Yhteystiedot

Postitoimipaikka: Kuopio

Sähköposti: maaomaisuudenhallintapalvelut@kuopio.fi

Puhelinnumero: 017 185 044

Pölhö

Keskustan tuntumassa Saaristokadun varrella sijaitseva Pölhön saari on suosittu ja helposti saavutettava kohde koko perheen pikkuretkille. Saaren ympäri kulkee retkeilyreitti, jota myöten pääsee ihailemaan eri suuntiin kallioisilta rannoilta avautuvia järvimaisemia. Reitti on noin kilometrin mittainen ja sen varrella on kulkemista helpottavia portaita ja muita puurakenteita. Retkeilyreitti alkaa parkkipaikalta osoitteessa Saaristokatu 21. Saaren kohdalla Saaristokadulla on myös bussipysäkki, jolla pysähtyvät linjat 5 ja 6.

Pölhössä sijaitsee grillikatos ja kaksi nuotiopaikkaa. Grillikatokselle pääsee saaren kiertävää retkeilyreittiä sekä noin sadan metrin päässä parkkipaikasta Saaristokadun varresta lähtevää helppokulkuista hiekkatietä pitkin. Hiekkatien pituus on noin 250 metriä. Hiekkatien alussa on autoilun estävä puomi, joka on mahdollista kiertää pyörätuolilla. Tarvittaessa puomin avainta voi pyytää valtuustotalon asiakaspalvelusta. Grillikatoksen alueella sijaitsee polttopuuvarasto, esteetön käymälä, melontalaituri, laituri sekä poijupaikkoja. Saaren kaksi muuta nuotiopaikkaa ovat saaren kiertävän retkeilyreitin varrella, toinen eteläkärjessä ja toinen saaren keskiosassa.

Pölhön saarella on pääosin valoisaa, mäntyvaltaista sekametsää. Saaresta löytyy jonkin verran korkeuseroja ja korkeammilla kohdilla maastosta löytyy tuoreen kangasmetsän lajeja. Pienissä notkelmissa kasvusto on jo aavistuksen rehevämpää. Saaresta löytyy myös hienoja kalliomänniköitä ja kalliorantaa. Korkeimmat kalliot polkujen varsilla ovat saaren länsi- ja pohjoisrannalla. Mustikkaa on paikoittain erittäin runsaasti, mikä tekee Pölhöstä hyvän mustikankeruupaikan. Pääpolun varrelta löytyy hienoja lahopuupökkelöitä, joissa kasvaa kääpiä. Saarella ja sen ympäristössä voi myös tavata useita eri lintuja aina vesilinnuista pieniin hyönteissyöjiin. Silkkiuikut, telkät ja joutsenet viihtyvät rannan ja lähisaarien tuntumassa. Saarella voi kuulla ja nähdä myös esimerkiksi tiaisia ja rastaita.

Pölhön parkkipaikka kartalla

Yhteystiedot

Postitoimipaikka: Kuopio

Sähköposti: maaomaisuudenhallintapalvelut@kuopio.fi

Puhelinnumero: 017 185 044