Perusopetuksen oppaat 2021


Perusopetuksen oppaista löydät lisätietoa muun muassa kouluun ilmoittautumisesta, opiskelusta peruskoulussa sekä painotetun opetuksen mahdollisuuksista. Klikkaamalla oppaan nimeä, pääset tutustumaan sen sisältöihin tarkemmin.

Koulu- ja päiväkotirauhan julistus

Pohjois-Savon koulu- ja päiväkotirauhan julistus järjestettiin jälleen uuden lukukauden alussa perjantaina 27.8.2021 klo 10. Kaikenikäiset pohjoissavolaiset pystyivät seuraamaan tapahtumaa netissä suorana lähetyksenä - TÄSSÄ LINKKI LÄHETYKSEEN! 

Koulurauhan julistajana toimi valovoimainen Konstaapeli Daniel ja esiintyjinä oli loistavia ja osaavia pohjoissavolaisia lapsia ja nuoria. Tapahtuma oli ensimmäistä kertaa koko Pohjois-Savon yhteinen ja sitä tuottaa Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tiimi sekä Kuopion kaupunki.

Kaikki aiempien vuosien julistukset ovat katsottavissa osoitteesta: Koulurauhan julistus - Kuopio
 

Kiitos kaveruudelle - stoppi kiusaamiselle

Kiitos kaveruudelle -draamatoiminnan avulla edistetään lasten ja nuorten vuorovaikutus- ja kaveritaitoja ja sitä kautta ennaltaehkäistään kiusaamistilanteiden syntyä. Toiminta sisältää draamakasvattajan ohjaamia työpajoja 5.-6. luokille, koulutuksia ja Kiitos kaveruudelle -käsikirjan (pdf). Käsikirjan oheismateriaalina ovat kuopiolaisen graafikko-kuvittaja Elli Vähäkankaan piirtämät Pähkä ja Kamu -tunnetilakortit (pdf), jotka voi tulostaa omaan käyttöön.

Työpajojen tiedustelut: draamakasvattaja Anni Marin anni.marin(a)kuopio.fi

Omalta osaltaan draamatoiminta myös parantaa kulttuuristen perusoikeuksien toteutumista ja tuo taiteen lähelle lasta ja nuorta. Toiminnassa taide on menetelmä, mutta myös taide itsessään tulee lapselle ja nuorelle näkyväksi ja koettavaksi.