Ilmasto ja energianeuvonta


Kuopion kaupunki tarjoaa puolueetonta energianeuvontaa asukkaille, kunnille sekä pk-yrityksille koko Pohjois-Savon alueella. Neuvonnan puitteissa tiedotetaan alueen kuntia ja pk-yrityksiä energiatehokkuussopimuksista ja niihin liittymisen hyödyistä sekä toteutetaan kuluttajille suunnattua energianeuvontaa. Neuvonnassa hyödynnetään Motiva Oy:n asiantuntijuutta ja työkaluja.

Alueellista energianeuvontaa on kehitetty valtakunnallisella tasolla vuodesta 2009 lähtien. Energiaviraston alueellisen energia- ja ilmastotyön rahoituksen myötä on energianeuvonnan verkosto saanut uusia vahvistuksia ja lisää resursseja neuvontatyöhön. Alueellista energianeuvontaa on annettu toukokuusta 2019 lähtien kaikissa Suomen maakunnissa (pl. Ahvenanmaa).

Energianeuvonta kuluttajille, kunnille ja pk-yrityksille


Kuluttajille annetaan neuvontaa mm. lämmitykseen, uusiutuvaan energiaan, laitteisiin, kuluttamiseen ja liikkumiseen liittyen. Kunnille tarjotaan tietoa mm. kunta-alan energiatehokkuussopimuksista ja niihin liittymisen hyödyistä sekä energiakatselmuksista ja uusiutuvan energian kuntakatselmuksista. Pk-yrityksille tarjotaan tietoa mm. elinkeinoelämän energiatehokkuussopimuksista sekä niihin liittymisen hyödyistä.

Tapahtumat
 

Avoimet webinaarit vuokra-asukkaille ja kaikille aiheista kiinnostuneille
Ke 5.5.2021
Aiheena sähköpyöräily, sähköautoilu, energiatehokkuus, kierrätyksen uudet tuulet sekä kuinka vaikutat oman asumisesi hintaan olemalla energiatehokas. Mukaan pääset osoitteesta www.tinyurl.com/vuokralaisille

Ti 11.5.2021
Aiheena vuokralainen kierrättäjänä, miten säästää energiakuluissa, energiaekspertit ja mukana myös valveutunut vuokra-asukas, ehta Savon daami Tyyne Kettunen!

Webinaareihin ei tarvitse ilmoittautua. Webinaarit järjestetään Teams-yhteyden kautta, voit seurata niitä tietokoneen selaimella, puhelimeen tarvitset Teams-applikaation.
Mukaan pääset osoitteesta www.tinyurl.com/vuokralla

Lue lisää vuokralaiswebinaareista (pdf).

 


 

Lisätietoa energiaviraston sivulla.

Lisätietoa Motivan sivulla.