Hiltulanlahti


Hiltulanlahti on Kuopion laajin pientalorakentamisen alue nyt ja tulevina vuosina. Matka alueelta keskustaan on noin 11 kilometriä ja se taittuu kymmenessä minuutissa moottoritietä pitkin.

Uudet omakoti- ja rivitaloalueet sijaitsevat lähellä Matkuksen kauppakeskittymää ja alueelta löytyvät myös tärkeimmät lähipalvelut, kuten vuonna 2019 valmistunut uusi alakoulu- ja päiväkotikokonaisuus sekä vanhan alueen sydämenä jo pitkään toiminut seurantalo Vanun Veikkola. Koulun yhteyteen on jo valmistunut uusi lähiliikuntapaikka ja koko alueelle rakennetaan vähitellen myös hyvät latu- ja lenkkeilyreitistöt.

Uusien Hiltulanlahden kaava-alueiden rakentaminen käynnistyi vuonna 2015 ja nyt rakentaminen on jo edennyt ns. II-alueelle moottoritien länsipuolella. Kaupunki luovuttaa alueelta noin 60 omakotitalotonttia vuosittain. Viimeisenä pientaloja rakennetaan nykyisen Puutossalmentien varteen, alueen eteläosiin, ja täällä rakentaminen alkaa arviolta vuosina 2022-2023. Yhteensä koko Hiltulanlahden alueelle rakennetaan noin 700 uutta pientaloasuntoa ja asukasmäärä nousee suurimmillaan lähelle 2800 asukasta. Alueen kaikkien pientalojen on arvioitu olevan valmiina tämän vuosikymmenen loppupuoliskolla.

Hiltulanlahden esite (pdf)