TE-palvelut 2024 -uudistus

TE-palveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025. Muutoksen tavoitteena on luoda palvelurakenne, joka edistää nopeaa työllistymistä sekä lisää työllisyyspalveluiden yhdenvertaista saatavuutta, vaikuttavuutta ja monipuolisuutta.

Uudistuksen tarkoituksena on tuoda TE-palvelut eli julkiset työvoima- ja yrityspalvelut lähemmäksi asiakkaita, nopeuttaa työllistymistä sekä antaa kunnille lisää työkaluja alueen elinvoiman vahvistamiseksi. Näin vahvistetaan kestävällä tavalla kasvua ja hyvinvointia.

Kaikki työnhakijat saavat työnhaun palvelut omasta kunnastaan vuoden 2025 alusta alkaen. Myös yritykset saavat rekrytointiin ja yrityksen kasvuun liittyviä palveluita kunnista. Työvoimapalveluista tulee osa jokaisen kunnan peruspalveluita, samaan tapaan kuin esimerkiksi sivistys- tai yhdyskuntarakentamiseen liittyvät palvelut.

Pohjois-Savoon tulee kolme työllisyysaluetta:

Järjestämme työvoimapalvelut 10 muun kunnan kanssa ja muodostamme yhdessä Kuopion työllisyysalueen. Lisäksi osa palveluista voidaan toteuttaa myös maakunnallisina yhteispalveluina.

Pohjois-Savon kartta. Ylä-Savon työllisyysalue: Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi ja Pielavesi. Kuopion työllisyysalue: Kuopio, Kaavi, Keitele, Lapinlahti, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tuusniemi, Rautalampi, Rautavaara, Tervo, Vesanto. Keski-Savon työllisyysalue: Varkaus, Joroinen, Leppävirta ja Pieksämäki.
Pohjois-Savon työllisyysalueet
  1. Ylä-Savo: Iisalmi, Kiuruvesi, Pielavesi, Sonkajärvi ja Vieremä
  2. Kuopio: Kuopio, Kaavi, Keitele, Lapinlahti, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi ja Vesanto
  3. Keski-Savo: Varkaus, Joroinen, Leppävirta ja Pieksämäki

Mitä muutos tarkoittaa?

Jos olet jo TE-palvelujen asiakas, sinun ei tarvitse tehdä mitään erityistä, vaikka palveluntarjoaja vaihtuu vuoden vaihteessa. Tiedotamme mahdollisista muutoksista tällä sivustolla ja otamme sinuun yhteyttä tarvittaessa myös henkilökohtaisesti.

Töitä tai työntekijöitä hakiessasi sinun tulee kirjautua aina Työmarkkinatorille (tyomarkkinatori.fi), joka toimii töiden ja tekijöiden kohtaamispaikkana. Työmarkkinatorilta löydät työelämään liittyvää tietoa, palveluita ja avoimia työpaikkoja. Kun kirjaudut Työmarkkinatorille, pääset luomaan esimerkiksi työnhakuprofiilin tai työpaikkailmoituksen. Työmarkkinatorilta löydät myös kattavasti ohjeita asiointia varten.

Ajankohtaista