Meidän Kuopio -festivaali


Meidän Kuopio -festivaali (ent. Kuopio Juhlii) on yhteisöllinen kaupunkifestivaali, johon kaikki kuopiolaiset ovat tervetulleita mukaan. Mukana on erilaisia tapahtumia naapuruston lettukesteistä ja pihakirppiksistä teatteriin ja konsertteihin. Tapahtumia on ympäri kaupunkia kuukauden ajan elo-syyskuussa 2021.

Meidän Kuopio on yhteisöllinen, monimuotoinen, luova, yllätyksellinen ja eri alueilla oman näköisensä kaupunkifestivaali, joka levittäytyy eri puolille kaupunkia kuukauden ajan. Festivaali tekee Kuopiosta yhden suuren kohtaamispaikan.

Tule mukaan ja ehdota ohjelmaa lomakkeella, joka löytyy Kuopion Seinältä! Voit myös pyytää apua tapahtuman tuottaja Nina Venäläiseltä nina.venalainen(a)kuopio.fi

Meidän Kuopio -ohjelman löydät Kuopion Seinältä!

Tuotantotuki Meidän Kuopio -festivaalia varten

Mihin voi hakea tuotantotukea?

 

Tuotantotukea myönnetään Meidän Kuopio –tapahtuman ajanjakson aikana Kuopiossa järjestettävien kaikille avoimien yhteisöllisten, esteettömien, paikallista kulttuuritarjontaa täydentävien ja päihteettömien tapahtumien järjestelyistä aiheutuviin kuluihin. Myönnettyä rahaa voi käyttää mm. materiaali-, markkinointi ja palkkiokustannuksiin.

Tuotantotukea voi hakea yksittäiselle tapahtumalle tai tapahtumasarjalle. Tapahtumasarjalle haetaan tuotantotukea kokonaisuutena. Osatapahtumille ei myönnetä tukea erikseen. Hakemukseen saatetaan pyytää lisätietoja tai täydennyksiä.

Tukihakemuksen voi lähettää milloin vain ja ne käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakemukset tulee jättää viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen toteutusta. Tuotantotukea jaetaan 100-600 €/ tapahtuma.  Keväällä saapuneita tuotantotukihakemuksia käsitellään viikolle 24 asti ja toisen kerran viikoilla 31-32.  Huom! Heinäkuussa ei käsitellä hakemuksia. Tukipäätökset tekee Kuopion kaupungin kansalaistoiminnan palvelut/kulttuuripalvelut.

Kuka voi hakea?


Tukea voivat hakea yksittäiset henkilöt, työryhmät, itsenäiset tuottajat, taiteilijat sekä yhdistykset. Tukea ei myönnetä yrityksille. Kun hakija on rekisteröimätön työryhmä, on hakijana työryhmän edustaja. Muut ryhmän jäsenet mainitaan hakemuksessa nimellä ja he vastaavat avustuksesta yhteisesti.

Tilitys


Tuki maksetaan jälkikäteen tilityslomaketta vastaan myönnettyyn summaan asti. Kuitit liitetään mukaan, jos maksettava summa on yli 200 €. Jos maksettava tuki on tätä pienempi, tulee tuen saajan säilyttää kuitit itsellään vuoden ajan tuen maksamisesta mahdollisia pistotarkastuksia varten. Tiliselvitys on tehtävä kuukauden kuluessa tapahtumasta. Tiliselvityslomake (pdf).

Mihin tukea ei myönnetä


Tukea ei myönnetä tapahtumiin tai hankkeisiin, jotka tuottavat voittoa tai joiden keskeinen tavoite on yritystoiminta. Avustusta ei myöskään myönnetä tilaisuuksiin, jotka liittyvät esim. järjestön perustoimintaan. Näyttelytoimintaa ei pääsääntöisesti tueta. Tuotantotukea ei myönnetä tarjoiluihin, laitehankintoihin, tallenteisiin eikä julkaisuihin.

Lisätietoja antavat kulttuurisuunnittelijat Nina Venäläinen p. 044 718 5142 ja Jonna Forsman p. 044 718 2468

Hae tukea sähköisellä tuotantotukihakemuksella.

Tiliselvityslomake (pdf)

Meidän Kuopio -joukkorahoitus


Kuopion kaupunki aloittaa Meidän Kuopio -joukkorahoituskokeilun Mesenaatti.me kanssa. Toimija voi hakea mukaan kokeiluun 7.-25.6.2021 välisenä aikana sähköisellä hakulomakkeella.

Mihin voi hakea joukkorahoitusta?Joukkorahoituskokeiluun valitaan 2-4 toimijaa, jotka toteuttavat tapahtuman Meidän Kuopio -festivaalin ajanjaksolla 5.8.-19.9.2021. Tapahtuman tulee olla kaikille avointa, yhteisöllistä, esteetöntä, paikallista kulttuuritoimintaa täydentävää ja päihteetöntä. Myönnettyä rahaa voi käyttää mm. materiaali-, markkinointi- ja palkkiokustannuksiin.

Hakemus tulee jättää sähköisesti lomakkeella 25.6.2021 mennessä. Kaupunki myöntää 1500€ ehdollisena, mikäli kampanja Mesenaatti.me palvelussa toteutuu ja toimija hankkii loput Mesenaatti.me palvelun kautta. Mesenaatti.me palvelusta pienin haettava summa on 1000€. Päätökset mukaan pääsevistä toimijoista tekee Kuopion kaupungin Kansalaistoiminnan palvelut.

Hakulomake joukkorahoitukseen