Asukastilat

tyttö seisoo grafittiseinää vasten

Etsitkö paikkaa, jossa voi oleilla, tavata muita, harrastaa ja viettää vapaa-aikaa? Etsitkö paikkaa, jossa voi järjestää esim. neulekerhoa, lukupiiriä tai valokuvausryhmän tapaamisia? Mitä ne asukastilat oikeastaan ovat ja kenelle? Voiko tulla lasten kanssa, yksin, puolison, tuttavien tai koulukaverin kanssa? Seuraamalla meitä sosiaalisessa mediassa saat viimeisimmän tiedon tapahtumista: ota seurantaan asukastoiminnan Facebook-sivu.

Kuopion kaupungin asukastoiminnalla on käytössään useita asukastiloja, joita löytyy kaupunki- ja maaseutualueilta. Lisäksi osallisuuteen aktivoivaa asukastoimintaa järjestetään kirjastoissa. Maaninkatalo ja Karttulassa sijaitseva asukastila ovat myös asukkaiden käytössä vastaavanlaiseen toimintaan. Huomioithan, ettei näissä ole läsnä lähitötyöntekijää.

Oletko kiinnostunut toteuttamaan tapahtuman tai omaa toimintaa asukastilassa? Lue lisää asukastilan käytöstä ja varauksesta.

Tältä sivulta löydät linkit jokaiseen asukastilaan ja eri alueiden asukastoimintaan. Alta ladattavasta kausiohjelmasta löydät päivä- ja iltaohjelmaa keväälle 2024.

Kuopion Seinältä ajankohtaiset tapahtumat
Kuopion Seinä Tämä linkki aukeaa uuteen välilehteen

Mitä asukastiloissa tehdään ja kenelle ne ovat?

Kaikki asukkaat ovat tervetulleita viettämään aikaa, osallistumaan ja halutessaan järjestämään erilaista toimintaa asukastiloissa. Kaikilla asukkailla tarkoitamme kaikkia, oli kyseessä sitten lapsiperheet, koululaiset, opiskelijat, työikäiset tai eläkeläiset.

Asukastilassa voi osallistua tapahtumiin, kerhoihin, juoda kupin kuumaa, viettää aikaa, lukea päivän lehdet, pelata pelejä tai hyödyntää tilaa vaikkapa opiskeluun. Asukkaat voivat myös toivoa erilaista toimintaa sekä järjestää sitä itse. Teemme vuosittain noin 150:n yhteistyökumppanin kanssa yhteistyössä erilaisia tapahtumia. Etsimme jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita, otathan yhteyttä ja aletaan suunnittelemaan.

Asukastiloissa järjestetään monenlaista harrastus- ja kerhotoimintaa. Useassa tilassa on asiakastietokone sekä mahdollisuus saada digitukea tietokoneella asiointiin. Asukastilojen toiminta on aina maksutonta. Kaikki ovat tervetulleita viettämään aikaa tiloissa sekä osallistumaan ohjelmaan ja tapahtumiin.

Yhteystiedot

Katja Haarus

Yhteisötyöntekijä

Neulamäki, Saarijärvi, Kohtaamo

Tuula Kaikkonen

Yhteisötyöntekijä

Karttula, Särkiniemi, Neulamäki

Heidi Kotikumpu

Yhteisökoordinaattori

Outi Kuosmanen

Yhteisötyöntekijä

Nilsiä, Vehmersalmi, Kohtaamo

Minna Toivola

Yhteisötyöntekijä

Maaninka, Männistö, Petonen, Pui­jon­laak­so, Jynkkä

Pirkko-Liisa Lehtonen

Yhteisötyöntekijä

Länsi-Puijo, Männistö

Osallistu ja koe