Saaristokaupunki


Saaristokaupunki on Kuopion merkittävin ja nopeimmin kasvava asuntorakentamisen alue. Vuonna 2017 Saaristokaupungin alueella asuu yli 9000 asukasta ja alueen valmistuttua vuonna 2020 asukkaita on 14 000. Saaristokaupunkiin kuuluvat kaupunginosat ovat Lehtoniemi - Keilankanta, Rautaniemi, Savolanniemi ja Pirttiniemi. Saaristokatu kauniine siltoineen yhdistää nämä asuinalueet sekä muutamat alueen saaret Kuopion keskustaan. Saaristokaupunkiin rakennetaan runsaasti erityisesti pientaloja, mutta alueelle valmistuu myös lukuisia kerros- ja rivitaloja. Vuonna 2010 järjestettiin Lehtoniemessä asuntomessut.

Saaristokaupunkiin kuuluvat kaupunginosat sijaitsevat 3−15 kilometrin etäisyydellä keskustasta etelään. Saaristokaupunkiin pääsee kahta eri reittiä pitkin. Pääyhteys alueelle on Haapaniemen kautta kulkeva  Saaristokatu, joka tarjoaa vaihtoehdon valtatie 5:n rinnalle. Matkaa pohjoisimmista Kärängän osista Kuopion torille Saaristokatua pitkin on vain noin neljä kilometriä.

Saaristokaupungissa on kauppoja, päiväkoteja, kouluja ja mm. lastenneuvola. Alueen hyvä sijainti Petosen puistokaupungin ja Kuopion keskustan välissä mahdollistaa asukkaiden tukeutumisen myös näiden alueiden palveluihin.

Laajat vihervyöhykkeet, ulkoilureitit ja erityisesti vesistön läheisyys houkuttelevat uusia asukkaita Saaristokaupungin alueelle. Venesatama tarjoaa veneilijöille suoran yhteyden kauniille Kallavedelle ja lukuisat uimarannat mahdollistavat virkistäytymisen kesähelteillä. Alueella on useita kuntolatuja ja lenkkipolkuja, joista osa on valaistuja. Lapsia ilahduttavat alueen neljä eri leikkipuistoa. Petosen puistokaupungin laajat vapaa-ajanviettomahdollisuudet ovat myös Saaristokaupungin asukkaiden käytössä, siellä on mm. kirjasto ja Pinarin vapaa-aikatalo sekä asukastupa Kotikulma. Lippumäen liikuntakeskuksen lähiliikunta-alueella on monipuolinen urheilu- ja virkistyskeskittymä.

Katso, mistä keskustellaan Saaristokaupungin facebook-ryhmässä.