Soveltavan liikunnan ryhmät nuorille ja aikuisille

Kuopion kaupungin Soveltavan liikunnan ryhmät ovat suunnattu nuorille ja aikuisille, joiden on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla oleviin liikuntaryhmiin ja joiden ohjaamisessa tarvitaan soveltamista ja erityisosaamista.

Paljon tukea tarvitsevat osallistuvat oman avustajan tai tukihenkilön kanssa. Avustaja osallistuu maksutta. Tuothan tämän ilmi, ilmoittautumisen yhteydessä.

Soveltava Parkour – ryhmä

Tiistai klo 12.00-13.00

Alkaa 28.3. ja päättyy 25.4.2023

Parkour Akatemia, Kaivotie 23, 70700 Kuopio


Soveltavan liikunnan ryhmä, joka on suunnattu 18-65 vuotiaille henkilöille, joiden on vamman,
sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai niiden sosiaalisiin tilanteisiin aiheuttaman vaikutuksen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan. Ryhmän toteuttaa Kuopion kaupungin Kansalaistoiminnan palvelut yhteistyössä
Parkour Akatemian kanssa.


Parkourissa kehitetään liikkumiseen tarvittavia perusominaisuuksia. Tunnilla mm. tasapainoillaan, ylitetään esteitä, sujahdellaan ahtaista väleistä, kiivetään seinille ja hypitään erilaisille pinnoille ja ennen kaikkea pidetään hauskaa!


Lajin pariin ovat tervetulleita kaiken tasoiset liikkujat.
Hinta 20€ / 5 ohjauskertaa. Avustaja osallistuu maksutta.
Ryhmään otetaan rajallinen määrä osallistujia.

Sirkustelua – ryhmä 

Keskiviikko klo 12.00-13.00 

Alkaa 19.4. ja päättyy 17.5.2023 

Siikaranta 4, 70620 Kuopio

Ryhmä on suunnattu 18-65 vuotiaille erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Ryhmässä päästään oman toimintakyvyn mukaan kurkistamaan Sirkuksen saloihin haastamalla mm. koordinaatiota, tasapainoa ja rohkeutta. Luvassa turvallista harjoittelua mm. jongleerauksen, ilma-akrobatian ja tasapainoilun parissa. Toimintaa sovelletaan ja tehtävien haastavuutta säädetään jokaisen omien tarpeiden mukaan. Ohjaajina toimivat Kuopion Sirkuksen ammattitaitoiset ohjaajat.


Paljon tukea tarvitseva henkilö osallistuu avustajan kanssa. Avustaja osallistuu maksutta.

Hinta 20€ / 5 krt.

Liikettä lihaksiin – kuntosali ryhmä 

Torstai klo 12.00-13.00 

Ryhmä alkaa 12.1.2023 ja päättyy 13.4.2023

Suokadun toimintakeskus

Ryhmä on suunnattu 16 – 65-vuotiaille kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille. Ryhmässä opit käyttämään kuntosalilaitteita itsenäisesti ja saat vinkkejä harjoitteluun. Paljon tukea tarvitsevat osallistuvat oman avustajan kanssa. Avustaja osallistuu maksutta.

Hinta on 30€ / 13 ohjauskertaa. 

Lisätietoja

Päivi Partanen

Liikunnanohjaaja/Soveltava liikunta