Palveluntuottajalle

Kuopion työllisyyspalvelu tekee tiivistä yhteistyötä alueen työnantajien kanssa, muun muassa ostamalla mukaan ilmoittautuneilta yhteistyöyrityksiltä ja palveluntuottajilta työvalmennuspalveluita asiakkailleen. Yhteistyöyritysten joukko kasvaa koko ajan ja mukaan pääsee helposti.
Hankinnat tehdään HankintaSammossa dynaamisina pienhankintoina ja osallistumishakemuksen jättäminen vaatii rekisteröitymisen palveluun.
Ostot vuodelle 2023
Taika-valmennus:
-
KUOPION SEUDUN TYÖLLISYYDEN KUNTAKOKEILU
Hankintakuvaus
Kuopion työllisyyspalvelu
9.2.2022Palvelun / tuotteen nimi: TAIKA-valmennus
”Ratkaisukeskeinen toiminnanohjausta tukeva valmennus”
Palveluntuottajan tuottamana yksilövalmennuksenaSäädösperusta
Kuntalaki 410/2015Palvelun kohderyhmät
Työhön- ja koulutukseen suuntautuvat Kuopion työllisyyden kuntakokeilun kuuluvat työnhakija-asiakkaat, jotka tarvitsevat palvelutarpeen mukaisesti syvennettyä toiminnanohjausta tukevaa henkilökohtaista valmennusta. Asiakkaan jatkosuunnitelmana on työhön tai koulutukseen siirtyminen. Asiakas voi olla palvelun
käynnistyessä työllistymistä edistävissä palveluissa.Asiakkaiden ohjautuminen palveluun
Asiakkaat ohjautuvat palveluun Kuopion työllisyyden kuntakokeilun työkykytiimin kautta. Sekä asiakas että työntekijä antavat omat suosituksensa palveluntuottajista. Valmennus aloitetaan työnhakijan, asiakkaan vastuuhenkilön ja palveluntuottajan yhteisellä tapaamisella.Palvelun tarkoitus ja tavoitellut vaikutukset
TAIKA-valmennuksen tarkoituksena on auttaa työnhakijaa työllistymään työsuhteeseen tai löytää opiskelupaikka. Palvelu toteutetaan työnhakijan kanssa laadittujen yksilöllisten tavoitteiden ja tunnistettujen tarpeiden mukaisesti. Palvelussa painotetaan yksilöllisten työnhakutaitojen kehittämistä sekä osaamisen ja vahvuuksien hyödyntämistä työnhaussa ja/tai sopivan koulutuspaikan löytämisessä. Painopiste on ratkaisukeskeisessä toiminnanohjausta tukevassa valmennuksessa. Tavoitteena on, että työnhakija työllistyy palvelun avulla työsuhteiseen työhön tai hakeutuu suorittamaan tutkintoa, osatutkintoa tai muuta merkittävästi
työllistymistä edistävää koulutusta.Palvelun keskeinen sisältö
Kuntakokeilussa työnhakija nähdään aktiivisena toimijana ja oman työllistymisprosessinsa haltijana. Työnhakijan toimijuutta tuetaan ja vahvistetaan kaikissa työllistymisprosessin vaiheissa.TAIKA-valmennus tulee toteuttaa yksilöllisenä, intensiivisenä palvelukokonaisuutena työnhakijan tavoitteisiin soveltuvan ja tarpeiden mukaisen työskentelyn kautta. Työnhakijan palvelujaksolle määritellään yhdessä tavoitteet ja sisältö aina työnhakijan tilanne ja lähtökohdat huomioiden.
TAIKA-valmennuksessa työnhakija ja valmentaja laativat yhdessä valmennussuunnitelman tavoitteineen ja aikatauluineen heti valmennuksen alussa. Valmennuksessa hyödynnetään voimavara- ja ratkaisukeskeisiä menetelmiä. Asiakasta autetaan tunnistamaan omat vahvuudet ja voimavarat.
Työnhakijalle on varattava henkilökohtaista ratkaisukeskeistä toiminnanohjausta tukevaa valmennusta yksilöllisten tarpeiden mukaan 24 tuntia / 3 kk aikana (keskimäärin 8 tuntia kuukaudessa). Valmennusta hankitaan kolmen (3) kuukauden jaksoissa, niin että aloitusjakso on kolme (3) kuukautta ja tämän jälkeen jatkojaksoista voidaan sopia yksilöllisesti asiakkaan vastuuhenkilön kanssa. Valmennusta voidaan hankkia maksimissaan yhdeksän (9) kuukautta. Valmennus sisältää työnhakijan,
palveluntuottajan ja asiakkaan vastuuhenkilön toteuttaman väliarvioinnin vähintään kolmen (3) kuukauden välein. Näissä tapaamisissa tarkennetaan suunnitelmaa ja arvioidaan palvelun tarkoituksenmukaisuutta työnhakijan tilanteeseen nähden.Valmennuspalveluista täytetään tuntipäiväkirjaa jokaisen tapaamisen ja valmennuksen osalta. Tuntipäiväkirjan tulee sisältää vähintään kuvaus valmennustapaamisten keskeisistä sisällöistä, menetelmistä, tapaamisiin käytetty aika tunteina ja konkreettiset toimenpiteet työnhakijan työllistymisprosessin edistämiseksi
(esim. yritykset, joita on kontaktoitu).Palvelun tulee sisältää:
1. Palveluntuottaja vastaa työnhakijan valmennusprosessista lähtötilanteen huomioiden. Palvelun painopiste on työnhakijan ratkaisukeskeisessä toiminnanohjausta tukevassa valmennuksessa, jossa laajennetaan hänen ammatillisen osaamisen ja vahvuuksien tunnistamista suhteessa uusiin työllistymisen tai kouluttautumisen mahdollisuuksiin (laaditaan yhdessä valmennussuunnitelma).
2. Työnhakijan kanssa tehdään konkreettinen työnhaun suunnitelma, josta ilmenee aikataulutus, työnhakijan ja valmentajan roolit ja vastuut, ja näiden konkreettinen tekeminen. Työnhakijaa valmennetaan työn ja opiskelupaikkojen etsimisessä ja kohdennettujen työpaikkahakemusten tekemisessä. Työnhakijalle on laadittava/päivitettävä palveluissa laadukas CV ja muut työnhakuasiakirjat ja -kanavat.
3. Palveluntuottaja tukee tarpeen mukaan sekä työnhakijaa että työnantajaa ja työyhteisöä (esim. palkkatuen hakemisen, työkokeilu, työtehtävien räätälöinti) työn aloittamiseen liittyvissä asioissa. Palveluntuottaja tukee asiakasta siirtymävaiheessa myös opiskelujen alkuvaiheessa.
4. Palvelu voi tarvittaessa sisältää työnhakijan tarpeen mukaan myös työ- ja/tai koulutuskokeilujaksoja, lyhyitä työsuhteista (alle 3 kk) mikäli työnhakija, palveluntuottaja ja työnantaja arvioivat sen hyödylliseksi osaksi työhönvalmennusprosessia. Näistä on sovittava aina erikseen työnhakijan, ja kuntakokeilun asiakkaan vastuuhenkilön kanssa.
Peruslaatutason vaatimukset ja vaadittavat resurssit
Palvelun keskeisiä laatuvaatimuksia ovat:
1. Palveluntuottajan on huolehdittava, että työnhakijan työkyky, elämäntilanne ja henkilökohtaiset vahvuudet sekä osaaminen tulevat huomioiduksi valmennussuunnitelmassa.
2. Työnhakijaa on ohjattava tunnistamaan ja selkiyttämään omia vahvuuksiaan. Lisäksi valmentajan on tuettava hänen työllistymistään yksilöllisesti räätälöidyn CV:n, haastatteluvalmiuksien vahvistamisen, kohdennettujen/avoimien työhakemusten sekä työnetsinnän avulla.
3. Työnhakijaa valmennetaan tarvittaessa erilaisten opiskeluväylien- ja mahdollisuuksien tutustumiseen sekä kouluttautumissuunnitelman laatimiseen ja toteuttamiseen yksilöllinen elämäntilanne ja opiskeluvalmiudet huomioiden.
4. Palvelun tulee olla motivoivaa, kannustavaa, ratkaisukeskeistä, vahvuuksia ja työnhakijan aktiivista toimijuutta tukevaa. Valmennus perustuu säännölliseen ja aktiiviseen, ratkaisukeskeiseen henkilökohtaiseen ohjaukseenja tukeen.
5. Mikäli työnhakijan tilanteeseen tai suunnitelmaan tulee oleellisia muutoksia, palveluntuottajan tulee tiedottaa asiasta välittömästi asiakkaan vastuuhenkilöön
6. Valmennuspäiväkirja tulee täyttää ja lähettää kuukausittain laskutuksen yhteydessä ensimmäisen täyden kuukauden jälkeen.
7. Palvelun päättyessä palveluntuottajan on laadittava loppuraportti, josta on nähtävissä tavoitteiden toteutuminen ja työnhakijan tilanteessa tapahtuneet muutokset. Työnhakijan palveluprosessin keskeinen sisältö ja palvelun tulos kerrottuna kattavasti ja selkeästi. Mikäli työnhakijaasiakas ei palvelun aikana työllisty tai löydä koulutuspaikkaa, laaditaan muu kantaaottava jatkosuunnitelmaehdotus.
8. Loppuraportti tulee toimittaa työnhakijalle ja palvelun ostajalle kaksi viikkoa palvelun päättymisen jälkeen.
9. Asiakastietojen käsittelyssä palveluntuottajien tulee noudattaa henkilötietolain ja tietosuoja-asetuksen mukaisia velvoitteita.
Palvelun tuottamiseen vaadittavat resurssit:
1. Valmennukseen soveltuvat tilat ja työvälineet (esim. it-laitteet) Kuopion alueella.2. Työnhakijan valmennusprosessista vastaa nimetty henkilö, joka on perehtynyt työnhakijan tilanteeseen ja on sitoutunut yhteistyöhön Kuopion työllisyyden kuntakokeilun vastuuhenkilön kanssa.
3. Palvelun tuottamiseen on käytettävä henkilökohtaiseen ohjaukseen ja valmennukseen perehtynyttä ammattihenkilöä. Palvelua toteuttavalta valmentajalta edellytetään osaamista voimavara- ja ratkaisukeskeisestä valmennuksesta, toiminnanohjauksen ongelmista, tuntemusta neuropsykiatrisista oireista sekä työelämän vaatimuksista (esimerkiksi Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja -koulutus tai muuta näyttöä vastaavasta osaamisesta). Palveluntuottajan tulee esittää valmennuksessa keskeisesti käytettävät menetelmät ja välineet.
4. Palveluntuottaja toimittaa valmentajien CV:t tilaajalle. Palveluntuottajan on myös ilmoitettava tilaajalle henkilöstömuutoksista välittömästi ja toimitettava uuden työntekijän CV ja yhteystiedot.
5. Palveluntuottaja tuottaa Kuopion työllisyyden kuntakokeilun yhteyshenkilölle selkokielisen esittelymateriaalin palvelustaan, jossa voi esitellä toimintaperiaatteensa sekä erityisosaamisensa. Palveluntuottaja ilmoittaa tarjouksessaan, mille alueelle palveluaan toteuttaa.
Osaamispolulta työmarkkinoille palvelu:
-
Kuopion kaupunki
Elinvoima- ja konsernipalvelut
19.5.2022 Julkinen
TyöllisyyspalveluPalvelun / tuotteen nimi
Osaamispolulta työmarkkinoille Ammatillisen osaamisen hankkiminen sekä sen näyttäminen työkokeilun aikana yrityksissä. Palvelu sisältää osaamisen kehittymistä ja osoittamista tukevaa ohjausta ja valmennusta asiakkaan palvelutarpeen mukaisesti.Säädösperusta
Työttömyysturvalaki 30.12.2002/1290,
Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 916/2012,
Laki työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta 1269/2020Palvelun kohderyhmät
Kohderyhmään kuuluvat vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevat Kuopion seudun kuntakokeilun asiakkaat
– jotka haluavat kokeilla soveltuvuuttaan ja/tai
– jotka ovat kiinnostuneita sijoittumaan alan työtehtävään.
– jotka tarvitsevat lain mukaan työkokeiluun kuuluvan ohjauksen lisäksi selkeästi tiiviimpää tukea ja valmennusta osaamisen kehittämiseksi ja mahdollisesti tutkinnon osien suorittamiseksi.
– Esimerkiksi;
> maahanmuuttajat, joiden ohjaaminen vaatii enemmän käytännön työtehtävien sanoittamista ja toistamista
> työnhakijat, jotka ovat olleet pitkään poissa työmarkkinoiltaAsiakkaiden ohjautuminen palveluun
Asiakkaat ohjautuvat omavalmentajilta opinto-ohjaukseen.Palvelun tarkoitus ja tavoitellut vaikutukset
Osaamispolulta työmarkkinoille -palvelun tarkoituksena on lisätä alueellista työvoiman saatavuutta aloilla, joilla on työvoimapulaa sekä tarjota asiakkaalle mahdollisuus kokeilla soveltuvuuttaan ja mahdollista sijoittumistaan alalle. Lisäksi asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta hankkia ja/tai näyttää osaamistaan ammatillisen koulutuksen tutkinnon perusteiden mukaisesti työpaikalla. Hyväksytyn näytön jälkeen asiakas saa todistuksen suoritetusta tutkinnon osasta tai osista tai hänen osaamisensa on dokumentoitu muilla tavoin.Osaamispolulta työmarkkinoilta -palvelun palveluprosessissa ovat mukana asiakas, omavalmentaja, opinto-ohjaaja, ammatillisen koulutuksen opettaja (näytön vastaanottaja) sekä työkokeilun järjestäjä. Tarvittaessa mahdollistetaan erillisenä kokonaisuutena työkokeilupaikan vaatimat työkorttikoulutukset ennen varsinaisen prosessin alkamista tai sen aikana.
Palvelun tarkoituksena on kartoittaa asiakkaan tilannetta:
– Millaista osaamista hänelle on karttunut?
– Onko hän valmis sitoutumaan työmarkkinatoimenpiteen edellyttämään suunnitelmaan ja sopimuksiin?
– Onko hän motivoitunut työllistymään alalle?
– Onko hän motivoitunut hankkimaan ja/tai näyttämään osaamistaan ammatillisen koulutuksen tutkinnon perusteiden mukaisesti?Tavoitellut vaikutukset toimintajakson aikana:
– Asiakas etenee työkokeilussa kirjallisen sopimuksen ja tavoitteiden mukaisesti sekä arvioi työkokeilun sujumista suhteessa sen tavoitteisiin.
– Asiakas hankkii osaamistaan alan työtehtäviin.Tavoitellut vaikutukset jakson lopussa:
– Asiakas hankkii ja/tai näyttää osaamistaan ammatillisen koulutuksen tutkinnon perusteiden mukaisesti.
– Asiakas saa kertyneestä osaamisestaan todistuksen tai näytöstään hyväksytyn arvioinnin. Hän saa todistuksen suoritetusta tutkinnon osasta tai osista.
– Asiakas aloittaa oppisopimuskoulutuksen
– Asiakas työllistyy työkokeilun jälkeen alalle.Palvelun keskeinen sisältö
Palvelu toteutetaan asiakkaan yksilölliseen aktivointisuunnitelmaan/ työllistymissuunnitelmaan ja tavoitteisiin perustuen. Järjestettävän toiminnan tulee pitää sisällään ainakin:
– tarkoituksenmukaista työtä avoimilla työmarkkinoilla. Työtehtävien
tulee olla monipuolisia, jotta asiakas saa realistisen kuvan työtehtävistä ja hänen on mahdollista kartuttaa tutkinnon perusteiden mukaista osaamista.
– perehdyttämistä ja ohjaamista työssä suoriutumiseksi.Peruslaatutason vaatimukset ja vaadittavat resurssit
– Mikäli asiakkaan tilanteeseen tai suunnitelmaan tulee palvelun aikana merkittäviä muutoksia, tilanteesta tulee tiedottaa asiakkaan prosessissa mukana olevia kuntakokeilun työntekijöitä
– Yhteistyötaho sitoutuu noudattamaan tietosuojalain mukaisia velvoitteitaResurssit:
1. Palveluntuottajana toimiva yritys tarjoaa työhön soveltuvat ja turvalliset työtilat, koneet ja laitteet sekä huolehtii tarvittavista suojavaatteista ja -varusteista työkokeilun aikana.
2. Palveluntuottajana toimiva yritys tarjoaa työympäristön ja – tehtävät, jotka ovat soveltuvia ammatillisen osaamisen hankkimiseen työkokeilun aikana. Palveluntuottajan työympäristö pitää olla tunnistettu alan koulutuksen järjestäjän toimesta ennen osaamisen näyttämistä, jotta sen soveltuvuus voidaan
varmistaa voimassa olevien tutkinnon perusteiden mukaiseksi.
3. Työtehtävistä vastaava henkilö työpaikalla, joka toteuttaa käytännön työn opastuksen ja on työkokeilun aikana asiakkaan saatavilla sovitusti.
4. Työpaikkaohjaaja/valmentaja, joka valmentaa ja tukee asiakasta osaamisen kehittymisessä tai näyttöjen suorittamiseksi.Palvelun hankinta ja hinnoittelu
Palvelua hankitaan vuosittaisten määrärahojen puitteissa.
Palvelu hankitaan asiakaskohtaisesti dynaamisena pienhankintana TyöllisyysSammon kautta.
Palvelu toteutetaan palveluntuottajan tuottamana yksilöllisenä palveluna.
Palvelun kesto maksimissaan 6 kuukautta. Kesto pohjautuu lakiin julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta, jossa määritellään työkokeilun kestosta.
Jos asiakas ei osallistu palveluun, niin palvelun tuottajalle ei makseta korvausta.Palveluntuottajan tuottamasta palvelusta maksettavat korvaukset (hinnat sisältävät kaikki palvelun tuottamisesta aiheutuvat kustannukset esim. matka- ja puhelinkulut):
PALVELUN PERUSHINTA:
– Palveluun liittyvästä ohjauksesta ja valmennuksesta maksettava
perushinta (alv 0%) on 750e/kk.Ennen laskun hyväksymistä palveluntuottajan tulee toimittaa kirjallinen raportti laskutuksen perustana olevista toimenpiteistä, kuinka palvelu on laskutuskauden aikana toteutunut.
Kuopion kaupunki
Elinvoima- ja konsernipalvelut
Työllisyyspalvelu
Postiosoite PL 228, 70101 KUOPIO
Käyntiosoite Torikatu 5
Laskutusosoite PL 5017, 02066 DOCUSCAN
tyollisyyspalvelu(at)kuopio.fi