Kaavoitus

Torin länsireunan kortteleita uudistetaan

Kuopion torin länsireunalla olevien kauppakortteleiden täydennysrakentamisen ja uudistamisen suunnittelu käynnistyy tänä keväänä. Asemakaavaprosessin ensimmäisen vaiheen kanssa yhtä aikaa alueelle...
Lue lisääTietojaTorin länsireunan kortteleita uudistetaan »

Kuopion kaupunkiseudulla on käynnistynyt kaupunkiseutusuunnitelman 2030+ laatiminen

Kuopion seutu on päässyt muiden suurten kaupunkien tavoin maankäytön, liikenteen ja asumisen kehittämistä koskevaan, valtion kanssa tehtävään sopimusmenettelyyn (MAL-sopimus). Parhaillaan vielä kesken olevissa MAL-sopimusneuvotteluissa Kuopion seutuna käsitellään Kuopion, Lapinlahden, Leppävirran, Siilinjärven, Suonenjoen ja Tuusniemen muodostamaa toiminnallista aluetta. MAL-sopimus ulottuu vuoteen 2031 saakka, ja sen ensimmäinen sopimuskausi kattaa vuodet 2021-2023. Kaupunkiseutusuunnitelma valmistuu vuoden 2022 alussa.
Lue lisääTietojaKuopion kaupunkiseudulla on käynnistynyt kaupunkiseutusuunnitelman 2030+ laatiminen »

Kuopio suunnittelee ja rakentaa 2021 -julkaisu on ilmestynyt

Kuopio suunnittelee ja rakentaa -julkaisussa esitellään kaavoituskatsauksen lisäksi kunnallistekniset suunnittelukohteet ja rakentamiskohteet. Kaupunginhallitus hyväksyi Kuopio suunnittelee ja rakentaa 2021 -julkaisun kokouksessaan 25.1.2021. Kaavoitus tulee painottumaan tulevan vuoden aikana kaupungin strategian mukaisesti kasvun ja elinkeinoelämän edellytysten luomiseen, tonttien monipuoliseen ja riittävään tarjontaan, täydennysrakentamiseen sekä Savilahden ja keskusta-alueen kehittämishankkeisiin.
Lue lisääTietojaKuopio suunnittelee ja rakentaa 2021 -julkaisu on ilmestynyt »

Etäyleisötilaisuus Sokeainkoulun asemakaavan muutoksesta ti 2.2. klo 17-19

Sokeainkoulun ympäristön asemakaavan muutoksen etäyleisötilaisuus järjestetään tiistaina 2.2.2021 klo 17.00-19.00. Tapahtuma on avoin yleisötilaisuus ja se on tarkoitettu kaikille kuntalaisille ja...
Lue lisääTietojaEtäyleisötilaisuus Sokeainkoulun asemakaavan muutoksesta ti 2.2. klo 17-19 »

Vanhan Varikon alue etenee suunnitellusti

Savilahdessa on parhaillaan käynnissä alueluovutuskilpailu, jonka avulla haetaan kumppaneita kehittämään Vanhan Varikon aluetta yhdessä kaupungin kanssa. Tavoitteena on löytää alueeseen liittyvät mahdollisuudet sekä inspiroiva ja vaikuttava kokonaisratkaisu alueen kehittämiseksi.
Lue lisääTietojaVanhan Varikon alue etenee suunnitellusti »