Perusopetuksen oppaat 2018 - 2019


Perusopetuksen oppaista löydät lisätietoa muun muassa hakemisesta perusopetukseen, opiskelusta peruskoulussa sekä painotetun opetuksen mahdollisuuksista. Klikkaamalla oppaan nimeä, pääset tutustumaan sen sisältöihin tarkemmin.

Koulu- ja päiväkotirauhan julistus pe 24.8.2018 klo 9.30 Kuopion torilla

Koulu- ja päiväkotirauhan julistaa muusikko Olli Herman, joka myös esiintyy tilaisuudessa. Juontajana toimii draamakasvattaja Anni Marin.

Menossa mukana mm. Taikuri Alfrendo, Liikenneturva, Kuopion Reippaan Voimistelijat, KalPan Ruusteri, Haapaniemen koulun musiikkiluokkalaisia  ja Suojatiesuojelijat.

Koulu- ja päiväkotirauhan julistus on osana Kuopio Juhlii –viikonloppua 24.-26.8.2018.
 

Kiitos kaveruudelle - stoppi kiusaamiselle


Kiitos kaveruudelle -draamatoiminnan avulla edistetään lasten ja nuorten vuorovaikutus- ja kaveritaitoja ja sitä kautta ennaltaehkäistään kiusaamistilanteiden syntyä. Toiminta sisältää draamakasvattajan ohjaamia työpajoja 5.-6. luokille, koulutuksia ja Kiitos kaveruudelle -käsikirjan. Käsikirjan oheismateriaalina ovat kuopiolaisen graafikko-kuvittaja Elli Vähäkankaan piirtämät Pähkä ja Kamu -tunnetilakortit, jotka voi tulostaa omaan käyttöön.

Draamatyöpajat ovat auki aina lukukauden alussa ja niistä tiedotetaan Kulttuurikellossa! Työpajoja voi tiedustella myös lukukauden aikana.

Omalta osaltaan draamatoiminta myös parantaa kulttuuristen perusoikeuksien toteutumista ja tuo taiteen lähelle lasta ja nuorta. Toiminnassa taide on menetelmä, mutta myös taide itsessään tulee lapselle ja nuorelle näkyväksi ja koettavaksi.