Perusopetuksen oppaat 2021


Perusopetuksen oppaista löydät lisätietoa muun muassa kouluun ilmoittautumisesta, opiskelusta peruskoulussa sekä painotetun opetuksen mahdollisuuksista. Klikkaamalla oppaan nimeä, pääset tutustumaan sen sisältöihin tarkemmin.

Koulu- ja päiväkotirauhan julistus

Pohjois-Savon koulu- ja päiväkotirauhan julistus järjestetään Kuopion torilavalla perjantaina 27.8.2021 klo 10 osana Meidän Kuopio -festivaalia ja Elonkorjuu-toria. Kaikenikäiset katsojat ovat tervetulleita sekä paikanpäälle että netissä.

Tapahtuma striimataan Kuopiokanavalle Youtubeen ja linkki löytyy myös tältä sivulta lähempänä tapahtuman ajankohtaa. Mikäli koronarajoitukset astuvat voimaan loppukesästä, tapahtuma ainoastaan striimataan.

Koulurauhan julistajana on valovoimainen Konstaapeli Daniel ja esiintyjät pohjoissavolaisia lapsia ja nuoria. Tapahtuma on ensimmäistä kertaa koko Pohjois-Savon yhteinen ja sitä tuottavat Pohjois-Savon Hyte sekä Kuopion kaupunki.

--

Viime vuonna koulu- ja päiväkotirauha julistettiin striimattuna Kuopion kaupunginteatterin amfiteatterilta 28.8.2020.

#kiitoskaveruudelle

Tilaisuuden tallennetta voi katsoa kuopio.kurssi.tv:n sivuilta

Kiitos kaveruudelle - stoppi kiusaamiselle


Kiitos kaveruudelle -draamatoiminnan avulla edistetään lasten ja nuorten vuorovaikutus- ja kaveritaitoja ja sitä kautta ennaltaehkäistään kiusaamistilanteiden syntyä. Toiminta sisältää draamakasvattajan ohjaamia työpajoja 5.-6. luokille, koulutuksia ja Kiitos kaveruudelle -käsikirjan (pdf). Käsikirjan oheismateriaalina ovat kuopiolaisen graafikko-kuvittaja Elli Vähäkankaan piirtämät Pähkä ja Kamu -tunnetilakortit (pdf), jotka voi tulostaa omaan käyttöön.

Työpajojen tiedustelut: draamakasvattaja Anni Marin anni.marin(a)kuopio.fi

Omalta osaltaan draamatoiminta myös parantaa kulttuuristen perusoikeuksien toteutumista ja tuo taiteen lähelle lasta ja nuorta. Toiminnassa taide on menetelmä, mutta myös taide itsessään tulee lapselle ja nuorelle näkyväksi ja koettavaksi.