Maaseutuyritysten palvelut

Kasvavan Kuopion kauniilla maaseudulla on noin 25 000 asukasta, 11 000 vapaa-ajan asuntoa ja kuusi kehittyvää kuntakeskusta. Maaseudulla on noin 1 870 yritystä ja yli 5 000 työpaikkaa. Kuopiossa on puhtaat järvet, työpaikkoja ja tontteja. Lumoava luonto, monimuotoinen asuminen ja laadukkaat lähipalvelut sekä vapaa-ajan mahdollisuudet ovat rikkautemme. Kuopion maaseudulla on tilaa savolaiselle luovuudelle, yhteisöllisyydelle ja uusille asukkaille! 

Kuopion kaupungin yrityspalvelun toiminta perustuu aktiiviseen asiakaslähtöiseen toimintaan. Kaupungin elinkeinoelämän kehittämistoimenpiteissä huomioidaan kaikki toimialat. Yritysten perustamista ja kasvua edistetään hyödyntäen kaupungin koko palveluvalikoimaa sekä yrityspalvelun verkostoja ja käyttäen eri asiantuntijoita.

Yritystontteja löytyy kaikista kuntakeskuksista, Juankoski, Karttula (ml. Pihkainmäki), Maaninka, Nilsiä, Riistavesi ja Vehmersalmi.

Ota yhteyttä: Yritysasiantuntija Jari Kosonen, 044 718 8924, jari.kosonen@kuopio.fi

Maatilayritysten palvelut

Kuopiossa on 737 maatilaa ja käytössä olevaa maatalousmaata 33 310 hehtaaria. Keskuskaupungin lähellä maatalous- ja maaseutuyrittäjillä on monipuoliset lähimarkkinat.  Maatalouden lisäksi muuta yritystoimintaa harjoittaa yli kolmasosa tiloista, ja urakointia on lähes viidesosalla tiloista. Maatilat saavat kolmanneksen tuloistaan sivuansioista. Monipuolinen yritystoiminta ja vahva alkutuotanto, maito, liha, marjat, vihannekset ja erikoiskasvit tekevät Kuopiosta Suomen suurimman maidontuottajan, toiseksi suurimman naudanlihantuottajan ja puhtaan lähiruoan edelläkävijän. 

Kuopion, Suonenjoen, Varkauden kaupungit sekä Kaavin, Leppävirran, Siilinjärven, Rautalammin, Rautavaaran, Tervon, Tuusniemen ja Vesannon kunnat muodostavat maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen, missä isäntäkuntana on Siilinjärven kunta. Yhteistoiminta-alueen palveluorganisaationa toimii Sydän-Savon maaseutupalvelu, jonka tehtävänä on:

  • viljelijätukiprosessiin liittyvät tehtävät
  • peto- ja riista- ja tulvavahinkoihin liittyvät tehtävät
  • hukkakauralakiin perustuvat tehtävät
  • eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteröinti 
  • valmiussuunnitelmat
  • maaseudun elinkeinojen ja maaseudun toimintaympäristön kehittäminen (poislukien Leppävirta)  

Pohjois-Savon lomituspalvelu

Maatalousyrittäjien lomituspalveluiden tarkoitus on turvata maatalousyrityksen keskeytymätön toiminta maatalousyrittäjän vuosiloman ja sijaisavun ajaksi. Iisalmen kaupunki hallinnoi 1.1.2023 alkaen Iisalmen, Kiuruveden, Kuopion, Suonenjoen ja Varkauden kaupunkien ja Heinäveden, Leppävirran, Siilinjärven, Rautavaaran, Rautalammin, Vesannon, Tervon, Keiteleen, Pielaveden, Kaavin, Lapinlahden, Sonkajärven ja Vieremän kuntien lomituspalvelut. 

Lue lisää Pohjois-Savon lomituspalvelyn verkkosivuilta

Yhteystiedot

Kuopion kaupungin maaseutuelinkeinoviranomainen:

Sydän-Savon maaseutupalvelu
Kapteeninväylä 5
70900 TOIVALA

maaseutupalvelut@siilinjarvi.fi

Henkilökohtaista käyntiä varten tulee varata aika.

Toimipisteiden ja asiakaspalveluvastaavien yhteystiedot 

Jari Kosonen

Yritysasiantuntija

Yri­tys­neu­von­ta, toi­min­taym­pä­ris­tön ke­hit­tä­mi­nen ja toimitilat (Juankosken, Karttulan, Maaningan, Nilsiän, Riistaveden ja Veh­mer­sal­men alueet)