Lehtoniemi−Keilanranta


Lehtoniemi−Keilanranta muodostaa Saaristokaupungin kerrostalopainoitteisen asuinkeskustan. Alueella on noin 2600 asukasta. Keilankannan silta ja sillan kainalosta kohoavat Siltavahtitalot ovat keskuksen kauas näkyvät tunnusmerkit. Saaristokatu ovat myös alueen nähtävyksiä.

Keilankannan palvelukeskuksessa toimii Martti Ahtisaaren koulu monipuolisine sisäliikuntatiloineen, päiväkoti, kauppa sekä kampaamo. Keskuksessa on myös muita yksityisten liikeyritysten tiloja. Palvelujen keskellä sijaitsee Saaristokaupungin keskustori. Alueelta on säännölliset ja kattavat linja-autoyhteydet keskustaan ja muihin kaupunginosiin. Saaristokatu tuo Haapaniemen ja keskustan palvelut lähelle asukkaita.

Ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet lenkkeilyyn ja talvisin myös hiihtoon säilytetyn viheralueen ja ympäröivän vesistön ansiosta. Alueella on uimaranta sekä lähiliikuntapuisto. Sisäliikuntatiloja löytyy keskustan ja Petosen kaupunginosista.

Kuopiossa vuonna 2010 järjestetyt asuntomessut pidettiin Lehtoniemessä. Messualueella oli esillä noin 40 kohdetta, joista suurin osa oli omakotitaloja. Asuntomessujen aikaan toteutettiin laajalti kiitosta saanut Saaristo Galleria- viiden taideteoksen kokonaisuus.