Ilmasto ja energianeuvonta

Kuopion kaupunki tarjoaa puolueetonta energianeuvontaa asukkaille, kunnille sekä pk-yrityksille koko Pohjois-Savon alueella. Neuvonnan puitteissa tiedotetaan alueen kuntia ja pk-yrityksiä energiatehokkuussopimuksista ja niihin liittymisen hyödyistä sekä toteutetaan kuluttajille suunnattua energianeuvontaa. Neuvonnassa hyödynnetään Motiva Oy:n asiantuntijuutta ja työkaluja.

Alueellista energianeuvontaa on kehitetty valtakunnallisella tasolla vuodesta 2009 lähtien. Energiaviraston alueellisen energia- ja ilmastotyön rahoituksen myötä on energianeuvonnan verkosto saanut uusia vahvistuksia ja lisää resursseja neuvontatyöhön. Alueellista energianeuvontaa on annettu toukokuusta 2019 lähtien kaikissa Suomen maakunnissa (pl. Ahvenanmaa).

Energianeuvonta kuluttajille, kunnille ja pk-yrityksille

Kuluttajille annetaan neuvontaa mm. lämmitykseen, uusiutuvaan energiaan, laitteisiin, kuluttamiseen ja liikkumiseen liittyen. Kuluttajaneuvonnan tietosuojaselosteeseen voit tutustua tästä.

Kunnille tarjotaan tietoa mm. kunta-alan energiatehokkuussopimuksista ja niihin liittymisen hyödyistä sekä energiakatselmuksista ja uusiutuvan energian kuntakatselmuksista.

Pk-yrityksille tarjotaan tietoa mm. elinkeinoelämän energiatehokkuussopimuksista sekä niihin liittymisen hyödyistä.

Tapahtumat

Energianeuvontatilaisuuksia Pohjois-Savon kirjastoissa tammi-helmikuussa 2023

Kohonnut sähkön hinta vaikuttaa useimpien kuntalaisten arkeen, ja kiinteistöjen energiansäästötoimet ovat monen mielessä. Moni kaipailee tietoa siitä, mitä tukia suuriin sähkölaskuihin on saatavissa tai mitä toimia juuri omassa kiinteistössä kannattaisi tehdä.

Pohjois-Savon energianeuvonta -hanke järjestää Pohjois-Savon alueen kirjastoissa kaikille avoimia energianeuvontatilaisuuksia, joissa asukkaiden on mahdollista keskustella energianeuvojan kanssa ja saada tietoa esimerkiksi sähkötuista, energiaremonteista sekä niihin saatavilla olevista tuista, energiansäästöstä ja kestävistä arjen valinnoista. Tervetuloa!

Energianeuvontatilaisuudet:

  • Varpaisjärven kirjasto, to 12.1. klo 10–12
  • Lapinlahden kirjasto, to 12.1. klo 13–16
  • Kuopion pääkirjasto, ma 16.1. klo 13–17
  • Kiuruveden kirjasto, ti 17.1. klo 12–17
  • Sonkajärven kirjasto, to 19.1. klo 12–17
  • Rautavaaran kirjasto, ma 23.1. klo 12–17
  • Leppävirran kirjasto, to 26.1. klo 11–16
  • Tuusniemen kirjasto, ke 1.2. klo 13–17
  • Pielaveden kirjasto, to 2.2. klo 12–17
  • Keiteleen kirjasto, ma 6.2. klo 12–17

 

  

Lisätietoa energiaviraston sivulla.

Lisätietoa Motivan sivulla.