Vehmersalmi

Upea vesistökaupunginosa

Vehmersalmen kuntakeskus sijaitsee 50 km päässä Kuopion keskustasta. Vehmersalmella on asukkaita noin 2000. Vehmersalmen alueesta on vettä yli kolmasosa, noin 200 km² ja rantaviivaa yhteensä 890 km. Vapaa-ajan asuntoja Vehmersalmella on yli 1 500. Runsaiden vesistöjen ansiosta olosuhteet vesistömatkailulle ja luonnonläheiselle vapaa-ajan vietolle ovat erinomaiset.  Vehmersalmen kaunis luonto on inspiroinut myös useita taiteilijoita. Akseli Gallen-Kallela maalasi kuuluisan taulunsa Sammon taonta Vehmersalmella kesällä 1893.

Liikenneyhteydet: Bussivuoroja Kuopion keskustaan ja takaisin on joka päivä. Reitin voi valita joko Puutossalmen tai Riistaveden kautta. Rautatieasema sijaitsee Kuopiossa, Kuopion lentoasemalle Rissalaan on matkaa n. 40 km ja Riistavedelle n. 29 km.

Vehmersalmen terveysasemalla ovat lääkärin ja omahoitajan vastaanotot, hammashoitola sekä äitiys- ja lastenneuvolat. Yhteispäivystys on KYS:ssa virka-ajan ulkopuolella. Vehmersalmen koululla järjestetään myös esiopetus, kylällä on Poijun päiväkoti, kirjasto, nuorisotalo Majakka sekä kansalaisopiston toimintaa.

Vehmersalmen asukastupa Vehmertupa löytyy osoitteessa Laivarannantie 1. Tilaa voi käyttää ja vuokrata yhdistysten ja yksityisten käyttöön.

Kuntakeskuksesta löytyvät mm. pankkipalvelut, asiamiesposti, Alkon tilauspalvelu, kaksi päivittäistavarakauppaa, apteekki, kaksi ravintolaa, huoltoasema, tilitoimisto, kukkakauppa/ hautaustoimisto, kaksi parturi-kampaamoa sekä taksi.

Sisäliikuntatilat löytyvät koulun yhteydestä ja Majakalta. Lisäksi koulun yhteydessä on kuntosali. Ulkoliikuntapaikkoja ovat urheilukenttä, koulun lähiliikuntapaikka, jääkiekkokaukalo, tenniskenttä, uimaranta satamassa sekä valaistu kuntopolku / hiihtolatu, alueelta löytyy myös ratsastustalli.

Taajama-alue on rakennettu väljästi ja rakennuskanta on lähes yksinomaan pientaloasuntoja. Haettavana olevat tontit

Alueen yrityksiä ja työnantajia: Kuopiossa toimivat yritykset

Alueella toimivia yhdistyksiä:

Vehmersalmen kaupunginosayhdistys ry, tiedotus@koyvehmersalmi.fi

Vehmersalmen palveluopas Vehmersalmen palveluopas

Oppaaseen on koottu tietopaketti Vehmersalmen palveluista ja yrityksistä.

Vehmersalmen palveluopas (pdf)