Arjen rikkautta ja paikallisia tapoja

Arjen rikkautta Kuopiossa voivat olla lempeät löylyt omassa ulkosaunassa, höyryävän kuumat kahvit Puijon huipulla lenkin lomassa, lämmin kohtaaminen ystävän kanssa tiedon ja tarinoiden kortteli Kantissa tai vaikkapa kuplivaa intoa herättävä tieteellinen koe Lasten yliopistossa.

Kuopiota on helppo rakastaa, mutta vaikea selittää. Se on kaupunki täynnä tunnetta aina aamun raikkaudesta yön sykkeeseen. Se on inspiroiva sulattamo, missä luonnon rauha kohtaa kaupungin sykkeen, huippu-urheilu kohtaa underground-kulttuurin, tulevaisuuden teknologia kohtaa perinnekäsityöläiset ja idylliset kivijalkakaupat kohtaavat kansainväliset businesskonttorit. Kaiken tämän keskellä ovat kaupungin sielu ja sydän eli kuopiolaiset, inspiroivat ihmiset.

“Paikalliset ilmiöt Kuopiossa kulminoituvat elämiseen veden äärellä, mökkeilyyn, lähiruokaan ja saunan tarjoamaan mielenrauhaan.”

Kuopiossa asutaan ja mökkeillään veden äärellä. Kallavesi on Suomen kymmenenneksi suurin järvi ja rantaviivaa Kuopiossa on hulppeat 6340 km, kun saaretkin lasketaan mukaan. Saaria on noin 2000.

    Hauskoja matkustustapoja Kuopiossa
    Lue artikkeli