Kiitos kaveruudelle – stoppi kiusaamiselle

Auttavia tahoja Kuopiossa

Voit pyytää apua näiltä maksuttomilta tahoilta, jos sinua tai lastasi kiusataan tai olet itse kiusaaja:

Kiitos kaveruudelle -draamatoiminta

Draamatoiminnan avulla edistetään lasten ja nuorten vuorovaikutus- ja kaveritaitoja ja sitä kautta ennaltaehkäistään kiusaamistilanteiden syntyä. Toiminta sisältää draamakasvattajan ohjaamia työpajoja 5.-6. luokille, koulutuksia ja Kiitos kaveruudelle -käsikirjan (pdf). Käsikirjan oheismateriaalina ovat kuopiolaisen graafikko-kuvittaja Elli Vähäkankaan piirtämät Pähkä ja Kamu -tunnetilakortit (pdf), jotka voi tulostaa omaan käyttöön.

Omalta osaltaan draamatoiminta myös parantaa kulttuuristen perusoikeuksien toteutumista ja tuo taiteen lähelle lasta ja nuorta. Toiminnassa taide on menetelmä, mutta myös taide itsessään tulee lapselle ja nuorelle näkyväksi ja koettavaksi.

Kiitos kaveruudelle -käsikirja

Tiedustelut

Anni Marin

Draamakasvattaja

Kan­sa­lais­toi­min­nan palvelut

Sisimpäni – Within me -lyhytelokuva kertoo nuorten paineista, mutta antaa myös toivoa

Sisimpäni – Within me -lyhytelokuva kertoo kolmen nuoren tarinan, jotka kätkevät sisimpäänsä asioita, joita eivät kykene näyttämään muille. Ajan myötä asioista kuitenkin muodostuu liian suuri taakka ja ne alkavat heijastua nuorten hyvinvointiin ja mielenterveyteen. Sisimpäni – Within me näyttää nuorten oman näkökulman tämän ajan paineista koti- ja kouluympäristössä sekä antaa toivoa muutokseen.

Katso elokuva YouTubesta: https://www.youtube.com/watch?v=IKdNNus1_44

Lyhytelokuva on toteutettu Kuopion Nuorisovaltuuston nuorten ja Kuopion kaupungin kansalaistoiminnan palvelujen ammattilaisten yhteistyönä kevään 2022 aikana. Lyhytelokuvan toivotaan herättävän keskustelua ja vaikuttavan!