Arkistoidut rakentamisen luvat

Ravintola Sataman Helmen vaaleanpunainen kivirakennus

Rakennushankkeen valmistuttua loppukatselmuksen jälkeen hankkeen dokumentit siirtyvät arkistoon. Luvalta arkistoidaan keskeisimmät dokumentit tiedonohjaussuunnitelman mukaisesti. Tällaisia dokumentteja ovat mm. lupapäätös, kaikki pääpiirustukset (asemapiirros, pohjapiirustukset, julkisivu- ja leikkauspiirustukset), katselmuspöytäkirjat jne.

Loppukatselmuksen jälkeen pääset edelleen katselemaan hankettasi Lupapiste.fi- palvelussa, mutta tiedostojen muokkaaminen tai lisääminen ei enää onnistu. Suosittelemme että otat hankkeen valmistuttua itsellesi kopiot tarvittavista lupapisteen dokumenteista. Rakentamisen luvat arkistoidaan sähköisesti.

Lupapiste Kauppa

Saat ostettua hankkeiden julkisia rakennuslupa-asiakirjoja Lupapiste kauppa – palvelusta. Kaikkia rakennuslupia ei ole digitoitu ja valtaosa luvista löytyy vain paperiversioina kaupunginarkistosta. Digitaalista aineistoa on kuitenkin pyritty tuottamaan keskeisimmiltä alueilta ja sitä lisätään kauppaan koko ajan lisää. Aineistoa on saatavilla kaupasta seuraavalla tavalla:

  • Kaupunginosien 1, 2, 3, 4, 5 ja 6 (koko keskustan ruutukaava-alueen) kaikki lupa-asiakirjat
  • Kaikki lupapäätökset ja pääpiirustukset rakennusluvan myöntämisvuodesta 2015 eteenpäin
  • Edellämainittujen lupien loppukatselmuspöytäkirjat, jos loppukatselmus on pidetty
  • Lupapisteen kautta haettujen lupien arkistoidut dokumentit
Hanki asiakirjoja Lupapiste Kaupasta!
Lupapiste Kauppa

Asiakirjatilaukset kaupunginarkistosta

Saat tilattua katsottavaksi tai kopioitavaksi kaikkia arkistoituja rakennuslupa-asiakirjoja myös kaupunginarkiston kautta. Kaupunginarkistosta saat tilattua myös liitoskuntien rakennuslupa-aineistoja. Tilaukset aineistolle kannattaa tehdä sähköisellä lomakkeella, jonka perusteella teihin otetaan yhteyttä, kun aineisto on valmiina katsottavaksi.

Asiakirjatilaus rakennusvalvonnan aineistosta

Ajanvaraus kaupunginarkistoon