Kun etsit osaavaa työntekijää

Yrityksessäsi voi olla tilanne, jossa sinulla on avoin työpaikka, johon ei tule tarpeeksi tai ollenkaan suomenkielistä hakijaa. Olethan silloin avannut mahdollisuuden hakea paikkaa ilman täydellistä suomen kielen taitoa?

Mikäli et, suosittelen sinua kokeilemaan senkin vaihtoehdon, sillä tukea ja apua on saatavilla rekrytoinnista aina perehdytykseen saakka!

International House auttaa esimerkiksi englanninkielisen työpaikkailmoituksen laatimisessa ja tiiviissä yhteistyössä Navigaattorin ja koko työllisyyspalvelun kanssa toivomme voivamme kohtauttaa avoimeen paikkaasi heti sopivia hakijoitakin!

Tiesitkö, että Kuopion työllisyyspalvelussa on tälläkin hetkellä yli tuhat muuta kuin suomea äidinkielenään puhuvaa työnhakijaa?

Otathan huomioon ensimmäistä vieraskielistä työntekijää rekrytoidessasi

Ilmoitus kannattaa laatia englanniksi ja ilmoittaa selkeästi, mikäli suomen kieli ei ole tehtävään hakemisen edellytys. Mikäli tarvitset tähän apua, ota yhteyttä International Housen yritysyhteistyökoordinaattoriin – yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

  • Mieti kielitaitoon liittyvät kysymykset etukäteen – mikä on riittävä kielitaso tehtävässä pärjäämiseen? Onko työssä esimerkiksi mahdollista käyttää englantia, samalla oppien suomen kieltä yhdessä työkavereiden kanssa?
  • Kannusta myös eri taustoista tulevia opiskelijoita hakemaan kertomalla ilmoituksessa esimerkiksi, millä tavoin organisaationne pyrkii edistämään monimuotoisuutta tai kansainvälistymistä.
  • Muista huomioida monimuotoisuus myös visuaalisesti, mikäli käytät rekrytoinnissa kuvitusta.
  • Harkitse myös anonyymin rekrytoinnin mahdollisuutta. Anonyymin rekrytoinnin tarkoituksena on ehkäistä syrjintää rekrytoinnissa ja kiinnittää rekrytoijien huomio ennen kaikkea hakijan osaamiseen ja kyvykkyyteen.

Ota yhteyttä rohkeasti, jos kaipaat lisätietoja tai tukea!

Ota yhteyttä

Yritysyhteistyökoordinaattori Henni Kuikka

Henni Kuikka

Yritysyhteistyökoordinaattori