Työkulttuuri ja alueellinen osaaminen

Kuopiossa, kuten myös koko Suomessa arvostetaan rehellisyyttä, täsmällisyyttä ja tasa-arvoa. Kuopiossa ja Savossa näiden arvojen rinnalle nousevat välittömyys ja tietynlainen rentous ja puheliaisuus, mitä myös lupsakkuudeksi sanotaan. Kuopiolaisen menestystarina perustuu osaamisen lisäksi rohkeuteen, sinnikkyyteen ja ennen kaikkea vahvaan yhteistyöhön. Kuopiossa eri alojen osaajat puhaltavat yhteen hiileen ja luovat vahvan ja kehittyvän sekä toisiaan tukevan toimintaympäristön. Lue lisää suomalaisesta työkulttuurista: Finnish working culture

Elinvoimaisen Kuopion tavoitteena on olla kestävästi kasvava miljoonan ihmisen keskus. Kaupunki tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia liiketoimintaan. Kuopiossa yhdistyy monipuolinen osaamisten kirjo, joka toimii polkuna kansainvälisille markkinoille.

Kuopio tarjoaa yrityksille jatkuvasti kehittyvän toimintaympäristön ja osaavaa työvoimaa. Kaupungissa on laadukasta koulutusta niin ammatti- kuin korkeakouluissa. Kuopio on yliopistokaupunki ja Itä-Suomen yliopistosta löytyy muun muassa Suomen laaja-alaisin terveystieteiden koulutus.

“Moni ulkomaalainen hämmästelee, miten kansainvälisestä mittakaavasta katsottuna näin pienessä kaupungissa voi olla näin paljon osaamista.”

Kuopio on terveys-, ympäristö- ja hyvinvointiosaamisen edelläkävijä. Huippuosaamisen keihäänkärkiä ovat hyvinvointi- ja terveysteknologia sekä vahvasti nousevat osaamisalat, kuten ICT, robotiikka, cleantech, kiertotalous, biotalous ja funktionaaliset elintarvikkeet sekä erityisalat, kuten neurotieteet.

Kuopiolainen turvallisuusosaaminen on kansainvälisestikin arvioiden korkeatasoista. Kuopiossa sijaitsevan, valtakunnallisen Pelastusopiston harjoitusalue on Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen.

Lisätietoja Business Kuopion sivuilta

  Miksi yrittäjän kannattaa valita Kuopio – 8 vakuuttavaa syytä
  Lue artikkeli

  Etsitkö töitä?

   • Tutustu Pondiin: Savilahden osaajapooli Pondi yhdistää osaajat sekä työpaikat helposti, kiinnostavasti ja joustavasti.
   • Talentspring: North Savo community for internationals – talents and companies

   7 000

   yritystä

   53 000

   työpaikkaa

   7

   ekosysteemiä/klusteria

   25 000

   opiskelijaa