Perusopetuksen oppaat 2020


Perusopetuksen oppaista löydät lisätietoa muun muassa kouluun ilmoittautumisesta, opiskelusta peruskoulussa sekä painotetun opetuksen mahdollisuuksista. Klikkaamalla oppaan nimeä, pääset tutustumaan sen sisältöihin tarkemmin.

Koulu- ja päiväkotirauhan julistus

Voit katsoa Koulu- ja päiväkotirauhan julistuksen (23.8.2019) taltioinnin tästä!


Koulu- ja päiväkotirauhan julistavat tubettajat Niko ja Santtu. Juontajana toimii draamakasvattaja Anni Marin.

Menossa mukana mm. Kuopion Reippaan Voimistelijat, Kuopion Sirkus, Tubettajat Niko ja Santtu, Block Buster ja Pohjantien koulu.

Koulu- ja päiväkotirauhan julistus on osa Kuopio Juhlii –kaupunkifestivaalia.

#kiitoskaveruudelle

Kiitos kaveruudelle - stoppi kiusaamiselle


Kiitos kaveruudelle -draamatoiminnan avulla edistetään lasten ja nuorten vuorovaikutus- ja kaveritaitoja ja sitä kautta ennaltaehkäistään kiusaamistilanteiden syntyä. Toiminta sisältää draamakasvattajan ohjaamia työpajoja 5.-6. luokille, koulutuksia ja Kiitos kaveruudelle -käsikirjan (pdf). Käsikirjan oheismateriaalina ovat kuopiolaisen graafikko-kuvittaja Elli Vähäkankaan piirtämät Pähkä ja Kamu -tunnetilakortit (pdf), jotka voi tulostaa omaan käyttöön.

Draamatyöpajat ovat auki aina lukukauden alussa ja niistä tiedotetaan Kulttuurikellossa! Työpajoja voi tiedustella myös lukukauden aikana.

Omalta osaltaan draamatoiminta myös parantaa kulttuuristen perusoikeuksien toteutumista ja tuo taiteen lähelle lasta ja nuorta. Toiminnassa taide on menetelmä, mutta myös taide itsessään tulee lapselle ja nuorelle näkyväksi ja koettavaksi.