Työnhakijalle


Kuopion työllisyyspalvelussa saat käyttöösi asiantuntevan palvelumme työllistymisesi edistämiseksi. Tervetuloa kuulemaan monipuolisesta tarjonnastamme!

”Toimintamme perustuu alusta alkaen henkilökohtaiseen neuvontaan ja ohjaukseen. Kuuntelemme tämänhetkisen tilanteesi, toiveesi ja tavoitteesi, ja niiden pohjalta teemme yhdessä suunnitelman kohti työllistymistäsi. Meillä on laaja valikoima palveluita, jotka kaikki ovat maksuttomia.”

Palvelumme voidaan jakaa kolmeen ryhmään tavoitteesi ja palvelutarpeesi mukaan:

1. Työhön pääsyä tukevat palvelut

2. Osaamisen kehittymistä tukevat palvelut

3. Työkykyä ja hyvinvointia edistävät palvelut

Hae työllisyyspalvelun asiakkuuteen

Työhön pääsyä tukevat palvelut


Työhönvalmennus ja yritysyhteistyö

Haluatko tukea ja kannustusta työnhakuun, työnetsintään tai työllistymis- ja koulutuspolkujen suunnitteluun? Työhönvalmennuksessa ja yritysyhteistyössä sinulla on mahdollisuus saada yksilöllistä palvelua työllistymisesi edistämiseksi, työnantajaverkostoja ja työkaluja päästäksesi töihin yrityksiin.

Palkkatuettu työ kaupungille

Kuopion kaupungin työllisyyspalvelussa on tarjolla myös määräaikaisia, osa-aikaisia työsuhteita eri tehtävissä osaamisesi ja tavoitteittesi mukaan. Kokopäivätyötä tarjotaan kotikunnan työllistämisvelvoitteen piiriin kuuluville työnhakijoille (57–61v.), joilla on työttömyyspäivärahan enimmäisaika täyttynyt. Kuuden kuukauden mittaisissa työsuhteissa huomioiden aiempi ammatillinen osaaminen.

Osaamisen kehittämistä tukevat palvelut

Taitopajat 2020 -kehityshanke


Taitopajat 2020 -kehityshankkeen (ESR) tavoitteena on luoda uudenlaista työllistymiseen tarvittavia taitoja vahvistavaa taitopajatoimintaa ajalla 1.1.2019–30.6.2021. Lue lisää

Tutustu miten voit kartuttaa digitaalisen osaamisen työelämätaitoja: Digitaitopajat 2020 aikataulut, Digitaitopajat syksy 2020 sisältökuvaukset

Niiralan Kulma ja Servica perehdyttävät ja valmentavat kiinteistöalan, varastoalan, monipalvelutyöntekijän ja laitoshuoltajan tehtäviin: Työtaitopajat Niiralan Kulma Oy Työtaitopajat Servica Oy

Kielitaitovalmennus kotoutumiskoulutuksen käyneille: Kielitaitopajat

Kiinnostaako yrittäjyys tai muu itsensä työllistämisen muoto? Tutustu: Yrittäjyystaitopaja

AOK-Ammattiosaamisen kartoitus –hanke (ESR)

Pitkäaikaistyöttömille (12kk työttömänä) suunnatussa hankkeessa selvitetään ammattiosaamisen ajantasaisuus työmarkkinoille ja ohjataan tarvittaessa täydentämään osaamista koulutuksellisilla ratkaisuilla. Kartoitus tapahtuu Savon ammattiopistolla.

Opintoihin ja koulutukseen ohjaus

Työllisyyspalvelun asiakkaana käytössäsi on tuki ja neuvonta, kun mietit itsellesi sopivia koulutus-ja uravaihtoehtoja. Tavoitteena on eri koulutusvaihtoehtojen ja tukimuotojen selvitys (esim. työvoima-ja rekrykoulutus, ammattiosaamisen kartoitus-hanke, osatutkinnot, omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella, kelan ammatillinen kuntoutus), ammatillisen osaamisen päivittäminen ja räätälöinti työhön sopivaksi. Käytössäsi ovat oppilaitosyhteistyö ja -verkostot.

Työkykyä ja hyvinvointia tukevat palvelut


Kuntouttava työtoiminta vuodelle 2020

Työ- ja toimintakykyä edistävä  kuntouttava työtoiminta kokonaisvaltaisena ostopalveluna

Oppimis- ja työelämävalmiuksia edistävä kuntouttava työtoiminta kokonaisvaltaisena ostopalveluna


Terveydenhoitajan palvelut

Tarjoamme sinulle tarvittaessa myös terveydenhoitajan palveluja tiloissamme. Tämän palvelun tavoitteena on terveyden ylläpitäminen ja edistäminen siten, että työllistymiseen liittyvien suunnitelmien tekeminen mahdollistuisi. Palvelutarpeesi mukaan voimme hankkia asiantuntijalausuntoja ja konsultaatiota työkykyselvitysten tueksi.

Terveydenhoitajan esite

Monialainen yhteispalvelu (TYP)

Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu tarjoaa pidempään työttömänä olleille työnhakijoille työllistymistä edistäviä monialaisia yhteispalveluja eri viranomaisten yhteistyössä ns. yhden luukun periaatteella. TE-toimiston, kunnan ja Kelan asiantuntijat etsivät kanssasi parhaita ratkaisuja työllistymisesi edistämiseksi. Polkusi työelämään voi kulkea esimerkiksi työkokeilun, koulutuksen, kuntouttavan työtoiminnan tai tuetun työn kautta. TYP-palvelussa pääset myös maksuttomaan terveystarkastukseen terveydenhoitajalle sekä saat tarvittaessa tietoa Kelan ammatillisen kuntoutuksen vaihtoehdoista.

Monialaisen yhteispalvelun esite
 

Työllistymisen yhteispalvelu ASKEL-hankkeen (ESR) palvelut


Laajennettu työhaastatteluvalmennus

Palvelu on tarkoitettu ASKEL-hankkeen asiakkaille, jotka tarvitsevat henkilökohtaista tukea ja ohjausta haastatteluvalmiuksien kehittämisessä ja työllistymisessä. Haastatteluvalmennuksen palveluntuottajia ovat:

RTK-henkilöstöpalvelu Oy
Eezy Henkilöstöpalvelut / Hazana Oy
Personalhuset Staffing Group Oy
Barona Itä-Suomi Oy
Go On Kuopio/Tresgomen Oy
Bolt.works Oy   
Carrot Itä-Suomi Oy
Osuma Henkilöstöpalvelu Oy
Sihti Pohjois-Suomi Oy