HyvänOlonPäivä valtaa Puistokartanon lauantaina 27.5.2023

Eloa, iloa ja oloa sekä monipuolisia elämyksiä – ja ilmainen ämpäri

Kuopion kansalaisopiston kuluva lukuvuosi huipentuu lauantaina 27.5.2023 kaikille avoimeen HyvänOlonPäivään. Päivä alkaa Puistokartanossa klo 10.

Kansalaisopisto lahjoittaa 50 ensimmäiselle osallistujalle Kuopion kansalaisopiston ämpärin.

Monipuolisia tapahtumia, elämyksiä ja musiikkia tarjoavan päivän tarkoituksena on innostaa osallistujia panostamaan omaan hyvinvointiinsa, tutustumaan uusiin harrastuksiin ja löytämään uusia tapoja rentoutua ja nauttia elämästä. Päivän punaisena lankana on yhteisöllisyys ja ekologisuus.

Päivän ilmaisohjelma sopii kaikenikäisille. Lapsille ja lapsiperheille on taikamattoa, piirustusseinää ja liikunnallista temppurataa. Lukukoira Elsa kiinnostaa lasten lisäksi varmasti myös aikuisia.

Päivän pääpuhujana kuullaan näyttelijä-taiteilija Virpi Rautsialaa. Hänen puheenvuoronsa Oodi ihmiselle, tunteelle ja taiteelle on arvoituksellinen, jopa yllättäväkin kannustuspuhe kaikenikäisille kuopiolaisille. Siinä pureudutaan kykyihin, luovuuteen ja osaamiseen. Oodissaan Rautsiala päästää kuulijat herkän taiteilijan päänsisäiseen runoelmaan arkirealismin juurevaa maaperää unohtamatta.

Päivän aikana on mahdollista vaihtaa ajatuksia myös kansalaisopiston rehtorin Kirsti Turusen kanssa. Rehtorin kahvihetki tarjoaa juttukavereille mielenkiintoisen kohtaamisen lisäksi myös kahvia ja teetä.

Ekologisuuden ja Kansallisen siivouspäivän kunniaksi Puistokartanon alakerta täyttyy kirpputorimyyjistä ja heidän ylimääräisistä aarteistaan. Ekologisuutta opetellaan myös värjäämällä lankoja, leikkaamalla matonkuteita ja kutomalla yhteisöllistä mattoa. Ja jos ulkoilu kiinnostaa, niin Puistokartanon puistossa on mahdollista kokeilla tarkkuusheittoa frisbeegolfissa.

Itsehoitoa opetellaan puolestaan pienessä mindfullness-tuokiossa. Päivän musiikista vastaavat kansalaisopiston kuoro Veljsiskot ja Kansanmusiikkiyhtye ILO. Inspiroiva ja rentouttava HyvänOlonPäivä päättyy tietysti lavatanssietkoihin, jolloin tanssitaan yhdessä kohti kesän tanssilavoja.

Tervetuloa voimaantumaan ja nappaamaan oma ämpäri!