Vapaaehtoistoiminta asukastilassa

Lapsi leikkimässä.

Etsitkö arkeen mielekästä ja antoisaa tekemistä? Tule vapaaehtoiseksi kaupungin asukastilaan!

Vapaaehtoisena toimiminen tuo uudenlaista sisältöä elämään ja mahdollistaa kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa. Asukastilassa vapaaehtoistoimintaan osallistuminen ei edellytä sinulta erityisosaamista tai tiettyä koulutustaustaa. Kaikki vapaaehtoistoimijat perehdytetään ja tehtävästä muotoillaan jokaiselle omanlainen.

Vertaistukea on saatavilla, sillä yhteensä asukastiloissa on mukana tällä hetkellä 20 vapaaehtoista. Tutustu lisää Kuopion kaupungin tarjoamiin vapaaehtois- ja vertaistukitoiminnan mahdollisuuksiin.

Mitä vapaaehtoisuus on asukastilassa

Vapaaehtoisena saat jatkuvaa kannustusta, tukea, opastusta ja parhaimmillaan ystäviä. Vapaaehtoisuus asukastiloissa on jatkuvaa oppimista sekä tekemällä että vertaistuen avulla. Vapaaehtoisten kesken järjestetään säännöllisiä tapaamisia ja yhteistä virkistystoimintaa.

Asukastilassa vapaaehtoisena pääset osallistumaan merkitykselliseen ja arkea ilostuttavaan toimintaan. Vapaaehtoisten tehtäviä asukastilassa voivat olla mm. auki- ja kiinnioloajoista sekä viihtyvyydestä huolehtiminen, kahvion ja kierrätyspisteen ylläpito ja tulostuksessa avustaminen. Tärkeintä on kuitenkin asukkaan kohtaaminen ja huomioiminen sekä tapahtumista kertominen että osallistumiseen kannustaminen.

“Eläkkeelle jäätyäni kaipasin vapaa-ajalle merkityksellistä tekemistä. On halu tehdä jotakin hyödyllistä ja samalla sosiaaliset kontaktit jatkuu. Olen tottunut työelämässä olemaan "elämässä mukana" ja samalla saa uusia ystäviä.”

Aino

Asukastiloihin ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -taustaiset asukkaat. Asukastiloissa kävijät ovat samoja kuin vapaaehtoistoimijat. Jokainen otetaan yksilönä huomioon. Viikoittaisen toiminnan lisäksi asukastiloissa järjestetään tapahtumia kaupungin eri toimijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Lue lisää asukas- ja yhteisötoiminnasta ja tutustu asukastiloihin.

Tällä hetkellä sekä Männistössä että Länsi-Puijolla on hyvin aktiivisia vapaaehtoistoimijoita, jotka osallistuvat toimintaan joko viikoittain tai useamman kerran viikossa. Henkilökunnan ollessa poissa, he pitävät tilaa avoinna. Vapaaehtoisena voit halutessasi osallistua toimintaan satunnaisesti tai säännöllisesti, sinulla on vapaus muotoilla tehtävästä sopiva omaan arkeesi.

Tule mukaan

Tällä hetkellä vapaaehtoisia haetaan erityisesti Nilsiän, Vehmersalmen ja Särkiniemen asukastiloihin. Olet tervetullut tutustumaan asukastilaan ja toimintaan. Sovitaan tapaaminen ja aloitetaan tutustumalla ja keskustelemalla omista mielenkiinnon kohteista. Tapaaminen ei velvoita sinua mihinkään. Löydät lähiötyöntekijöiden yhteystiedot alta.

Kysyimme vapaaehtoisilta miksi he ovat mukana toiminnassa. Motiiveina on mm. halu tehdä jotain hyödyllistä, sosiaaliset kontaktit omassa arjessa, mukava vapaaehtoisporukka, saa uuden ”työyhteisön” ja on tottunut olemaan arjessa aktiivinen.

Ilmoittaudu kaupungin toimintaan vapaaehtoiseksi
Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi Tämä linkki aukeaa uuteen välilehteen

Yhteystiedot

Katja Haarus

Yhteisötyöntekijä

Minna Toivola

Yhteisötyöntekijä

Outi Kuosmanen

Yhteisötyöntekijä

Pirkko-Liisa Lehtonen

Yhteisötyöntekijä

Tuula Kaikkonen

Yhteisötyöntekijä