Soveltavan liikunnan ryhmät lapsille ja nuorille

Kuopion kaupungin soveltavan liikunnan ryhmät ovat suunnattu lapsille ja nuorille, joiden on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla oleviin liikuntaryhmiin ja joiden ohjaamisessa tarvitaan soveltamista ja erityisosaamista. Ryhmät ovat tarkoitettu myös yksilöille, kenellä on havaittavissa motorista viivettä tai tuen tarvetta liikkumisessa, sosiaalisissa taidoissa tai keskittymisessä. Paljon tukea tarvitsevat osallistuvat oman avustajan, tukihenkilön kanssa. Hinta 30€ / 13 ohjauskertaa.

KesäSporttisleiri 7-15 -vuotiaille tukea tarvitseville lapsille järjestetään 3.-7.6. Ilmoittautuminen alkaa 2.4!
Tästä ilmoittautumiseen Tämä linkki aukeaa uuteen välilehteen

Soveltavan tanssin ryhmät lapsille

Maanantai, 2.9-2.12.2024, Alava-talon kerhotila, Siikaniemenkatu 6

klo 17.00-17.45 Satutanssi 4-6 v

Satutanssissa päästetään mielikuvitus valloilleen! Tunneilla tanssitaan, liikutaan ja leikitään vaihtuvien teemojen siivittämänä ja iloitaan luovuudesta. Ryhmä sopii lapselle, jolla on aisti-, kehitys- tai liikuntavamma tai neuropsykiatrinen häiriö.
Paljon tukea tarvitseva lapsi osallistuu oman avustajan tai läheisen kanssa. Avustaja osallistuu maksutta.

klo 18-18.45 Lasten luova tanssi 8-10 v

Lasten luova tanssi on tanssia ja leikkiä yhdistävä kurssi erityistä tukea tarvitseville 7-10 vuotiaille lapsille. Tunneilla tehdään tanssiharjoituksia yksin ja ryhmässä, kuullaan erilaisia musiikkeja ja tutustutaan luoviin tapoihin tuottaa liikettä. Tanssin lisäksi kurssilla pelataan ja leikitään ryhmän toiveet huomioiden. Et tarvitse aikaisempaa tanssikokemusta. Ryhmä sopii lapselle, jolla on aisti-, kehitys- tai liikuntavamma tai neuropsykiatrinen häiriö. Paljon tukea tarvitseva lapsi osallistuu oman avustajan tai läheisen kanssa. Avustaja osallistuu maksutta.

Hinta 30€ / 13krt / osallistuja.

Ilmoittautuminen: www.kuntapalvelut.fi/kuopio

Sporttaajat

Tiistai, 3.9-3.12.2024, Leväsen palvelutalon liikuntasali

17.00-17.45 Sporttaajat 1. (5-7v) 

18.00-18.45 Sporttaajat 2. (8-10v) 

Sporttaajat on ryhmä lapsen perusliikuntataitojen harjaannuttamiseen. Koordinaatiota, tasapainoa, kehon tuntemusta, voiman tuottoa ja rytmiikkaa harjoitellaan muun muassa temppuratojen, leikkien ja pariharjoitteiden avulla. Liikkumisen avulla tuetaan lapsen sosiaalisten taitojen ja keskittymiskyvyn harjaantumista sekä opitaan pettymysten sietämistä.

Lapsi, joka tarvitsee paljon tukea, osallistuu avustajan / läheisen kanssa. Avustaja osallistuu maksutta. Hinta 30€ / 13krt / osallistuja.  Lisätietoja Kuopion kaupungin liikuntakoordinaattori Kaisa Kähärä p. 044 718 2501

Ilmoittautuminen: www.kuntapalvelut.fi/kuopio

Sporttiskerho 

Ohita upote

Lasten Sporttiskerho from KUOPIOKANAVA on Vimeo.

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön.

Vaihtuva laji, aika ja paikka, vko 36-49

Sporttiskerhossa tutustutaan paikallisten seurojen tarjontaan ja Kuopion alueen liikkumismahdollisuuksiin. Ryhmä on suunnattu 10–18 – vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on aisti-, kehitys- tai liikuntavamma tai neuropsykiatrinen häiriö. Ryhmä kokoontuu pääasiassa Hatsalan koululla. Kauden aikana voi olla kokoontumisia myös muualla, jos toiminta sitä vaatii. Paljon tukea tarvitseva lapsi osallistuu oman läheisen tai avustajan kanssa. Kauden aikana järjestämme myös perhekertoja, joiden aikana muu perhe saa osallistua toimintaan mukaan. Hinta 30€ / 13krt / osallistuja. Lisätietoja Kuopion kaupungin liikuntakoordinaattori Kaisa Kähärä p. 044 718 2501.

Vauhtisankarit – ryhmä 

Keskiviikko, 4.9-4.12.2024, Martti Ahtisaaren koulu

13.30-14.30 

Vauhtisankarit on monipuolinen kerho, jossa liikunnan ja kulttuurin eri keinoin vahvistetaan lapsien omia taitoja, kykyjä ja vahvuuksia. Ryhmä on suunnattu 7-12 – vuotiaille tukea tarvitseville lapsille. Ryhmään ovat tervetulleita myös muiden koulujen oppilaat. 

Ryhmän toteuttaa Kuopion kaupungin liikunta – ja kulttuuripalvelut yhteistyössä Vauhti! – hankkeen ja Savonia ammattikorkeakoulun kanssa. 

Lisätietoja

Kaisa Kähärä

Liikuntakoordinaattori / Soveltava liikunta