Kansainväliset verkostot ja yhteistyö

Kuopion kaupunki tekee kansainvälistä yhteistyötä laajan verkoston kanssa ja on mukana useissa merkittävissä projekteissa. Kansainvälisyyden parissa toimii Kuopiossa kaupunkiorganisaation lisäksi mm. yrityksiä, järjestöjä sekä oppilaitoksia.

Kaupunkiorganisaation käytettävissä on suuri joukko palvelualueiden omia ja yksittäisten henkilöiden kansainvälisiä verkostoja ja kontakteja. Uusia kontakteja saadaan jatkuvasti projektien myötä sekä henkilöiden osallistuessa kansainväliseen yhteistyöhön ja kokemusten vaihtoon, kuten ulkomaiseen työssä oppimiseen tai kansainvälisiin konferensseihin.

Yhteistyön tavoitteena on kehittää Kuopioon maailmalta saapuvan palveluprosessit toimivammiksi. Tavoitteena on myös edistää kaupungin, alueen yritysten, sekä T&K-toimijoiden aktiivista kansainvälistä verkottumista ja kontakteja.

EU-yhteistyö

Itä- ja Pohjois-Suomen yhteinen EU-edustusto Brysselissä toimii erityisesti EU-rahoitteisen hanketoiminnan tiedottajana ja hanketoimijoiden verkottajana sekä alueen ikkunana Eurooppaan, myös alueen osaamisen markkinoinnin kanavana.

Kansainväliset verkostot

Katso kumppanit ja verkostot Business Kuopion verkostohausta
verkostohaku

Lisätietoja:

Pirjo Kolari

Kansainvälisyys- ja PR-assistentti

Raija Kovanen

Kehittämispäällikkö