Perusopetuksen oppaat 2021


Perusopetuksen oppaista löydät lisätietoa muun muassa kouluun ilmoittautumisesta, opiskelusta peruskoulussa sekä painotetun opetuksen mahdollisuuksista. Klikkaamalla oppaan nimeä, pääset tutustumaan sen sisältöihin tarkemmin.

Koulu- ja päiväkotirauhan julistus

Koulu- ja päiväkotirauha julistettiin tänä vuonna striimattuna Kuopion kaupunginteatterin amfiteatterilta perjantaina 28.8.2020.

Julistajana toimi KuPSin pelaaja Ilmari Niskanen. Muusta ohjelmasta vastasi kuopiolainen rap-duo Bojos ja Cheer Stars -cheerleadingtanssijat. Mukana olivat tietysti myös Kiitos kaveruudelle -maskotit Pähkä ja Kamu. Juontajana tilaisuudessa toimi draamakasvattaja Anni Marin.

#kiitoskaveruudelle

Tilaisuuden tallennetta voi katsoa kuopio.kurssi.tv:n sivuilta

Kiitos kaveruudelle - stoppi kiusaamiselle


Kiitos kaveruudelle -draamatoiminnan avulla edistetään lasten ja nuorten vuorovaikutus- ja kaveritaitoja ja sitä kautta ennaltaehkäistään kiusaamistilanteiden syntyä. Toiminta sisältää draamakasvattajan ohjaamia työpajoja 5.-6. luokille, koulutuksia ja Kiitos kaveruudelle -käsikirjan (pdf). Käsikirjan oheismateriaalina ovat kuopiolaisen graafikko-kuvittaja Elli Vähäkankaan piirtämät Pähkä ja Kamu -tunnetilakortit (pdf), jotka voi tulostaa omaan käyttöön.

Työpajojen tiedustelut: draamakasvattaja Anni Marin anni.marin(a)kuopio.fi

Omalta osaltaan draamatoiminta myös parantaa kulttuuristen perusoikeuksien toteutumista ja tuo taiteen lähelle lasta ja nuorta. Toiminnassa taide on menetelmä, mutta myös taide itsessään tulee lapselle ja nuorelle näkyväksi ja koettavaksi.