Asumismuodot ja asuinalueet

Kuopiossa mutkaton ilmapiiri, yhteinen tekeminen ja yhteisöllisyys ovat keskiössä. Kyselyiden mukaan Kuopiossa elää tyytyväisiä ihmisiä. Luonto ja sopivan kokoinen kaupunki tukevat arjen terveellisiä valintoja. Välimatkat ovat lyhyitä ja vesistön äärelle pääsee monessa kaupunginosassa. Viihtyisiä ja turvallisia asuinalueita sekä kohtaamispaikkoja rakennetaan asukkaita osallistaen ja kuunnellen – hyvän elämän avainhenkilöitä ovat asukkaat itse.

Välimatkat ovat lyhyitä Kuopiossa, keskustassa on mahdollista kävellä ruutukaavan päästä päähän ja pyöräilymatkan päässä onkin jo kaikki tarvittavat palvelut. Lyhyet välimatkat ja asumisen moninaiset muodot tukevat hyvin myös ihmisen elinkaarta: lapsiperhearkea voi olla mukavampi viettää maaseudun rauhassa, mutta eläkepäiviksi saattaa jo mieliä kaupungin vilskeeseen – tai toisinpäin.

Asunnot

Suomalaisen unelma on asua omakotitalossa veden äärellä, kaupungin läheisyydessä, omassa rauhassa, selviää S-Pankin vuonna 2018 teettämästä Suomalaisten unelmakoti -tutkimuksesta. Kuopiossa tuo unelma on mahdollista toteuttaa. Suomen 10. suurimman järven, Kallaveden, kietoutuminen kaupungin ympärille takaa sen, että vesi on lähes jokaisen kuopiolaisen ulottuvilla. Väestönkasvu on painottunut eteläiselle kaupunkialueelle, missä asuu noin viidennes kaikista Kuopion alueen asukkaista.

Asuinalueet

Kuopiosta löytyy asumisen alueita jokaiseen makuun. Minne tahansa kotisi teetkin, luonnonrauha ja kaupungin vilinä yhdistyvät Kuopiossa sopusointuiseksi kokonaisuudeksi – lisämausteet voit valita itse. Kuopiossa elät parasta elämääsi mutkattomaan savolaiseen tapaan. Tutustu hyvän asumisen pääkaupunkiin asumisenkuopio:n sivuilla.

Kuopion keskustaajama koostuu useista omaleimaisista kaupunginosista. Alla esittelemme suurempina alueina kaupunginosia yhdistettynä. Tutustu asuinaluekarttaan

Lisätietoja Kuopiossa asumisesta ja ympäristöstä
Tutustu tästä