Kuopion Hyvinvointiseminaari VI 29.10.2020

Kuopion 6. hyvinvointiseminaari järjestetään nyt webinaarina

 

Hyvinvointiseminaari järjestetään tänä vuonna 29.10.2020 saavutettavana webinaarina verkossa. Seminaarin pääteemana on yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Hyvinvoiva Kuopio 2030 -ohjelma ja Pohjois-Savon alueellinen hyvinvointikertomus kannustavat ryhtymään laaja-alaiseen ja pitkäjänteiseen yhteistyöhön asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Päivän ohjelmassa pureudutaan keskeisiin hyvinvointihaasteisiin ja nostetaan esiin ratkaisumalleja. Seminaarin järjestäjinä toimivat Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri.

Aamupäivällä neuvotteleva virkamies Heli Hätönen kertoo hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tulevaisuuden suuntaviivoista niin valtakunnallisesti kuin maakuntatasolla. Lisäksi kuullaan kuinka terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen ja kaupunkisuunnittelu voivat kytkeytyä entistäkin vahvemmin ja ihmisläheisemmin yhteen? Kuinka hyvinvointitietoa hyödynnetään kuntien palveluverkoston suunnittelussa?

Iltapäivä vietetään hyvän mielen asioiden äärellä. Meri Larivaara, johtava asiantuntija kertoo mikä merkitys arkiympäristöllä ja joukkoon kuulumisella on mielen hyvinvointiin. Kuinka arkiympäristömme vaikuttaa erityisesti nuorten mielenterveyteen ja kuinka koko yhteisö voi osallistua hyvinvoinnin edistämiseen tutkitusti vaikuttavin menetelmin? Päivän lopuksi Kari Katajisto tarkastelee Pohjois-Savon maakuntaa yhteisen Hyvällä mielellä Pohjois-Savo -suurhankkeen myötä. Yhteisen hankkeen avulla pyritään lisäämään yhdessä tekemistä maakunnallisen hyvinvointihaasteen – mielenterveyden kohentamiseksi.

Puhujina seminaarissa ovat lisäksi aluekoordinaattori Erja Mustonen, kehittämispäällikkö Tapani Kauppinen, ylilääkäri Pekka Puustinen, projektipäällikkö Heli Suuronen, tutkija Arto Viinikka, hankejohtaja Jussi Niilahti, professori Niina Junttila ja PsT, terveyden edistämisen dosentti Pilvikki Absetz.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kuntien, sairaanhoitopiirien, järjestöjen ja hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä innostuneet tahot, päätöksentekijät sekä kuntalaiset. Seminaari on maksuton.

Ilmoittautuminen seminaariin 23.10.2020 mennessä:
https://bit.ly/kuopioweb

Seminaarin ohjelma

Lisätietoja Lisätietoja

 • Kulttuurisuunnittelija
  Nina Venäläinen
  044 718 5142
  nina.venalainen(at)kuopio.fi
   
 • Hyvinvointikoordinaattori, KYS, HYTE-tiimi
  Säde Rytkönen
  044 717 6370
  sade.rytkonen(at)kuh.fi