Energianeuvonta

Aurinkopaneeleita rakennuksen katolla

Kuopion kaupunki tarjoaa puolueetonta energianeuvontaa asukkaille, kunnille sekä pk-yrityksille koko Pohjois-Savon alueella. Neuvonnan puitteissa tiedotetaan alueen kuntia ja pk-yrityksiä energiatehokkuussopimuksista ja niihin liittymisen hyödyistä sekä toteutetaan kuluttajille suunnattua energianeuvontaa. Neuvontaa rahoittaa ja valvoo Energiavirasto ja neuvonnassa hyödynnetään Motiva Oy:n asiantuntijuutta ja työkaluja.

Alueellista energianeuvontaa on kehitetty valtakunnallisella tasolla vuodesta 2009 lähtien. Energiaviraston alueellisen energia- ja ilmastotyön rahoituksen myötä on energianeuvonnan verkosto saanut uusia vahvistuksia ja lisää resursseja neuvontatyöhön. Alueellista energianeuvontaa on annettu toukokuusta 2019 lähtien kaikissa Suomen maakunnissa (pl. Ahvenanmaa).

Neuvonnan sisältö

Kuluttajille annetaan neuvontaa mm. lämmitykseen, uusiutuvaan energiaan, laitteisiin, kuluttamiseen ja liikkumiseen liittyen. Kuluttajaneuvonnan tietosuojaselosteeseen voit tutustua tästä.

Kunnille tarjotaan tietoa mm. kunta-alan energiatehokkuussopimuksista ja niihin liittymisen hyödyistä sekä energiakatselmuksista ja uusiutuvan energian kuntakatselmuksista.

Pk-yrityksille tarjotaan tietoa mm. elinkeinoelämän energiatehokkuussopimuksista sekä niihin liittymisen hyödyistä.

Tapahtumat

Löydät energianeuvonnan sekä Motivan järjestämät tulevat tapahtumat alta.

Ihmisiä kuuntelemassa aurinkoenergiatilaisuuden esitystä

Linkkejä

Olemme koonneet alle useita lisätietolähteitä liittyen mm. energiansäästöön, saatavilla oleviin tukiin ja sähkösopimuksiin.

Henkilö katsoo kännykästä Fingridin sähkön tuntihinta-sovellusta

Energianeuvonnan yhteystiedot

Voit olla yhteydessä energianeuvontaan joko sähköpostitse tai puhelimitse. Pyrimme vastaamaan sähköposteihin muutaman päivän sisällä.

Mika Kemppainen

energianeuvoja

Mari Turunen

ympäristöasiantuntija, energianeuvoja