Laavut, tuvat ja tulentekopaikat

Ylä-Antikkalan esteetön laavu

Ulkoilijoille on tarjolla noin 100 kaupungin tai kyläyhdistysten ylläpitämää, vapaassa käytössä olevaa tauko- ja rantautumispaikkaa. Kohteissa on laavuja, keittokatoksia, nuotiokehiä sekä kalamajoja. Suurin osa niistä soveltuu niin kesä- kuin talvikäyttöönkin.

Joitakin taukopaikkoja on rakennettu kaupungin taajamaan ja kuntakeskusten läheisyyteen, alueille, joissa ne ovat helposti saavutettavissa myös joukkoliikennevälineillä. Suurin osa sijaitsee kuitenkin Kuopiota ympäröivillä rannoilla ja saaristossa sekä retkeilyreittien ja luontopolkujen varsilla. Talvisin joidenkin taukopaikkojen kautta kulkee hiihtolatuja sekä moottorikelkkareittejä.

Yksittäisten taukopaikkojen varustus on hyvin eritasoista. Osassa on puuvaja ja polttopuut, käymälä sekä jätehuolto. Vesistön läheisyydessä olevissa kohteissa lisänä on usein laituri poijupaikkoineen tai erillinen melontalaituri. Kalamajojen yhteydessä voi olla myös sauna. Osassa kohteita varustusta ei ole lainkaan, jolloin käyttäjän tulee huolehtia itse esim. omien roskiensa pois viennistä.

Yhteystiedot

Anna-Liisa Koponen

suunnitteluinsinööri

Auvo Lempinen

Monikäyttömetsuri

Tupien ja majojen puutteet ja epäkohdat.