Soveltavan liikunnan ryhmät lapsille ja nuorille

Kuopion kaupungin soveltavan liikunnan ryhmät ovat suunnattu lapsille ja nuorille, joiden on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla oleviin liikuntaryhmiin ja joiden ohjaamisessa tarvitaan soveltamista ja erityisosaamista. Ryhmät ovat tarkoitettu myös yksilöille, kenellä on havaittavissa motorista viivettä tai tuen tarvetta liikkumisessa, sosiaalisissa taidoissa tai keskittymisessä. Paljon tukea tarvitsevat osallistuvat oman avustajan, tukihenkilön kanssa. Hinta 30€ / 13 ohjauskertaa.

Kevätkausi lasten ryhmissä alkaa 15.1.2024

Sporttaajat

Maanantai, Ala-Pyörön koulu 

17.00-17.45 Sporttaajat 1. (5-7v) 

18.00-18.45 Sporttaajat 2. (8-10v) 

Sporttaajat -ryhmissä harjoitellaan motorisia perustaitoja, mm. toimintaratojen, pelien ja leikkien avulla. Samalla iloisen liikkumisen avulla tu­etaan lapsen sosiaalisten taitojen ja keskittymiskyvyn harjaantumista sekä pettymyksien sietokykyä.

Sporttiskerho 

Ohita upote

Lasten Sporttiskerho from KUOPIOKANAVA on Vimeo.

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön.

Keskiviikko, Hatsalan koulu

18.00-18.45 

Sporttiskerhossa tutustutaan paikallisten seurojen tarjontaan seuran omissa tiloissa. Ryhmä on suunnattu 10- 18 vuotiaille aisti-, kehitys- ja liikuntavammaisille sekä Neurologisia häiriöitä omaaville lapsille ja nuorille. 

Vierailukerroilla ohjaus on seuran puolelta, jonka lisäksi on useita ohjaajia järjestäjän puolelta. Sporttiskerho järjestetään yhteistyössä Oppimis-ja ohjauskeskus Mäntykangas, Savonia, Sakky ja Tatu ry kanssa.

Vauhtisankarit – ryhmä 

Keskiviikko, Martti Ahtisaaren koulu

13.30-14.30 

Vauhtisankarit on monipuolinen kerho, jossa liikunnan ja kulttuurin eri keinoin vahvistetaan lapsien omia taitoja, kykyjä ja vahvuuksia. Ryhmä on suunnattu 7-12 – vuotiaille tukea tarvitseville lapsille. Ryhmään ovat tervetulleita myös muiden koulujen oppilaat. 

Ryhmän toteuttaa Kuopion kaupungin liikunta – ja kulttuuripalvelut yhteistyössä Vauhti! – hankkeen, Sanataide Aapelin ja Savonia ammattikorkeakoulun kanssa. 

Lisätietoja

Maija Miettinen

Liikuntakoordinaattori / Soveltava liikunta