Perusopetuksen oppaat 2017 - 2018


Perusopetuksen oppaista löydät lisätietoa muun muassa hakemisesta perusopetukseen, opiskelusta peruskoulussa sekä painotusopetuksen mahdollisuuksista. Klikkaamalla oppaan nimeä, pääset tutustumaan sen sisältöihin tarkemmin.

Koulu- ja päiväkotirauhan julistus Kuopion torilla pe 25.8.2017 klo 10

Kuopion torilla julistetaan jo perinteisesti koulu- ja päiväkotirauha 25.8.2017 klo 10. Koulurauhan julistaa kirjailija-poliisi Marko Kilpi ja tapahtuman juontaa draamakasvattaja Anni Marin. Mukana ovat mm. Kuopion Reippaan Voimistelijat, Pallokissat, Suojatiesuojelijat, räppäri Niko Vainikainen ja KalPan Ruusteri.

Tapahtuma muistuttaa kaikkia siitä, että tuon perjantaipäivän lisäksi jokainen muukin päivä on kaveripäivä ja ketään ei kiusata! Päiväkoteja ja kouluja kannustetaan viettämään Kiitos kaveruudelle -teemalla koko viikon 34. Samalla on hyvä muistaa, että myös kaikilla aikuisilla on vastuu kiusaamisen ehkäisystä.

Tervetuloa sankoin joukoin koulu- ja päiväkotirauhan julistukseen Kuopion torille!
 

Kiitos kaveruudelle - stoppi kiusaamiselle


Kiitos kaveruudelle -draamatoiminnan avulla edistetään lasten ja nuorten vuorovaikutus- ja kaveritaitoja ja sitä kautta ennaltaehkäistään kiusaamistilanteiden syntyä. Toiminta sisältää draamakasvattajan ohjaamia työpajoja 5.-6. luokille, koulutuksia ja Kiitos kaveruudelle -käsikirjan. Työpajat ovat auki lukukauden alussa ja niistä tiedotetaan Kulttuurikellossa!

Omalta osaltaan draamatoiminta myös parantaa kulttuuristen perusoikeuksien toteutumista ja tuo taiteen lähelle lasta ja nuorta. Toiminnassa taide on menetelmä, mutta myös taide itsessään tulee lapselle ja nuorelle näkyväksi ja koettavaksi.