Pysäköinti

 

Virhemaksun oikaisuvaatimuspalveluun pääset tästä

Koronavirustilanteen takia valtuustotalon ovet on suljettu käyntiasioinnilta 26.3.2020 alkaen. Myös pysäköinninvalvonnan asiakkaita palvellaan ensisijaisesti sähköisesti ja puhelimitse aukioloaikojen mukaan. Valtuustotalon ovet avataan asiakaskäynneille 1.6.2020 lähtien.

Tieliikennelaki muuttuu 1.6.2020 alkaen. Lisätietoja kattavasti löytyy Traficomin sivustolta täältä.

Pysäköintiin lakimuutos vaikuttaa vain vähän ja täältä löydät lisätietoja pysäköintiin liittyvistä muutoksista. Tieliikennelaki kokonaisuudessaan luettavissa esimerkiksi Finlexin verkkosivuilta täältä.


Kuopion Pysäköinti Oy vastaa kattavista pysäköintipalveluista Kuopion keskustassa sekä vuokraa toimitiloja torin alla olevasta Kauppakeskus Apajasta. Kuopion Pysäköinti Oy vastaa myös Toriparkin, Maaherrankadun, Kuntolaakson ja Haapaniemenkadun pysäköintilaitosten pysäköintipalveluista sekä kadunvarsipysäköinnin pysäköintimittareista ja lipukeautomaateista. Voit ilmoitta mittariviasta sähköisellä lomakkeella.

Kuopion kaupungin omistamilla yleisessä käytössä olevilla kadunvarsien mittaripaikoilla on mahdollista maksaa myös mobiilisti EasyPark, ParkMan, Moovy ja eParking puhelinsovelluksilla. Moovy on käytössä myös Kuopion Pysäköinnin operoimissa Toriparkissa, Haapaniemenkadun sekä Kuntolaakson pysäköintilaitoksissa. Sovellusten toimintaan ja ominaisuuksiin voi tarkemmin tutustua palveluntarjoajan verkkosivuilla. Sovellukset edellyttävät rekisteröitymisen etukäteen. Mobiilimaksamiseen liittyvät vyöhykekoodit löytyvät lipukeautomaattien yhteydestä sekä paikalla olevista liikennemerkeistä. Lipukeautomaatit toimivat myös yleisimmillä maksukorteilla ja/tai kolikoilla automaatista riippuen.

Sallitut pysäköintipaikat ja pysäköintikiellot on aina merkattu liikennemerkein.

Kadunvarsipysäköinnin valvonnasta vastaa Kuopion kaupungin pysäköinninvalvonta yhteistyössä Itä-Suomen poliisin kanssa.

Katujen kunnossapitoon liittyvän tiedotepalvelun voi tilata tekstiviestinä tai sähköpostina Mestarin tiedotepalvelusta. Tiedotteen avulla ilmoitetaan mm. kadun puhdistuksista ja lumen aurauksista alueella.

Kuopion Pysäköinninvalvonta nyt myös Facebookissa. Sosiaalisessa mediassa ilmoitamme kaikista ajankohtaisista pysäköintiin liittyvistä asioista sekä mm. katujen puhdistusten aikataulut.

 

Kuopion Pysäköinti Oy yhteystiedot Kuopion Pysäköinti Oy yhteystiedot

asiakaspalvelu@kuopionpysakointi.fi
Kauppakatu 45 (Kauppakeskus Apaja, Sokoksen pääty)

Pysäköinninvalvonnan yhteystiedot Pysäköinninvalvonnan yhteystiedot

Asiakaspalvelu,
Suokatu 42, Valtuustotalo

Koronavirustilanteen takia valtuustotalon ovet on suljettu käyntiasioinnilta toistaiseksi. Palvelu ensisijaisesti sähköisesti ja puhelimitse aukioloaikojen mukaan.

Puhelin 017 185 034
Ma - Pe klo 9.00 - 14.00

Avoinna 31.8.2020 saakka

Ma - To 8.00 - 15.00
Pe        8.00 - 14.00

Facebook


Oikaisuvaatimus

Ajankohtaista Ajankohtaista

Kuopion keskustan hiekanpoisto siirtyy toiselle pääsiäispäivälle 13.4.2020

Kuopion keskustan hiekanpoisto siirretään toiselle pääsiäispäivälle 13.4.2020 lumisateiden vuoksi. Sääennuste lupaa pakkasia ja lisää lumisadetta, minkä vuoksi hiekanpoistoa ei voi tehdä suunnitellussa aikataulussa. Alueille jo asennetut pysäköintikieltomerkit tullaan päivittämään 2.4. alkaen. Työt aloitetaan näin ollen maanantaiyönä 13.4. viimeistään klo 02.00
Lue lisääTietojaKuopion keskustan hiekanpoisto siirtyy toiselle pääsiäispäivälle 13.4.2020 »

Kaupunki toivoo, että kotihoidon annetaan pysäköidä yksityisillä alueilla ja tonteilla poikkeusolojen aikana

Eduskunta on hyväksynyt yksimielisesti valmiuslain käyttöönoton koronaviruksen torjumiseksi ja tämä edellyttää toimenpiteitä myös eri viranomaisilta sekä kunnilta. Kaupunki pyytää, että kotihoidon pysäköintiluvalla varustetun ajoneuvon voisi epidemian aikana pysäköidä/pysäyttää yksityiselle tonttialueelle yleinen turvallisuus sekä pelastusteiden avoimuus huomioon ottaen.
Lue lisääTietojaKaupunki toivoo, että kotihoidon annetaan pysäköidä yksityisillä alueilla ja tonteilla poikkeusolojen aikana »

Pysäköintikieltoja Puijonlaaksossa ja Inkilänmäellä 21.2.2020

Puijonlaakson ja Inkilänmäen alueilla puhdistetaan pysäköintialueita polanteista perjantaina 21.2.2020. Puhdistettavilla alueilla on voimassa pysäköintikielto.
Lue lisääTietojaPysäköintikieltoja Puijonlaaksossa ja Inkilänmäellä 21.2.2020 »