Pysäköinti

 

Virhemaksun oikaisuvaatimuspalveluun pääset tästä

Tieliikennelaki on muuttunut 1.6.2020 alkaen. Lisätietoja löytyy kattavasti mm. Traficomin sivustolta täältä. Tieliikennelaki kokonaisuudessaan luettavissa esimerkiksi Finlexin verkkosivuilta täältä.


Kuopion Pysäköinti Oy vastaa kattavista pysäköintipalveluista Kuopion keskustassa sekä vuokraa toimitiloja torin alla olevasta Kauppakeskus Apajasta. Kuopion Pysäköinti Oy vastaa myös Toriparkin, Maaherrankadun, Kuntolaakson ja Haapaniemenkadun pysäköintilaitosten pysäköintipalveluista sekä kadunvarsipysäköinnin pysäköintimittareista ja lipukeautomaateista. Voit ilmoittaa mittariviasta sähköisellä lomakkeella.

Kuopion kaupungin omistamilla yleisessä käytössä olevilla kadunvarsien mittaripaikoilla on mahdollista maksaa myös mobiilisti EasyPark, ParkMan, Moovy ja eParking puhelinsovelluksilla. Moovy on käytössä myös Kuopion Pysäköinnin operoimissa Toriparkissa, Haapaniemenkadun sekä Kuntolaakson pysäköintilaitoksissa. Sovellusten toimintaan ja ominaisuuksiin voi tarkemmin tutustua palveluntarjoajan verkkosivuilla. Sovellukset edellyttävät rekisteröitymisen etukäteen. Mobiilimaksamiseen liittyvät vyöhykekoodit löytyvät lipukeautomaattien yhteydestä sekä paikalla olevista liikennemerkeistä. Lipukeautomaatit toimivat myös yleisimmillä maksukorteilla ja/tai kolikoilla automaatista riippuen.

Sallitut pysäköintipaikat ja pysäköintikiellot on aina merkattu liikennemerkein.

Kadunvarsipysäköinnin valvonnasta vastaa Kuopion kaupungin pysäköinninvalvonta yhteistyössä Itä-Suomen poliisin kanssa.

Katujen kunnossapitoon liittyvän tiedotepalvelun voi tilata tekstiviestinä tai sähköpostina Mestarin tiedotepalvelusta. Tiedotteen avulla ilmoitetaan mm. kadun puhdistuksista ja lumen aurauksista alueella.

Kuopion Pysäköinninvalvonta on mukana Facebookissa. Sosiaalisessa mediassa ilmoitamme kaikista ajankohtaisista pysäköintiin liittyvistä asioista sekä mm. katujen puhdistusten aikataulut.

 

Kuopion Pysäköinti Oy yhteystiedot Kuopion Pysäköinti Oy yhteystiedot

asiakaspalvelu@kuopionpysakointi.fi

Kauppakatu 45 (Kauppakeskus Apaja, Sokoksen pääty)

Pysäköinninvalvonnan yhteystiedot Pysäköinninvalvonnan yhteystiedot

Asiakaspalvelu,
Suokatu 42, Valtuustotalo

Avoinna

Ma       8.00–16.00

Ti-To    8.00–15.30

Pe        8.00–14.00

Puhelinaika

Ma-Pe klo 9.00-14.00

p. 017 185 034

Oikaisuvaatimukset vain kirjallisesti

Facebook

Oikaisuvaatimus

Ajankohtaista Ajankohtaista

Hiekanpoisto kaduilta jatkuu ma 10.5. - väliaikaisia pysäköintikieltoja voimaan

Hiekanpoistoa kaduilta jatketaan viikolla 19. Kunnossapitotöitä tehdään alla olevan aikataulutuksen mukaisesti. Asukkaita sekä muita tienkäyttäjiä pyydetään huomioimaan puhdistettaville kaduille...
Lue lisääTietojaHiekanpoisto kaduilta jatkuu ma 10.5. - väliaikaisia pysäköintikieltoja voimaan »

Katujen puhdistus hiekasta jatkuu viikolla 18

Katuja puhdistetaan hiekasta vielä ensi viikolla maanantaina ja tiistaina. Kunnossapitotöitä tehdään alla olevan aikataulutuksen mukaisesti. Asukkaita sekä muita tienkäyttäjiä pyydetään...
Lue lisääTietojaKatujen puhdistus hiekasta jatkuu viikolla 18 »

Vastaa talvipysäköintikokeilun asukaskyselyyn

Kuopion kaupunki kerää asukaskyselyllä palautteita Niiralan, Linnanpellon ja Jynkän asuinalueiden talvipysäköintikokeilusta ajalta 1.12.2020 - 31.3.2021. Asukaskyselyn vastausten perusteella...
Lue lisääTietojaVastaa talvipysäköintikokeilun asukaskyselyyn »