Yhteystiedot

Postitoimipaikka: Kuopio

Kaupunginosa: Tahko

Tahkon retkeilyreitit

Tahkon näkötornista avautuu huikeat maisemat Syvärille

Tahkon alueen Nilsiässä muodostavat Tahkon mäki, sen eteläpuolella oleva Kinahmin mäkiselänne sekä Pisan vaara ja sen luonnonsuojelualueet Syvärin järven eteläpäässä. Alueella sijaitsee myös Huutavanholman 43 hehtaarin laajuinen lehtojensuojelualue.

Suojelualuetta halkoo retkeilyreitti, jonka rakenteita on parannettu Tahkon kyläyhdistyksen voimin vuosina 2021-2022. Reitti nousee Tahkolahdelta Huutavanholmaan ja siitä edelleen Tahkon näkötornille. Huutavanholma on kaunis ja omaleimainen luontokohde. Aluetta halkova puro kumisee keväisin komeasti laskiessaan jyrkkään rinteeseen.

Retkeilyreitti jatkuu näkötornilta pohjoiseen, missä voi lasketua portaita pitkin Mäkiaution rotkoon ihastelemaan ikivanhaa kalliomuodostumaa. Rotkon läheisyydessä on myös Pöllölaavu, jossa voi evästellä kauniissa maisemissa. Laavulta löytyy polttopuut sekä kuivakäymälä.

Alueena Tahko on Pohjois-Savon merkittävin matkailukeskus, joka tarjoaa lukuisia eri liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia niin kesällä kuin talvella. Tahkolla on mahdollisuus suunnitella eripituisia patikointiretkiä. Lisätietoa Tahkon retkeilyreiteistä löytyy mm. KuopioTahko-sivustolta.

Yhteystiedot

Postitoimipaikka: Kuopio

Kaupunginosa: Tahko