Venepaikat

Kuopion kaupunki on siirtynyt käyttämään sähköistä varauspalvelua venepaikkojen vuokraamisessa. Varauspalvelu löytyy osoitteesta: https://varauspalvelu.kuopio.fi
Rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi voit katsella vapaita paikkoja, vuokrata, vaihtaa ja maksaa venepaikan, päivittää yhteystietojasi sekä saada häiriötiedotteita.

Tärkeää tietoa kauden 2021 venepaikoista

Venepaikkojen laskut ovat lähteneet ja eräpäivä laskuissa on 5.4.2021. Laskun maksamalla eräpäivään mennessä, venepaikka säilyy automaattisesti.
Mikäli venepaikalle ei ole tarvetta, laskun voi jättää maksamatta ja paikka vapautuu uudelleen vuokrattavaksi.

Mikäli venepaikkavarausta ei ole uusittu varauspalvelussa 14.3.2021 mennessä, palveluun rekisteröitymättömille lähetetään laskut postitse venepaikoista kaudelle 2021. Lähetetystä laskusta peritään 5 euron suuruinen laskutuslisä. (Laskutus- ja perintäohje 48 §.). Laskun suorittamatta jättäminen eräpäivään mennessä, vapauttaa venepaikan uudelleen vuokrattavaksi.

Vuonna 2020 vapaaksi jääneet ja uudelleenvarauskaudella varaamatta jääneet paikat vapautuvat yleiseen hakuun varauspalveluun torstaina 15.4.2021 klo 8.00.

Venepaikkahinnasto 1.2.2021 alkaen (pdf)
(Kaupunkirakennelautakunta 20.1.2021 § 14)

Venepaikkojen vuokrausehdot (pdf)

Laituri-, soutu- ja puistovene- sekä telarantapaikat kartalla (pdf)

Veneily Kuopiossa


Kuopiossa veneilyn harrastaminen on helppoa. Ei tarvitse mennä "merta edemmäksi kalaan". Satamapaikkoja on ympäri kaupunkia. Vierasvene- ja retkisatamia on reilusti.

Kuopio on yksi Suomen suurimmista pienvene satamaoperaattoreista. Vuokrattavia venepaikkoja on yli 6000 kappaletta.

Voimassaolevat soutu-, puisto-,laituri- sekä talvisäilytyspaikkojen vuokraukset säilyvät maksamalla venepaikkamaksut eräpäivään mennessä varauspalvelussa.

Venepaikan vuokraajan tulee päivittää osoitemuutokset sähköiseen varauspalveluun omiin tietoihin tai ilmoittaa ne valtuustotalon asiakaspalveluun.

Maksamattomilla paikoilla oleviin veneisiin laitetaan kehotus maksaa vuokrapaikka tai siirtää vene kahden viikon sisällä. Jos venettä ei kehotuksesta huolimatta siirretä tai vuokraa paikasta ei makseta määräajassa, siirretään vene Kumpusaaressa olevaan lukittuun aitaukseen. Siirtokustannukset, vähintään 195 euroa, peritään asiakkaalta veneen luovutuksen yhteydessä.

Mikäli venettä siirretään kantakaupungin ulkopuolella tai siirto vaatii muita välineitä, lisätään toteutuneet muut kustannukset siirtokustannuksiin.

Venepaikkojen vuokraus varauspalvelussa

Kuopion kaupungin satamajärjestys (pdf)

Satama- ja venepaikkaohjelma 2019-2028 (pdf)

Venesatamien ja -rantojen kohdekortit 1-93 (pdf)

Yhteystiedot Yhteystiedot

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu
Suokatu 42
0800 918 511
kaupunkiymparisto@kuopio.fi

Aukioloajat

Satamapäällikkö
Sami Lehtonen
044 718 5191
sami.lehtonen(at)kuopio.fi

Kuopion veneenlaskupaikat kartalla Kuopion veneenlaskupaikat kartalla

Viralliset veneenlaskupaikat
Kuopion Retkeilykartalla