Vapaa-aika ja hyvinvointi

Tuoreimmat uutiset

Ulkoliikuntatiedote itsenäisyyspäivän viikonlopulle

Kuopion latupohjat on nyt ajettu ns. laataksi, joka mahdollistaa luisteluhiihdon. Parhaat olosuhteet perinteiseen etenemiseen suksilla löytyy edelleen Puijon ensilumenladulta ja Antikkalan pellolta. Puijon ensilumenlatu kunnostetaan päivittäin tulevien päivien aikana. Lippumäen tekojäärata on avattu tänään perjantaina 3.12.2021. Muissa luistelukohteissa kunnostustyöt ovat eri vaiheissaan käynnissä.
Lue lisääTietojaUlkoliikuntatiedote itsenäisyyspäivän viikonlopulle »

Koronapassikäytäntö Kuopion Musiikkikeskuksessa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt 6.12.-27.12. yli 100 henkilön yleisötilaisuudet, joissa osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja tai kyse on yhteislaulutilaisuuksista. Kuopion Musiikkikeskuksessa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa ko. ajankohtana osallistujille pystytään osoittamaan omat istumapaikat, eikä tilaisuuksissa ole yhteislaulua, joten aluehallintoviraston kielto ei koske Musiikkikeskuksen tilaisuuksia. Näin ollen Musiikkikeskuksen tilaisuuksissa ei ole käytössä koronapassia toistaiseksi.
Lue lisääTietojaKoronapassikäytäntö Kuopion Musiikkikeskuksessa »

Joulunajan suosittu Lumiukko-animaatio nähdään Kuopion kaupunginorkesterin säestyksellä 8.-9.12.

Monien joulunviettoon kuuluvasta Lumiukko-animaatioelokuvasta nautitaan Kuopion kaupunginorkesterin säestyksellä keskiviikkona 8.12. ja torstaina 9.12. klo 18, kun Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisali muuntautuu suureksi elokuvateatteriksi. Kuopion kaupunginorkesteria johtaa kapellimestari Kimmo Tullila, ja Walking in the Air -kappaleen laulusolistina esiintyy Hanna Raittila.
Lue lisääTietojaJoulunajan suosittu Lumiukko-animaatio nähdään Kuopion kaupunginorkesterin säestyksellä 8.-9.12. »

Tietoa latujen ja luistelualueiden reunoilta – Lippumäen tekojäärata avataan 3.12.

Alkuviikon aikana satanut lumi jyrätään kiinni latupohjille keskiviikon ja torstain 1.-2.12. aikana. Jyrätyn lumen määrä ei mahdollista vielä perinteisen latu-uran tekoa muualle kuin Ylä-Antikkalan pellolle ja joillekin aukeille latuosuuksille. Parhaat ja turvallisimmat hiihto-olosuhteet löytyvät edelleen Puijon ja Tahkon ensilumenladuilta. Lippumäen tekojäärata avataan luistelijoille perjantaina 3.12.2021 alkuvaikeuksien jälkeen.
Lue lisääTietojaTietoa latujen ja luistelualueiden reunoilta – Lippumäen tekojäärata avataan 3.12. »

Ohjelmisto muuttuu Kuopion kaupunginorkesterin kausikonsertissa 2.12.

Kuopion kaupunginorkesterin syyskauden 2021 viimeisen kausikonsertin ohjelmisto muuttuu. Dorothy Howellin pianokonserton sijaan konsertissa torstaina 2.12. klo 19 kuullaan brittisäveltäjä Samuel Coleridge-Taylorin (1875-1912) Pieni konserttisarja op. 77. Muutos johtuu siitä, että konsertin pianosolisti Danny Driver on estynyt matkustamaan Kuopioon. Konsertin ohjelmassa ovat myös Zoltán Kodályn Galántan tanssit ja Antonín Dvořákin 7. sinfonia.
Lue lisääTietojaOhjelmisto muuttuu Kuopion kaupunginorkesterin kausikonsertissa 2.12. »