Työnhakijalle


Kuopion työllisyyspalvelussa saat käyttöösi asiantuntevan palvelumme työllistymisesi edistämiseksi. Tervetuloa kuulemaan monipuolisesta tarjonnastamme!

Alla kerromme lyhyesti palvelutarjonnastamme. Lataa tarkemmat tiedot tästä (pdf).

Alku- ja neuvontapalvelu

Kuopion kaupungin työllisyyspalvelun asiakkaana pääset palvelujemme piiriin pääasiassa alku- ja neuvontapalvelun kautta. Meillä on alkuinfoja myös uusille asiakkaille. Ota yhteyttä!

”Toimintamme perustuu alusta alkaen henkilökohtaiseen neuvontaan ja ohjaukseen. Kuuntelemme tämänhetkisen tilanteesi, toiveesi ja tavoitteesi, ja niiden pohjalta teemme yhdessä suunnitelman kohti työllistymistäsi. Meillä on laaja valikoima palveluita, jotka kaikki ovat maksuttomia.”

Ryhmäpalvelut

Me ryhmäpalveluissa järjestämme erilaisia työllistymistäsi tukevia ryhmiä ja kursseja. Voit osallistua esimerkiksi Välineitä työnhakuun –kurssille, jossa saat ajankohtaista tietoa, ohjausta ja neuvontaa tehokkaaseen työnhakuun. Tarjoamme myös esimerkiksi digitaitoihin liittyvää koulutusta, yrittäjyysneuvontatuokioita ja opastusta ForeAmmattiPLUS -digipalvelun käyttöön. Katso lisää ajankohtaista- osiosta!

Monialainen yhteispalvelu (TYP)

Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu tarjoaa pidempään työttömänä olleille työnhakijoille työllistymistä edistäviä monialaisia yhteispalveluja eri viranomaisten yhteistyössä ns. yhden luukun periaatteella. TE-toimiston, kunnan ja Kelan asiantuntijat etsivät kanssasi parhaita ratkaisuja työllistymisesi edistämiseksi. Polkusi työelämään voi kulkea esimerkiksi työkokeilun, koulutuksen, työelämäkokeilun tai tuetun työn kautta. TYP-palvelussa pääset myös maksuttomaan terveystarkastukseen terveydenhoitajalle sekä saat tarvittaessa tietoa Kelan ammatillisen kuntoutuksen vaihtoehdoista.

Monialaisen yhteispalvelun esite

Työhön valmentavat palvelut

Tarjoamme sinulle työllistymistä tukevia palveluja oman tavoitteesi ja palvelutarpeesi mukaan.

Starttipajatoiminta on tarkoitettu 18-29 -vuotiaille nuorille matalankynnyksen palveluksi, jonka sisältö rakennetaan yksilöllisen tavoitteen ja suunnitelman mukaisesti. Palvelua tuottaa Tukeva-työvalmennussäätiö. Palveluun osallistumistasi voidaan tarvittaessa tukea bussikortilla.

Toiminnallisen kartoitusjakson tavoitteena on kartoittaa työ- ja toimintakykyä jatkosuunnitelmien tekemisen tueksi. Palveluun osallistuessasi työaika ja työtehtävät sovitetaan elämäntilanteeseesi.

Katso toiminnallisen kartoitusjakson palveluntuottajat tästä:

Kuntouttava työtoiminta on korvautunut alueellisen työllisyyskokeilun myötä (1.8.2017 alkaen) työelämäkokeilulla Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Tuusniemellä. Kunta voi järjestää työelämäkokeilun itse tai tekemällä sen järjestämisestä kirjallisen sopimuksen muun työnantajan kanssa. Työelämäkokeilu jaetaan alkuvaiheen ohjaus- ja valmennuspalveluun ja laajaan ohjaus- ja valmennuspalveluun.

Laajaa työelämäkokeilun ohjausta ja valmennusta järjestävät palveluntuottajat:

Alkuvaiheen ohjaus- ja valmennuspalvelua:

Voit lukea lisää työelämäkokeilusta täältä.

Työllisyyspalvelun asiakkaana voit suorittaa myös työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutuksen, mikäli kortin puuttuminen on työllistymisesi esteenä.
Tulityökorttikoulutusta tarjoavat palveluntuottajat:

Työturvallisuuskorttikoulutusta tarjoavat palveluntuottajat:

Palkkatuettu työ kaupungille

Kuopion kaupungin työllisyyspalvelussa on tarjolla myös määräaikaisia, osa-aikaisia työsuhteita eri tehtävissä osaamisesi ja tavoitteittesi mukaan. Kokopäivätyötä tarjotaan kotikunnan työllistämisvelvoitteen piiriin kuuluville työnhakijoille (57–61v.), joilla on työttömyyspäivärahan enimmäisaika täyttynyt. Kuuden kuukauden mittaisissa työsuhteissa huomioiden aiempi ammatillinen osaaminen.

Työhönvalmennus ja yritysyhteistyö

Haluatko tukea ja kannustusta työnhakuun, työnetsintään tai työllistymis- ja koulutuspolkujen suunnitteluun? Työhönvalmennuksessa ja yritysyhteistyössä sinulla on mahdollisuus saada yksilöllistä palvelua työllistymisesi edistämiseksi, työnantajaverkostoja ja työkaluja päästäksesi töihin yrityksiin.

Työhönvalmennuksen ja yritysyhteistyönesite

Kuopion työllistämistuki työnhakijalle

Kuopion kaupungin työllistämistuki on yli 200 päivää työmarkkinatukea saaneille tarkoitettu tuki työnhaun tueksi. Kohderyhmään kuuluessasi saat merkiksi oikeudestasi tukeen työllistämistukikortin. Lue lisää työllistämistuesta.

Työssävalmennus

Työssävalmennus toimii apuna työhön kiinnityksessä. Valmennuksen saa työllisyyspalvelun yhteistyöyrityksiltä. Kyseessä voi olla lyhyt työkokeilujakso, jonka jälkeen valmennus toteutetaan työsuhteessa. Yhteistyöyrityksemme:

Kohdennettu työnetsintä ja työhönvalmennus

Jos tarvitset kohdennettua työnetsintää ja työhönvalmennusta, voit osallistua palveluun, jossa painotetaan työnhakutaitojen kehittämistä. Valmennus keskittyy työnhakijan sijoittumiseen avoimille työmarkkinoille työnhakukenttää laajentamalla ja valmennuksen tavoitteena on palkkatyösuhde.

Kohdennettua työnetsintää ja työhönvalmennusta tuottavat palveluntuottajat:


Terveydenhoitajan palvelut

Tarjoamme sinulle tarvittaessa myös terveydenhoitajan palveluja tiloissamme. Tämän palvelun tavoitteena on terveyden ylläpitäminen ja edistäminen siten, että työllistymiseen liittyvien suunnitelmien tekeminen mahdollistuisi. Palvelutarpeesi mukaan voimme hankkia asiantuntijalausuntoja ja konsultaatiota työkykyselvitysten tueksi.

Terveydenhoitajan esite

Hae työllisyyspalvelun asiakkuuteen: Ilmoittautumislomake työllisyyspalveluiden asiakkaaksi