Kehittyvän yrityksen palvelut

Yrityspalvelu linkki kaupungin palveluihin


Kuopion kaupungin yrityspalvelu on yritysten suora linkki kaupungin palveluihin. Ota meihin yhteyttä, niin kerromme, kuinka asiat hoituvat. Tarvittaessa teemme selvitystyön puolestasi.

 • lupa-asiat, kaavoitus
 • yritystontit
 • toimitilarakentaminen ja niihin liittyvät kysymykset
 • vapaat toimitilat
 • sijoittumispalvelut Kuopioon
 • keskustan kehittäminen
 • Kuopioon liittyneiden kuntien yrityspalvelut
 • yritysrekisterit

Neuvontapalvelut toimiville yrityksille


Kuopion kaupungin yrityspalvelusta saat apua, kun yrityksesi suunnittelee toiminnan kehittämistä tai laajentumista uusille markkina-alueille Suomessa tai ulkomailla. Palvelut räätälöidään aina yrityksesi tarpeiden mukaisesti. Tavoitteenamme on alueemme yritysten saaminen hallittuun kasvuun vahvan yhteistyön kautta. Yrityspalvelun asiantuntijat auttavat liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä asioissa, esimerkiksi seuraavissa:

 • rahoitus
 • liiketoiminnan kasvu
 • kansainvälistyminen
 • tuotekehitys ja tutkimus
 • verkostot

Yrittäjän pika-apu


Yrittäjän Pika-apu on maksuton matalan kynnyksen neuvontapalvelu. Paikalla on yritysneuvonnan ja -koulutuksen asiantuntijoita, joille voi esittää kysymyksen yritystoimintaan liittyen lähes laidasta laitaan (esim. onko ongelmia etenemisen, talouden, markkinoinnin tms. suhteen). Pika-apu toimii ajanvarauksella (p. 017 182 089) tiistaisin klo 8-10 ja jokaiselle asiakkaalle varataan n. 20 min. ensiapu-aikaa henkilökohtaiseen tapaamiseen asiantuntijan kanssa.

Palvelun tuottavat Kuopion Yrittäjät, Savon Yrittäjät, Kuopion kaupungin yrityspalvelu, Kuopionseudun Uusyrityskeskus, Savon ammattiopisto sekä Savonia-ammattikorkeakoulu Oy. Paikkana Yrittäjien toimisto (Aapeli, Kauppakatu 28 B, 3. krs, käynti katutasosta Kauppakadun ja Hallikadun kulmasta). Lisää facebookissa

MicroGrow -verkostosta tukea kasvuun ja kansainvälistymiseen


Kuopion seudulla on käynnistynyt mikroyritysten verkosto, johon mukaan lähtevät yritykset saavat uuden mahdollisuuden kannattavaan kasvuun, positiivista näkyvyyttä ja vahvan verkoston tuen kasvupolullaan. Verkosto kokoontuu kuukausittain ja siellä ratkaistaan mm. konkreettisia ongelmia, joita yrityksellä on kasvunpolulla. Lue lisää Kehitysyhtiö SavoGrow:sta.

YritysKuopio-verkosto


YritysKuopio-verkosto tarjoaa Kuopion kaupunkiseudun  yrittäjyyttä ja yritysten kehittymistä edistäviä palveluita. Tavoitteena on edistää ja vahvistaa elinkeinoelämän kehitystä, kasvua ja kansainvälistymistä. Palveluntuottajat ovat solmineet kumppanuussopimuksen keväällä 2017. Verkostoon kuuluvat Kuopion kaupungin yrityspalvelu, Kuopionseudun Uusyrityskeskus ry, Savon Yrittäjät ry, Kuopion Yrittäjät ry, Savonia-ammattikorkeakoulu Oy, Itä-Suomen yliopisto ja Savon ammatti- ja aikuisopisto. Lisätietoja: Anna-Liisa Martikainen, Kuopion kaupungin yrityspalvelu, anna-liisa.martikainen(at)kuopio.fi, 044 718 4903.

Yritystulkista oppaat omatoimiseen työskentelyyn


Yritystulkista löydät oppaat yritystoiminnan arjen tilanteisiin. Opasta hyödyntäen voit suunnitella yrityksen taloutta ja liiketoimintaa, laatia sopimuksia sekä täyttää yritystoiminnassa tarvittavat lomakkeet. Kuopion kaupungin yrityspalvelu tarjoaa palvelun alueen yrittäjien käyttöön maksutta. Lue lisää Yritystulkista.

Yritys oppii ja menestyy


Yritys oppii ja menestyy (YOM) -palvelu etsii yritysten todelliset koulutustarpeet. Kaksivuotinen hanke tarjoaa yrityksille osaamiskartoituksen pohjalta edullisia tuettuja koulutuksia Pohjois-Savossa. Yritys oppii ja menestyy -hankkeessa pureudutaan digitalisaation kasvavaan merkitykseen pk-yritysten liiketoiminnassa. Lataa YOM-koulutusten lukujärjestys tai tutustu niihin verkkosivuilla. Uutuutena YOMin maksuttomat digi-illat, jotka ovat loistava tapa tutustua sähköistymisen eli digitalisoinnin eri teemoihin. Lue lisää Savon Yrittäjien sivulta.

Neuvoja omistajanvaihdoksiin


Omistajanvaihdoksiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Savon Yrittäjien omistajanvaihdosasiantuntija Saara Timoseen p. 044 368 0503, saara.timonen(at)yrittajat.fi