Jääurheilun harjoitustilavuokrien avustukset

Hyvinvoinnin edistämisen palvelualue julistaa haettavaksi avustukset jääurheilun harjoitustilavuokrien korvaamiseen. 

Kevät-ja kesäkauden 1.1.-31.8.2024 osalta ennakkohakemukset 23.2.2024 mennessä ja varsinaiset hakemukset 4.9.2024 mennessä.  Syyskauden 1.9.-31.12.2024 osalta ennakkohakemukset 4.9.2024 mennessä ja varsinaiset hakemukset 4.12.2024 mennessä. 

Avustusta voivat hakea kuopiolaiset rekisteröidyt yhdistykset, joiden toiminta on suunnattu lasten ja nuorten (alle 18 v.) jääurheiluun ja joille on myönnetty harjoitusvuoroja v. 2024 kaupungin hallissa ja Tuplajäillä. 

Hakijan kelpoisuusehdot 

Avustusta voivat hakea kuopiolaiset rekisteröidyt yhdistykset. 

Avustuksen jakoperusteet 

Myönnettävän avustuksen määräytymisen lähtökohtana on hyväksyttävien harjoitustilavuokrien keskinäinen suhde. Myönnettävien avustusten määrässä huomioidaan kuitenkin hakijoiden edellisen vuoden käyttötuntien keskimääräinen maksujen taso. Avustusprosentti riippuu hakemusten määrästä ja määrärahan suuruudesta. 

Lasten ja nuorten (alle 18 v.) jääurheilun tilakustannusten avustuksen ohjeellisena tavoitetasona on 60-70 % kustannuksista. 

Hyväksyttäviin kustannuksiin luetaan jäähallien peli- ja harjoituskäytön tilavuokrat. Erillisten harjoitusleirien kustannuksia ei hyväksytä. 

Avustusennakon hakeminen 

Yhdistys voi hakea avustusta ennakkoon ennen varsinaista jakopäätöstä. Avustuksen ennakkoa voivat hakea ne kuopiolaiset rekisteröidyt yhdistykset, joiden toiminta on suunnattu lasten ja nuorten (alle 18 v.) jääurheiluun ja joille on myönnetty harjoitusvuoroja. 

Ennakkona hyväksyttäville hakijoille voidaan maksaa enintään 70 % kyseisen vuoden harjoitustila-avustukseen varatusta määrärahasta. Mikäli ennakkona maksettu avustussumma on suurempi kuin lopullinen harjoitustila-avustus, kaupunki perii liikaa myönnetyn osuuden takaisin. Avustuksen ennakkomaksua tulee hakea elokuun viimeiseen arkipäivään mennessä. 

Avustusohjeiden rikkomukset 

Jos avustusten hakija rikkoo ohjeistusta tai tarkoituksellisesti ilmoittaa tietojaan virheellisesti, myönnetty tai jo käyttöön otettu avustus peritään kokonaisuudessaan takaisin. 

Jääurheilun harjoitustila-avustuslomake
Hakulomake Tämä linkki aukeaa uuteen välilehteen

Lisätietoja

Sirpa Niemi

Vastaava asiantuntija

Kan­sa­lais­toi­min­nan palvelut