Kuopio250 -juhlavuosi avataan valotapahtumalla marraskuussa 2024

Välke-valotapahtuma levittää valoa marraskuussa viikonlopuksi Kuopioon ja samalla avataan pian 250-vuotiaan Kuopion juhlavuosi. Tapahtuman avajaiset ovat kauppatorilla joulukauden avajaisten yhteydessä ja tapahtuma järjestetään kaupunki- ja maaseutualueilla 16.-17.11.2024 ennalta määritellyissä kohteissa.

Välke-valotapahtuma on Kuopion kaupungin toteuttama tapahtuma, joka on kaikille ilmainen ja avoin. Vuoden 2024 tapahtuman järjestämisestä vastaa Kuopio250 -juhlavuosiprojekti ja tapahtuma toteutetaan yhteistuotantona kaupunkiorganisaation ja erilaisten toimijoiden kanssa.

Kutsumme kaikki mukaan toteuttamaan yhdessä marraskuun valotapahtumaa! Etsimme tähän yhteisölliseen tapahtumaan valoteoksia, jotka luovat elämyksellistä valoa ja iloa kaupunkiin. Ensisijaisesti haemme teosehdotuksia, jotka sijoittuvat ulkotiloihin. Tapahtuman ohjelmasisältö voi olla myös muuta kuin valoteoksia. Ohjelmaan toivotaankin mukaan kokemuksellisia ja moniaistillisia kokonaisuuksia, työpajoja sekä muuta valoon liittyvää pienimuotoista oheisohjelmaa. 

Valotapahtuman teoshaku on juuri käynnistynyt. Teoshakuun osallistutaan täyttämällä hakulomake Kuopion kaupungin verkkosivuilla. Lisätietoja tapahtumasta ja teoshausta löytyy valotapahtuman verkkosivuilta Välke-valotapahtuma. Myös juhlavuoden Ohjelmahaku on edelleen avoinna ja ohjelmaa haetaan nyt koko juhlavuoteen. Lisätietoja ohjelmahausta ja lomakkeet löytyvät täältä. Juhlavuoden virallinen ohjelmasisältö julkaistaan Kuopion seinällä syksyllä 2024.

Järjestämme infowebinaarin valotapahtuman teoshakuun liittyen tiistaina 21.5. klo 16-17.
Ilmoittaudu mukaan ma 20.5. mennessä tästä linkistä:
https://forms.office.com/e/dH6QTgJiXp

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla viimeistään saman päivän aamupäivällä.

Lisätietoja:

Jatta Salminen
juhlavuoden projektikoordinaattori
jatta.salminen@kuopio.fi
044 718 2081
kuopio250.fi