Työnhakijalle


Kuopion työllisyyspalvelussa saat käyttöösi asiantuntevan palvelumme työllistymisesi edistämiseksi. Tervetuloa kuulemaan monipuolisesta tarjonnastamme!

Toimintamme perustuu alusta alkaen henkilökohtaiseen neuvontaan ja ohjaukseen. Kuuntelemme tämänhetkisen tilanteesi, toiveesi ja tavoitteesi, ja niiden pohjalta teemme yhdessä suunnitelman kohti työllistymistäsi. Meillä on laaja valikoima palveluita, jotka kaikki ovat maksuttomia.

Palvelumme voidaan jakaa kolmeen ryhmään tavoitteesi ja palvelutarpeesi mukaan:

  1. Työhönpääsyä tukevat palvelut
  2. Osaamisen kehittymistä tukevat palvelut
  3. Työkykyä ja hyvinvointia tukevat palvelut

Hae työllisyyspalvelun asiakkuuteen
 

Työhön pääsyä tukevat palvelut

Työhönvalmennus ja yritysyhteistyö

Haluatko tukea ja kannustusta työnhakuun, työnetsintään tai työllistymis- ja koulutuspolkujen suunnitteluun? Työhönvalmennuksessa ja yritysyhteistyössä sinulla on mahdollisuus saada yksilöllistä palvelua työllistymisesi edistämiseksi, työnantajaverkostoja ja työkaluja päästäksesi töihin yrityksiin.

Palkkatuettu työ kaupungille

Kuopion kaupungin työllisyyspalvelussa on tarjolla myös määräaikaisia, osa-aikaisia työsuhteita eri tehtävissä osaamisesi ja tavoitteittesi mukaan. Kokopäivätyötä tarjotaan kotikunnan työllistämisvelvoitteen piiriin kuuluville työnhakijoille (57–61v.), joilla on työttömyyspäivärahan enimmäisaika täyttynyt. Kuuden kuukauden mittaisissa työsuhteissa huomioiden aiempi ammatillinen osaaminen.

Kesätyöseteli 2023

Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu tarjoaa kesätyösetelin kaikille Kuopion 9. luokkalaisille nuorille. Nuoret saavat kesätyösetelin oman oppilaitoksensa kautta. 9. luokkalaisten ei tarvitse hakea kesätyöseteliä erikseen.

Tämän lisäksi kesätyöseteliä (150kpl) jaetaan sähköisellä hakemuksella kuopiolaisille 2008-2004 syntyneille nuorille. Mikäli hakemuksia tulee yli 150 kpl, kesätyösetelin saajat arvotaan. Kesätyösetelillä pyritään edistämään kuopiolaisten nuorten ensimmäisten kesätyöpaikkojen saamista. Seteliä on jaettu vuodesta 2018 alkaen. Kesätyöseteli oli haettavissa ajalla 20.2.-17.3.2023.

Kesätyösetelihakemuksia tuli tänä vuonna runsaasti, yli 300 kpl. Hakijoiden runsaasta määrästä johtuen joudumme arpomaan kesätyösetelin saajat. Setelit postitetaan maaliskuun aikana. Kiitos kaikille hakijoille ja onnea kesätyöhakuun!

Seteli on 300 euron arvoinen ja tarkoitettu työnantajalle, joka palkkaa setelin saaneen nuoren kesätöihin kesäkauden aikana 1.5.- 31.8.2023. Palkan on oltava 2 viikon tai 10 työpäivän ajalta vähintään 450 €. Työnantajan kotipaikka voi olla missä päin Suomea tahansa.

Kesätyömahdollisuuksia voi etsiä esim työmarkkinatorilta, omista verkostoista tai esim Pikaduuni-kampanjan kautta. 

Ohjeita ja vinkkejä työuran alkuun

 

Kesäyritystuki
 

Kesäyritystuen hakuaika on 20.2.-17.3.2023. 

Kesäyritystuen voi saada Kuopiossa kirjoilla oleva opiskelija, jolla on voimassa oleva opinto-oikeus vähintään elokuun 2022 loppuun asti. Kesäyritys on opiskelijan tai opiskelijoiden kesän ajaksi osana opintoja perustama NY-yritys, jolle Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu myöntää tukea.

Mikäli hakijoita on enemmän kuin seteleitä on jaossa, arvioi avustuksen myöntäjä yhteistyössä oppilaitoksen kanssa parhaat toimintaedellytykset täyttävät kesäyritykset.
 

Taika-valmennus 2023

Tuntuuko, että oman polun löytyminen on haastavaa ja tarvitset vahvasti tukea työllistyäksesi tai siirtyäksesi koulutukseen? Valmennuksessa autetaan sinua tunnistamaan omia vahvuuksiasi, kehittämään voimavarojasi ja rohkaistaan muutoksen polulla. Saat oman tavoitteesi edistämisen tueksi oman valmentajan, joka auttaa sinua kohti työtä tai koulutusta.

Osaamisen kehittämistä tukevat palvelut
 

Opintoihin ja koulutukseen ohjaus

Työllisyyspalvelun asiakkaana käytössäsi on tuki ja neuvonta, kun mietit itsellesi sopivia koulutus-ja uravaihtoehtoja. Tavoitteena on eri koulutusvaihtoehtojen ja tukimuotojen selvitys (esim. työvoima-ja rekrykoulutus, ammattiosaamisen kartoitus-hanke, osatutkinnot, omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella, kelan ammatillinen kuntoutus), ammatillisen osaamisen päivittäminen ja räätälöinti työhön sopivaksi. Käytössäsi ovat oppilaitosyhteistyö ja -verkostot.

Osaamispolulta työmarkkinoille palvelu

Ammatillisen osaamisen hankkiminen sekä sen näyttäminen työkokeilun aikana yrityksissä. Palvelu sisältää osaamisen kehittymistä ja osoittamista tukevaa ohjausta ja valmennusta asiakkaan palvelutarpeen mukaisesti.

Työkykyä ja hyvinvointia tukevat palvelut

 

Monialainen yhteispalvelu (TYP)


Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu tarjoaa pidempään työttömänä olleille työnhakijoille työllistymistä edistäviä monialaisia yhteispalveluja eri viranomaisten yhteistyössä ns. yhden luukun periaatteella. TE-toimiston, kunnan ja Kelan asiantuntijat etsivät kanssasi parhaita ratkaisuja työllistymisesi edistämiseksi. Polkusi työelämään voi kulkea esimerkiksi työkokeilun, koulutuksen, kuntouttavan työtoiminnan tai tuetun työn kautta. TYP-palvelussa pääset myös maksuttomaan terveystarkastukseen terveydenhoitajalle sekä saat tarvittaessa tietoa Kelan ammatillisen kuntoutuksen vaihtoehdoista.

Lue lisää Monialaisesta yhteispalvelusta (pdf)