Venepaikat

Kuopio on yksi Suomen suurimmista pienvenesatamaoperaattoreista. Vuokrattavia venepaikkoja on yli 6000 kappaletta eri puolilla kaupunkia.

Ajankohtaista

Venepaikkojen varaus kaudelle 2024 on käynnistynyt. Venepaikkoja voi varata varauspalvelussa osoitteesta https://varauspalvelu.kuopio.fi

Traileripaikkoja voi vuokrata kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta, os. Suokatu 42 tai Kuopion kaupungin verkkokaupasta osoitteesta: https://verkkokauppa.kuopio.fi/tuote/venetrailerin-pysakointilupa-satama-alueelle/

Jos edellisvuoden vuokralainen ei jatka soutuvenepaikan varausta kaudelle 2024, tulee hänen siirtää veneensä pois ko. paikalta viimeistään viikon kuluttua jäiden lähdöstä.

Mikäli venettä säilytetään talvisäilytyspaikalla kesän ajan, siitä peritään hinnastomme mukainen talvisäilytyspaikan vuokra. Maksu tulee suorittaa kaupunkiympäristön asiakaspalveluun, os. Suokatu 42.  

Venepukkien ja rekisteröimättömien trailereiden säilyttämisestä talvisäilytyspaikalla kesäkauden ajan peritään jatkossa 60 € säilytysmaksu. Maksua ei kuitenkaan peritä vielä kaudelta 2024.


Venesatamien traileripaikkojen ja pukkien maksullisuus/vuokraus kesällä 2024

Kuopion kaupungin satama-alueilla on venetrailereiden pysäköintiä varten pysäköintipaikkoja. Pysäköintipaikoille tulee hankkia pysäköintilupa rekisteröityjä venetrailereita varten. Lupa on voimassa 1.6.-30.8.2024. Pysäköintiluvan hinta on 60 euroa. Satama-alueiden venetrailereiden pysäköintilupia valvoo Kuopion kaupungin pysäköinninvalvonta.

Traileripaikkojen pysäköintiluvan voi ostaa kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta, os. Suokatu 42 tai Kuopion kaupungin verkkokaupasta osoitteesta: https://verkkokauppa.kuopio.fi/tuote/venetrailerin-pysakointilupa-satama-alueelle/

Rekisteröidyt trailerit:

Säilytys vain veneiden talvisäilytyskenttien yhteydessä ajalla 1.6.-31.8.2024.
– Pirttilahti: Erikseen merkitty alue ja Romanianranta
– Kumpusaari: Tyhjänä olevat talvisäilytysruudut
– Keinänlahti: Sataman kentän takareunaan, ei kuitenkaan tieuran tukkeeksi ja erikseen ilmoitetulle paikalle
– Honkalahti: Tyhjänä olevat talvisäilytysruudut
– Valkamanranta: Tyhjänä olevat talvisäilytysruudut
– Jynkkä: Tyhjänä olevat talvisäilytysruudut
– Kellolahti ja Kettulanlahti: Tyhjänä olevat talvisäilytysruudut
– Nilsiä ja Vehmersalmi: Talvisäilytysalueen tyhjänä olevat ruudut

Talvisäilytyspaikat, joissa kesällä vene:
– Jos vene jätetään talvisäilytyspaikalle kesäksi, siitä peritään kesäajalta talvisäilytyspaikan maksu.

Talvisäilytyspaikat, joissa pukit tai rekisteröimätön traileri:
– Kesäajalta normaalisti perittäisiin 60 €/talvisäilytyspaikka, mutta koska venepaikkajärjestelmä ei vielä toimi kesäsäilytysjärjestelmänä, ei tältä vuodelta vielä tarvitse maksaa, jos pukki tai rekisteröimätön traileri on talvisäilytysruudussa. Talvisäilytysruutu on kuitenkin pidettävä siistissä kunnossa eikä siinä voi säilyttää muuta tavaraa kuin pukkia ja/tai rekisteröimätöntä traileria.

Asia­kas­pal­ve­lu­pis­tei­den aukioloajat

Kau­pun­kiym­pä­ris­tön asia­kas­pal­ve­lu

Val­tuus­to­ta­lo, Suokatu 42

PL 1097, 70111 Kuopio

Tämä linkki aukeaa uuteen välilehteen Avaa karttalinkki

Sami Lehtonen

satamapäällikkö