Kuopion alueen urheiluakatemian toiminta urheiluluokilla

Aamuvalmennus

Urheiluluokan oppilaalle tarjotaan mahdollisuus osallistua aamuvalmennukseen. Valmennus toteutetaan yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen sekä Kuopion alueen urheiluakatemian taitovalmentajan kanssa. Työjärjestykseen jätetään tilaa aamuharjoitteluun tiistaisin (luokat 7 – 9) ja torstaisin (luokat 8 – 9) klo 8.00 – 9.30. Kuopio-hallin sisäänpääsyyn oppilas tarvitsee kulkukortin. Kulkukortin voi noutaa nimellä Kuopio-hallin kassalta (hinta 7,90 €). Aamuvalmennus on koulun ulkopuolista aikaa eikä koulu vastaa tästä harjoittelusta. Mikäli seura ei järjestä omaa aamuvalmennusta tai järjestää sen vain osittain, on oppilas tervetullut mukaan taitoharjoitteluun.

Taito- ja ominaisuusvalmennus

Jynkänlahden koulun ja Hatsalan klassillisen koulun urheiluluokkien oppilaille tarjotaan mahdollisuutta osallistua Kuopion alueen urheiluakatemian koordinoimaan taito- ja ominaisuusvalmennukseen. Ennen koulun alkua tapahtuva taito- ja ominaisuusvalmennus on oppilaan omaa aikaa. Koulut tai Kuopion alueen urheiluakatemia eivät vastaa oppilaan vakuutuksista tai kuljetuksista harjoituspaikoille. Taitovalmennus on tarkoitettu kaikille niille lajiryhmille, jotka eivät järjestä omaa aamuvalmennusta juuri sinä aamuna.

7.-luokkalaisilla on mahdollisuus osallistua valmennukseen tiistaiaamuisin ja 8.- ja 9.-luokkalaisilla tiistai- ja torstaiaamuisin. Harjoitusajat ovat tiistaisin sekä torstaisin 8.00 – 9.30. Harjoitukset ovat pääsääntöisesti vuoroviikoittain Jynkänlahden koululla (Jynkänlahden oppilaat) ja Kuopio-hallilla (Hatsalan klassillisen koulun oppilaat), jotta oppilailla on lyhyt siirtymä kouluun. Oppilas voi halutessaan osallistua myös toisella koululla tapahtuvaan harjoitteluun.