Pysäköinti

 

Virhemaksun oikaisuvaatimuspalveluun pääset tästä

Tieliikennelaki on muuttunut 1.6.2020 alkaen. Lisätietoja löytyy kattavasti mm. Traficomin sivustolta täältä.

Pysäköintiin lakimuutos vaikuttaa vain vähän ja täältä löydät lisätietoja pysäköintiin liittyvistä muutoksista. Tieliikennelaki kokonaisuudessaan luettavissa esimerkiksi Finlexin verkkosivuilta täältä.


Kuopion Pysäköinti Oy vastaa kattavista pysäköintipalveluista Kuopion keskustassa sekä vuokraa toimitiloja torin alla olevasta Kauppakeskus Apajasta. Kuopion Pysäköinti Oy vastaa myös Toriparkin, Maaherrankadun, Kuntolaakson ja Haapaniemenkadun pysäköintilaitosten pysäköintipalveluista sekä kadunvarsipysäköinnin pysäköintimittareista ja lipukeautomaateista. Voit ilmoitta mittariviasta sähköisellä lomakkeella.

Kuopion kaupungin omistamilla yleisessä käytössä olevilla kadunvarsien mittaripaikoilla on mahdollista maksaa myös mobiilisti EasyPark, ParkMan, Moovy ja eParking puhelinsovelluksilla. Moovy on käytössä myös Kuopion Pysäköinnin operoimissa Toriparkissa, Haapaniemenkadun sekä Kuntolaakson pysäköintilaitoksissa. Sovellusten toimintaan ja ominaisuuksiin voi tarkemmin tutustua palveluntarjoajan verkkosivuilla. Sovellukset edellyttävät rekisteröitymisen etukäteen. Mobiilimaksamiseen liittyvät vyöhykekoodit löytyvät lipukeautomaattien yhteydestä sekä paikalla olevista liikennemerkeistä. Lipukeautomaatit toimivat myös yleisimmillä maksukorteilla ja/tai kolikoilla automaatista riippuen.

Sallitut pysäköintipaikat ja pysäköintikiellot on aina merkattu liikennemerkein.

Kadunvarsipysäköinnin valvonnasta vastaa Kuopion kaupungin pysäköinninvalvonta yhteistyössä Itä-Suomen poliisin kanssa.

Katujen kunnossapitoon liittyvän tiedotepalvelun voi tilata tekstiviestinä tai sähköpostina Mestarin tiedotepalvelusta. Tiedotteen avulla ilmoitetaan mm. kadun puhdistuksista ja lumen aurauksista alueella.

Kuopion Pysäköinninvalvonta nyt myös Facebookissa. Sosiaalisessa mediassa ilmoitamme kaikista ajankohtaisista pysäköintiin liittyvistä asioista sekä mm. katujen puhdistusten aikataulut.

 

Kuopion Pysäköinti Oy yhteystiedot Kuopion Pysäköinti Oy yhteystiedot

asiakaspalvelu@kuopionpysakointi.fi
Kauppakatu 45 (Kauppakeskus Apaja, Sokoksen pääty)

Pysäköinninvalvonnan yhteystiedot Pysäköinninvalvonnan yhteystiedot

Asiakaspalvelu,
Suokatu 42, Valtuustotalo

Puhelin 017 185 034
Ma - Pe klo 9.00 - 14.00

Avoinna 30.8.2020 saakka seuraavasti

Ma - To 8.00 - 15.00
Pe        8.00 - 14.00

Facebook


Oikaisuvaatimus

Ajankohtaista Ajankohtaista

Osallistu Toriparkin pysäköintikyselyyn

Osallistu kyselyyn ja voit voittaa kuukauden ilmaista pysäköintiaikaa. Samalla olet aktiivisesti mukana kehittämässä Kuopion Toriparkin toimintoja.
Lue lisääTietojaOsallistu Toriparkin pysäköintikyselyyn »

Toriparkin sisäänajon pinnoite uusitaan 28.-30.9.2020

Toriparkin eteläisen sisäänajon pinnoite uusitaan ma-ke 28.-30.9. välisellä ajalla. Kaupungintalon puoleinen eli pohjoinen sisäänajo on koko ajan asiakkaiden käytössä.
Lue lisääTietojaToriparkin sisäänajon pinnoite uusitaan 28.-30.9.2020 »

Kuopion kaupunki selvittää kotihoidon pysäköintijärjestelyjä

1.6.2020 voimaan tulleeseen tieliikennelakiin on kirjattu kuntien ja kaupunkien mahdollisuudesta ottaa käyttöön kotihoidolle oma pysäköintilupa. Kuopion kaupunki selvittää luvan käyttötarvetta ja lupakäytäntöjä.
Lue lisääTietojaKuopion kaupunki selvittää kotihoidon pysäköintijärjestelyjä »