Yhteystiedot

Postitoimipaikka: Kuopio

Kaupunginosa: Puijo

Sähköposti: maaomaisuudenhallintapalvelut@kuopio.fi

Puhelinnumero: 017 185 044

Puijo

Puijo on kaupunkilaisten suosima ulkoilu- ja virkistysalue keskeisellä kaupunkialueella. Puijon metsistä on suojeltu noin 200 ha ja suurin osa metsästä kuuluu myös EU:n Natura-verkostoon.

Puijolla on mahdollisuus monipuoliseen liikkumiseen ja virkistäytymiseen. Suosittuja harrastuksia ovat esimerkiksi frisbeegolf, hiihto ja maastopyöräily. Puijolla on myös kolme, noin 2 km mittaista luontopolkua, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen luontoon. Puijon polku sijoittuu kokonaisuudessaan vanhalle luonnonsuojelualueelle. Polun varrella olevissa tauluissa esitellään luonnon lisäksi kelkkailua, Puijolla olleita torneja sekä Puijon kulttuurihistoriaa. Polun lähtöpaikat ovat Puijonrinteentien päässä ja Puijon laella. Korkeuseroa reitillä on yli sata metriä, joten jyrkkyytensä vuoksi polku on paikoin vaativa kulkea.

Puijon polku sijoittuu kokonaisuudessaan vanhalle luonnonsuojelualueelle. Polun varrella olevissa tauluissa esitellään luonnon lisäksi kelkkailua, Puijon torneja, Puijoon liittyviä kulttuurihenkilöitä ja muuta kulttuurihistoriaa. Polun lähtöpaikat ovat Puijonrinteentien päässä ja Puijon laella. Korkeuseroa reitillä on yli sata metriä, mistä syystä se ei sovi kovin huonokuntoisille. Puijon polku on merkitty sinisillä merkeillä.

Puijon polkujen kyltti

Puijon laelta lähtevällä Konttilan kierrolla voi tutustua muun muassa aarnialueen vanhaan metsään ja Konttilan perinneympäristöön. Konttila on vanha pappilan torppa edustaen perinteistä itäsuomalaista mäkiasutusta.

Talvinen konttila
Konttila

Kokonmäen itärinteessä kulkevalle Kokonmäen kierrolle voi lähteä Konttilasta tai Antikkalan laskettelurinteen alaosasta. Kokonmäen kierroksella on korkeuseroa lähes sata metriä, joten se on paikoin vaativakulkuinen.

Puijon laelle on rakennettu myös noin 200 m pituinen esteetön luontoreitti.

Puijon pohjoispuolella sijaitsee Puijonnokan laavu, missä on hyvä pitää taukoa ja paistaa makkaraa. Laavulta on upeat näköalat Pohjois-Kallavedelle. Ylä-Antikkalaan, laskettelurinteen kupeeseen on rakennettu myös laavu, jonne on esteetön pääsy liikuntarjoitteisille.

Puijon opaskartta (pdf)

Puijo esite (pdf)

Puijon polut retkikartta.fi -palvelussa

Yhteystiedot

Postitoimipaikka: Kuopio

Kaupunginosa: Puijo

Sähköposti: maaomaisuudenhallintapalvelut@kuopio.fi

Puhelinnumero: 017 185 044