Yrityksen perustaminen

Kun suunnitelmissa on oman yrityksen perustaminen, on yrittäjien infotilaisuudet ensimmäinen osoite. Infoissa asiantuntijat antavat hyviä vinkkejä yritystoiminnan suunnitteluun, ja tämän jälkeen on mahdollisuus edetä henkilökohtaiseen neuvontaan Uusyrityskeskuksen yritysneuvojille, tai Business Centeriin jos kyseessä on innovatiivinen idea tai tavoitteena kansainvälinen toiminta. Myös oppilaitosten koulutukset ovat hyvä väylä yrittäjyyteen.

Yrittäjyysinfot ja neuvonta

Yrityksen perustamisessa ja alkutaipaleella olevat yritykset saavat asiantuntevaa apua Kuopionseudun Uusyrityskeskuksen yritysneuvojilta. Heillä on laaja kokemus yrittäjyydestä ja monista eri toimialoista. Yritysneuvojat voivat auttaa esimerkiksi selvittämään liikeideasi mahdollisuuksia liiketoiminnaksi tai opastaa liiketoimintasuunnitelman teossa ja muissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Apua löytyy myös mm. kannattavuuslaskelmien, rekisteröinnin, liiketoimintasuunnitelman ja rahoitushakemuksien tekemiseen sekä starttirahan hakemiseen. 

Palvelu on kaikille avointa. Varaa aika henkilökohtaiseen yritysneuvontaan: 017 288 2000. Katso myös muut Uusyrityskeskuksen yhteystiedot

Yrittäjyyden info- ja neuvontapiste

Navigaattorin yrittäjyyden info- ja neuvontapiste on kaikille avoin, rento matalankynnyksen kohtaamispaikka. Sinulla ei tarvitse olla valmista yritysideaa – riittää aito into ja uteliaisuus. Yrittäjyyden infosta saat lisätietoa esim. yrittäjyyden eri muodoista, kevytyrittäjyydestä tai millaista sparraus- tai ideointiapua on tarjolla. Lisätietoja palvelusta.

Starttiraha – aloittavan yrityksen tuki

Starttiraha on henkilökohtainen aloittavan yrittäjän tuki, jota voidaan myöntää tukemaan päätoimista yritystoimintaa käynnistävän henkilön toimeentuloa. Starttiraha on suunnattu tukea hakevalle yrittäjälle, ei yritykselle. Myönnetty starttiraha on henkilökohtaista, ennakonpidätyksen alaista verotettavaa tuloa, ja sitä myönnetään enintään 12 kuukauden ajalle.

Päätöksen starttirahan myöntämisestä tekee paikallinen työ- ja elinkeinotoimisto. Päätöksessä otetaan huomioon muun muassa saman alan yritysten kilpailutilanne sekä uuden yritystoiminnan tarve paikkakunnalla.

Apua starttirahan hakemiseen saat Kuopion Seudun Uusyrityskeskukselta

Innovatiiviset ideat ja kansainvälisyys tähtäimessä

Startup-neuvontaa innovatiivisille ideoille tai kansainvälistä toimintaa suunnitteleville tarjoaa Business Center Pohjois-Savosta.

Business Centerin järjestämä Havuja#!@&%&! -ohjelmakokonaisuus tukee uusien liikeideoiden liikkeelle lähtöä ja niiden kiihdytystä tulevaisuuden menestystarinoiksi. Ohjelmakokonaisuus tarjoaa osallistujilleen uusia ideoita, henkilökohtaista valmennusta, menetelmiä ja verkostoja innovaation kaupallistamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen ja kansainvälistymiseen.

Ota yhteyttä Marja-Leenaa tai Maaritiin ja kysy lisää!

Oppilaitosten tarjoamat koulutukset

Kun harkitset yrittäjyyttä uravaihtoehtona, aiot yrittäjäksi tai olet perustanut yrityksen, voit osallistua uravalmennukseen tai yrittäjyyden eri osa-alueita ja vaiheita tukevaan koulutus- tai valmennuspalveluun. Voit hakeutua työvoimakoulutukseen tai opiskella omaehtoisesti.

Yrittäjyyskoulutukset ja -valmennukset tarjoavat tietoa yrittämisen arjesta sekä auttavat liiketoiminnan suunnittelussa. Voit kehittää yritysideaasi, tehdä liiketoimintasuunnitelman ja samalla syventää tietojasi esim. markkinoinnista, taloushallinnosta ja verotuksesta sekä perehtyä laajemmin yritystoiminnan aloittamiseen liittyviin toimenpiteisiin. Esimerkiksi Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon ammattiopisto tarjoavat yrittäjyyden tutkintoja ja opintoja.

Savoniassa on mahdollisuus opiskella yrittäjyyttä ja uuden liiketoiminnan kehittämistä useilla opintojaksoilla – olipa sinulla kiinnostusta osaamisesi kehittämiseen, liikeidea, jota haluaisit tutkia tai kokeilla, tai yritys, jonka liiketoimintaa viedä eteenpäin. Lue lisää Savonian tarjonnasta: Yrittäjyys- ja innovaatio-osaaminen – Savonia AMK

Yrittäjyyden ammattitutkinnon koulutus puolestaan toteutetaan yhteistyössä Savon ammattiopiston, Savonia-ammattikorkeakoulun ja Pohjois-Savo Business Centerin kanssa. Yrittäjyyden ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä ja koulutuksen aikana Business Centerin asiantuntijat tarjoavat opiskelijoille sparrausta vähintään kaksi kertaa tai opiskelijan tarpeen mukaan. Lue lisää yrittäjyyden ammattitutkinnosta tai tutustu esitteeseen (pdf)

Omistajanvaihdokset

Omistajanvaihdospalvelu on suunnattu yrityksen ja liiketoiminnan ostamista ja myymistä sekä sukupolvenvaihdosta suunnitteleville yrittäjille ja yksityishenkilöille. Maksuton palvelu ei edellytä yrittäjäjärjestön jäsenyyttä ja on tarkoitettu kaikille pohjoissavolaisille yrityksille riippumatta yhtiömuodosta tai toimialasta. Palvelun toteuttaa Savon Yrittäjät yhdessä Business Joensuun kanssa.

Tutustu valmiisiin suunnitelma- ja sopimuspohjiin

Lisätietoja:

Marja-Leena Laitinen

Yritysneuvoja

Business Kuopio ja Business Center, startup- ja kas­vu­yri­tys­ten ke­hit­tä­mi­nen ja rahoitus, si­dos­ryh­mäyh­teis­työ

Maarit Manninen

Yritysasiantuntija

Business Kuopio ja Business Center, startup- ja kas­vu­yri­tys­ten ke­hit­tä­mi­nen ja rahoitus, si­dos­ryh­mäyh­teis­työ