Toimivat yritykset

Business Kuopio kokoaa yhteen kaikki Kuopion kaupungin yrityksille tarjoamat palvelut, asiantuntija-avun ja verkostot. Tältä sivulta löydät kootusti kotimaisille yrityksille suunnatut palvelut.

Yritys- ja rahoitusneuvonta

Kuopion kaupungin yrityspalvelusta saat apua, kun yrityksesi suunnittelee toiminnan kehittämistä tai laajentumista uusille markkina-alueille Suomessa tai ulkomailla. Palvelut räätälöidään aina yrityksesi tarpeiden mukaisesti, ja yrityspalvelun asiantuntijat auttavat liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä asioissa, esimerkiksi seuraavissa:

  • rahoitus
  • liiketoiminnan kasvu
  • kansainvälistyminen
  • tuotekehitys ja tutkimus
  • verkostot

Ota yhteyttä: Marja-Leena Laitinen / 044 718 2044, Maarit Manninen / 044 718 2087, Anu Häiväläinen /044 718 2036

Sijoittuminen ja toimitilat

Tarvitseeko yrityksesi laajempia tiloja tai uutta toimipistettä? Business Kuopio ja Kuopion kaupungin yrityspalvelu auttavat yritystäsi sopivien toimitilojen kartoittamisessa. Asiantuntijamme opastavat ja auttavat sinua esimerkiksi lupa-asioissa, tontin hakemisessa, kaavoitusasioissa ja neuvotteluissa kaupungin kanssa.

Sijoittumiseen ja toimitiloihin liittyen sinua palvelevat Unto Juutinen / 044 7182 084, Mika Raatikainen / 044 718 2048

Verkostot

Kuopion alueen liiketoimintaekosysteemi kehittyy jatkuvasti ja uudenlaisia toimintaympäristöjä kehitetään tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa.

Avoin innovaatioekosysteemi Kuopio Health on yksi esimerkki yhteistyöhankkeesta, joka tukee yritysten kasvua, luo verkostoja ja vauhdittaa uusien yritysten syntymistä. Yritysten menestyksen tukemiseksi teemme jatkuvaa yhteistyötä yrityspalveluja tarjoavien toimijoiden ja aluekehityshankkeiden kanssa.

Lue lisää Kuopion alueen ekosysteemeistä ja klustereista sekä monipuolisesta liiketoimintaympäristöstä. Löydä kumppaneita verkostohausta!

Tuotekehitys- ja testaus

Kuopio Living Lab on kolmen asiantuntijaorganisaation, Kuopion yliopistollisen sairaalan, Kuopion kaupungin ja Savonia-ammattikorkeakoulun muodostama tuotekehitys- ja testauspalvelukonsepti. Kuopio Living Lab mahdollistaa terveys- ja hyvinvointiteknologia-alan yrityksille tuotteen testaamisen aidoissa asiakas- ja asiantuntijaympäristöissä. Tutustu Kuopio Living Labin mahdollisuuksiin.

Omistajanvaihdokset

Savon Yrittäjät tarjoaa Pohjois-Savon alueella maksutonta neuvontaa yrityksen myymisessä ja ostamisessa sekä sukupolvenvaihdoksessa.

Lisätietoja Savon yrittäjien sivuilta / Uusyrityskeskus, ajanvaraus  p. 017 288 2000.

Vienninedistäminen ja kansainvälistyminen

Etsitkö uusia yhteistyökumppaneita tai kansainvälisiä business- ja sijoittumismahdollisuuksia?

Kuopio goes -konsepti on monipuolinen kansainvälistymispalvelu alueen yrityksille ja toimijoille. Kuopio goes edistää Kuopion alueen elinkeinoelämää sekä kasvattaa tunnettuutta kansallisesti ja kansainvälisesti. Kuopio goes -toimenpiteet ovat esimerkiksi yhteisiä vienninedistämis- ja markkinakartoitusmatkoja houkutteleviin kansainvälisiin tapahtumiin ja markkinoihin paikallisten yritysten kanssa. Matkojen tavoitteena on esitellä kuopiolaista osaamista, verkostoitua kansainvälisesti ja hakea tuoreita ideoita liiketoimintaan. Aiempia Kuopio goes -vierailukohteita ovat olleet esimerkiksi Shanghai, Lontoo, Tukholma ja Bodø.

Lue lisää Kuopio goes -konseptista ja -matkoista.

Yritystulkista oppaat omatoimiseen työskentelyyn

Yritystulkista löydät oppaat yritystoiminnan arjen tilanteisiin. Opasta hyödyntäen voit suunnitella yrityksen taloutta ja liiketoimintaa, laatia sopimuksia sekä täyttää yritystoiminnassa tarvittavat lomakkeet. Yritystulkin käyttö on maksutonta. Kuopion kaupungin yrityspalvelu tarjoaa palvelun alueen yrittäjille. Tutustu yritystulkin oppaisiin.