Päivähoidon toiminta-ajatus


Kuopion varhaiskasvatuksen toiminta-ajatuksen mukaan varhaiskasvatuspalvelut tarjoaa yhdessä perheiden ja muiden toimijoiden kanssa lapselle turvallisen, kehitykselle, oppimiselle ja leikille suotuisan kasvuympäristön. Varhaiskasvatus on aikaansa seuraavaa ja kestävää kehitystä tukevaa.

Varhaiskasvatuksen arvoina ovat palveluhenkisyys, luottamuksellisuus sekä lasten ja perheiden osallisuus. Varhaiskasvatus tukee lapsen kasvua itseensä luottavaksi, yhteistyökykyiseksi ja vastuuntuntoiseksi ihmiseksi.

Päiväkotihoito


Päiväkotihoito on ryhmissä järjestettävää varhaiskasvatusta. Ryhmien koot vaihtelevat lasten iän mukaan.

Ilta- ja vuorohoitoa järjestetään niiden perheiden lapsille, jotka sitä vanhempien työn tai opiskelun vuoksi tarvitsevat. Jatketun aukioloajan päiväkodit: Tuohikontti, Suopursu/Karpalo, Kuoppamäki, Rauhalahti, Linnanpelto, Länsi-Puijo, Melalahti. Ilta- ja vuorohoito: Haapaniemi, Juankoski, Nilsiä, Petosenmutka, Maaninka.

Tilapäishoito on maksullista ja se on tarkoitettu kotona hoidossa oleville alle kouluikäisille lapsille. Tilapäishoito ei vaikuta kotihoidontuen maksamiseen. Tilapäishoitoa järjestetään mahdollisuuksien mukaan kaikissa päiväkodeissa tai perhepäivähoitopaikoissa. Päiväkodinjohtajat antavat lisätietoa tilapäishoidosta.

Tilapäisen kokopäivähoidon maksu on 18 € ja osapäivähoidon 11 €.

Perhepäivähoito


Perhepäivähoito on kodinomaista, pienessä ryhmässä tapahtuvaa varhaiskasvatusta, jossa korostuvat kodinomaisuus, kiireettömyys ja leikki.

HUOM! Haemme perhepäivähoitajia määräaikaisiin työsuhteisiin hoitajan omassa kodissa tapahtuvaan perhepäivähoitoon mm. Hiltulanlahden, Niiralan, Puijonlaakson, Vehmersalmen, Vehkalammen ja Kärängän alueille vaihtelevien lapsitilanteiden mukaisesti.

Asiakaskyselyn tulokset Asiakaskyselyn tulokset

Päivähoito - linkkejä Päivähoito - linkkejä

Yhteystiedot Yhteystiedot

Päivähoidon palveluohjausta antavat aluevastaavat päiväkodinjohtajat. Ks. yhteystiedot Päivähoito Kuopiossa -sivulta.

Varhaiskasvatuspalvelut
Kasvatusjohtaja
Juha Parkkisenniemi
Puh. 044 718 4008
juha.parkkisenniemi(at)
kuopio.fi

Palvelupäällikkö
Minna Kari
Puh. 044 718 3760
minna.kari(at)kuopio.fi

Palvelupäällikkö
Tuula Nuotio
Puh. 044 718 6134
tuula.nuotio(at)kuopio.fi