Rivi- ja kerrostalotontit


Kaupunki luovuttaa rivi- ja kerrostalotontteja pääosin tapauskohtaisen harkinnan ja neuvottelun mukaan ottaen huomioon mm. kaupungin asuntopoliittiset tavoitteet sekä rakennussuunnitelmien laadun. Tontit luovutetaan ensisijaisesti vuokraamalla. Erityistä arvoa ja kysyntää omaavat tontit (mm. rantatontit, ydinkeskusta) luovutetaan pääasiassa julkisilla hinta- tai laatukilpailuilla.

Keskeisellä kaupunkialueella kaupungilla on vapaita vuokrattavia kerrostalotontteja Rautaniemessä, Pirtissä ja Petosella. Vuokrattavia rivitalotontteja on Rautaniemessä, Savolanniemessä, Pirtissä ja Hiltulanlahdessa.

Tonttitarjonta kevät 2022

Kuopion kaupungin omistamia kerros- ja rivitalotontteja Saaristokaupungista, Pirtistä ja Pyörön alueilta tulee haettavaksi 2.3.2022 alkaen.

Tutustu tarkemmin Kuopion kaupungin keväällä 2022 haettavana oleviin kerros- ja rivitalotontteihin (pdf). (Tiedosto päivitetty 2.3. klo 9.30)

Lisätietoja Kuopion asemakaavoista.

Tonttien hakeminen

Tontit ovat kunnallisteknisesti rakentamiskelpoisia, Lehtorinne 10/2022 alkaen.

Rakennuttajia pyydetään tekemään kirjalliset hakemukset haluamistaan vuokrattavista kerros-tai rivitalotonteista. Hakemuksessa tulee kertoa ainakin seuraavat asiat:

  • Haettava tontti/tontit
  • Mitä on tarkoitus rakentaa
  • Rakentamisen laajuus ja aikataulu
  • Hankkeen sisällöllinen toteutustapa (asuntojakauma, huoneistokoot ym).
  • Selvitys käynnissä olevista hankkeista
  • Muut asiat, jotka hakija näkee tärkeiksi
  • Tonttien etusijajärjestys, mikäli hakija hakee useampia tontteja
     

Kirjalliset hakemukset tulee toimittaa ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen: maaomaisuudenhallintapalvelut(at)kuopio.fi, torstaihin 31.3.2022 klo 12.00 mennessä.

Kirjallisen hakemuksen voi toimittaa myös kaupunkiympäristön palvelueen asiakaspalveluun valtuustotalolle, osoitteeseen Suokatu 42, tai postitse osoitteella:
Kuopion kaupunki, Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu
PL 1097, 70111 Kuopio

Hakemussähköpostin tai hakemuskuoren otsikoksi ”kerrostalotonttihakemus” tai”rivitalotonttihakemus”. Vain määräajassa saapuneet hakemukset otetaan huomioon tontinsaajien valinnassa.

Lisätietoja:
Jarkko Meriläinen, tonttipäällikkö
044 718 5531, jarkko.merilainen(at)kuopio.fi

Katja Hartikainen, maankäyttöinsinööri
044 718 5537, katja.hartikainen(at)kuopio.fi

Yhteystiedot Yhteystiedot

Tonttipäällikkö
Jarkko Meriläinen
044 718 5531
jarkko.merilainen(at)kuopio.fi

Maankäyttöinsinööri
Katja Hartikainen
044 718 5537
katja.hartikainen(at)kuopio.fi