Kallaveden jäämaratonrata

Luistelijoita ja pyöräilijöitä Kallaveden jäämaratonradalla.

Jäämaratonradan kausi on päättynyt vuodelta 2024.

Yksi Kuopion talviaktiviteettien helmistä on Kallaveden jäämaratonradoilla liikkuminen. Sääolosuhteiden mukaisesti radat syntyvät Kallavedelle alkuvuodesta ja ratojen pituudet vaihtelevat. Talvella 2024 käytössä olivat 1 km, 2 km, 4 km ja 7,5 km jääradat. Ratoja ylläpitää ja kunnostaa Kuopion kaupungin liikelaitos Mestar Oy.

Jäällä saa liikkua kävellen, luistellen, pyöräillen tai potkukelkkaillen, kiertosuuntaa noudattaen ja muut liikkujat huomioiden. Jääradat ovat ilmaiseksi kaikkien liikkujien käytössä. Radat alkavat Kuopion Matkustajasatamasta, josta löytyy välineiden vuokrausta ja huoltoa tarjoavia yrityksiä sekä penkkejä välineiden vaihtoon. Alueella on myös kahvila-, ravintola- ja saunapalveluita tarjoavia yrityksiä. Jäämaratonradan varrelle tuodaan talvisin jäälläliikkujien käyttöön laavu. Laavu sijaitsee Vasikkasaaren edustalla lähellä Matkustajasatamaa.

Ohita upote
Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön.

Kallaveden jäämaratonradalla järjestetään vuosittain yksi Suomen vanhimmista ja tunnetuimmista luistelutapahtumista, vuodesta 1984 järjestetty Finland Ice Marathon. Tapahtumassa on kategorioita ja kilpailuja eri matkoille ja taitotasoille. Tapahtuma kerää vuosittain satoja osallistujia ja Kuopioon osallistujia saapuu ympäri maailmaa. Muita jäämaratonradalla järjestettäviä tapahtumia ovat Kuutamoluistelu sekä lapsille ja koululaisille suunnatut Hippo-luistelu ja Luisteluviikko.