TE-palvelut 2024 -uudistus

TE-palveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025. Muutoksen tavoitteena on luoda palvelurakenne, joka edistää nopeaa työllistymistä sekä lisää työllisyyspalveluiden yhdenvertaista saatavuutta, vaikuttavuutta ja monipuolisuutta.

Uudistuksen tarkoituksena on tuoda TE-palvelut eli julkiset työvoima- ja yrityspalvelut lähemmäksi asiakkaita, nopeuttaa työllistymistä sekä antaa kunnille lisää työkaluja alueen elinvoiman vahvistamiseksi. Näin vahvistetaan kestävällä tavalla kasvua ja hyvinvointia.

Kaikki työnhakijat saavat työnhaun palvelut omasta kunnastaan vuoden 2025 alusta alkaen. Myös yritykset saavat rekrytointiin ja yrityksen kasvuun liittyviä palveluita kunnista.

Pohjois-Savoon tulee kolme työllisyysaluetta:

Pohjois-Savon kartta. Ylä-Savon työllisyysalue: Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi ja Pielavesi. Kuopion työllisyysalue: Kuopio, Kaavi, Keitele, Lapinlahti, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tuusniemi, Rautalampi, Rautavaara, Tervo, Vesanto. Keski-Savon työllisyysalue: Varkaus, Joroinen, Leppävirta ja Pieksämäki.
Pohjois-Savon työllisyysalueet
  1. Ylä-Savo: Iisalmi, Kiuruvesi, Pielavesi, Sonkajärvi ja Vieremä
  2. Kuopio: Kuopio, Kaavi, Keitele, Lapinlahti, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi ja Vesanto
  3. Keski-Savo: Varkaus, Joroinen, Leppävirta ja Pieksämäki

Kunnat järjestävät työllisyys- ja elinkeinopalvelut yhteistyössä työllisyysalueilla. Lisäksi osa palveluista voidaan toteuttaa myös maakunnallisina yhteispalveluina.

Ajankohtaista