Yleistä pysäköinnistä

Kuopion pysäköintilaitokset keskustassa

Pysäköinti Kuopion keskustassa on kätevintä Toriparkissa, jonne pääsee helposti Puijonkadulta kaupungintalon vierestä tai Lyseon lukion läheisyydestä. Ulosajoluiskat löytyvät Haapaniemenkadulta kaupungintalon vierestä sekä kauppakeskus Minnan läheisyydestä. Toriparkissa on autopaikkoja kolmessa tasossa yhteensä 1280 kpl ja se on avoinna 24 h. Myös sähköauton latauspisteitä on 5 kpl K1 -kerroksessa. Lisätietoja Toriparkista löydät Kuopion Pysäköinnin sivulta.

Pysäköintilaitoksia keskustasta löytyy myös osoitteesta Maaherrankatu 18 (autopaikkoja 130 kpl kahdessa tasossa) sekä Haapaniemenkatu 48 (autopaikkoja 213 kpl neljässä tasossa), molemmat kävelymatkan päästä torilta.

Kuntolaakson pysäköintilaitos on avautunut asiakkaiden käyttöön 28.8.2019. Pysäköintilaitos on maksullinen ja on avoinna 24 h. Sisäänajo tapahtuu Hannes Kolehmaisen kadun katutason sisäänajosta. Pysäköintilaitoksessa on 358 autopaikkaa ja 6 sähköauton latauspistettä. Jäähallin B-sisäänkäyntiä lähinnä sijaitsevat myös 8 invapysäköintipaikkaa.

Lisätietoa pysäköintilaitoksista ja ajo-ohjeista Kuopion Pysäköinnin sivulla.

Hyvä tietää pysäköinnistä

Ajoneuvoa, joka ei ole tosiasiallisesti liikennekäytössä, ei saa pysäköidä eikä säilyttää Kuopion kaupungin katu- tai pysäköintialueilla.

Pysäköintiä voidaan rajoittaa liikennemerkein ja tarvittaessa lisäkilvin. Tällaisia ovat mm. Pysäköinti kielletty, Pysäköintikieltoalue, Kävelykatu, Pihakatu ja Pysäyttäminen kielletty -liikennemerkit. Pysäköinti on kielletty ilman erillistä liikennemerkkiä myös jalkakäytävällä, pyörätiellä ja suojatiellä. Lisäksi pysäköinti on kielletty 5 metriä ennen suojatietä, Pysäkkialueella, Kiinteistölle/tontille menevän ajoradan kohdalla sekä Nurmialueilla ja maastossa ilman maanomistajan lupaa (kts. maastopysäköinti).

Pysäköinti ja pysäyttäminen on kielletty risteykseen tai 5 metriä lähempänä risteävän ajoradan reunaa (myös ns. T-risteys) sekä pelastustiellä.

On muistettava, että ajoneuvoa ei saa pysäyttää eikä pysäköidä sellaiseen paikkaan eikä siten, että siitä aiheutuu vaaraa tai haittaa muulle liikenteelle tai että liikenne tarpeettomasti estyy ja häiriintyy.

Katso erillinen havainnekuva pysäköintiin liittyvistä rajoituksista (pdf).