Yhteystiedot

Katuosoite: Halmejoentie 67

Postinumero: 70900

Postitoimipaikka: Toivala

Sähköposti: maaomaisuudenhallintapalvelut@kuopio.fi

Puhelinnumero: 017 185 044

Halmejoen luontopolku

Halmejoen luontopolku

Halmejoen luontopolku sijaitsee Ranta-Toivalassa ja kulkee lähes kokonaisuudessaan Eu:n Natura-verkostoon kuuluvalla luonnonsuojelualueella. Halmejoelle ominaisia ovat erilaiset lehdot, joista komeimmat löytyvät alueen halki kulkevien purojen varsilta. Suojelualueella on tehty hoitotöitä, joiden tavoitteena on lehtokasvillisuuden säilyttäminen ja palauttaminen sekä puustorakenteen monipuolistaminen. 

Vajaan kahden kilometrin mittaisella luontopolulla esitellään muun muassa lehtoja ja niiden kasvillisuutta. Polulla kulkija pääsee tutustumaan myös Halmejoen monipuoliseen linnustoon. Hyvällä onnella alueella voi kuulla vaikkapa vanhoja luonnontilaistuvia metsiä suosivien idänuunilinnun ja pikkusiepon laulun. Luontopolulla kerrotaan myös alueella tehdyistä luonnonhoitotöistä. Polku alkaa Ranta-Toivalantien varressa olevalta parkkipaikalta. Polun varrella on Ranta-Toivalan kylätoimikunnan ylläpitämä nuotiopaikka. 

Luontopolku alkaa Halmejoentien varressa olevalta parkkipaikalta (osoite Halmejoentie 67) ja on merkitty maastoon maalimerkein. Lähtöpisteessä on luontotaulu kertomassa alueesta ja siellä liikkumisesta. Polun varrella on Ranta-Toivalan kylätoimikunnan ylläpitämä nuotiopaikka. Hirvenmetsästysaikaan alueella tulee liikkua varoen. 

Halmejoen luontopolulta on yhteys noin viiden kilometrin mittaiselle Pökösenmäen patteripolulle. Kylätoimikunnan ylläpitämä polku kiertelee Suomen sodan aikaisilla tapahtumapaikoilla.

Halmejoen luontopolku retkikartta.fi -palvelussa

Halmejoen luontopolun lähtöpaikka

Opastaulu Halmejoen luonnonsuojelualueesta ja luontopolusta. P-paikka ja polun lähtöpiste.

Halmejoen opastaulu ja lähtöpaikka (retkikartta.fi)

Yhteystiedot

Katuosoite: Halmejoentie 67

Postinumero: 70900

Postitoimipaikka: Toivala

Sähköposti: maaomaisuudenhallintapalvelut@kuopio.fi

Puhelinnumero: 017 185 044