Kuopion kaupungin vieraanvaraisuus

Kuopion kaupungintalon ala-aulan kattokoriste

Kaupungin vieraanvaraisuuden ja suhteiden hoidon tarkoituksena on edistää Kuopion strategian toteutumista, myönteistä Kuopio-kuvaa, kaupungin markkinointia sekä Kuopion valtakunnallista ja kansainvälistä tunnettuutta. Vieraanvaraisuutta ja edustustilaisuuksia järjestämällä tehdään kaupunkiamme ja sen palveluja sekä elinkeinoelämää tunnetuksi kotimaassa ja ulkomailla.

Kuopion kaupunki osoittaa harkintansa mukaan vieraanvaraisuutta. Kaupungin johto päättää strategisten linjausten ja käytettävissä olevien määrärahojen rajoissa vieraanvaraisuudesta.

Päivitys 27.5.2024:

Kaupunki käynnisti vuoden 2023 lopulla talouden tasapainotustyön. Työn tavoitteena on saada Kuopion kaupungin talous tasapainoon vuoteen 2027 mennessä. Rahassa tämä merkitsee 35 miljoonaa euroa. Talouden tasapainotuksessa linjattiin säästökohteeksi myös vieraanvaraisuuden osoittaminen ja hallinto. Osana kaupungin talouden tasapainotusta ja työajankäytön arviointia kaupungilta anottavien vieraanvaraisuuden myöntäminen lopetetaan.

Tällä muutoksella haetaan säästöjä sekä mahdollisuutta keskittyä kaupungin edunvalvonnan kannalta tärkeisiin ryhmiin ja proaktiiviseen edunajamisen vuosisuunnitelmaan. 

Vieraanvaraisuustilaisuudet, jotka ovat nyt hyväksytty ja käsitelty, toteutetaan päätösten mukaan.