Hyvinvointi- ja terveysosaamisen keskittymä

Terveys- ja turvallisuusala ovat vahvoja osaamiskokonaisuuksia. Kuopiossa on merkittävää tutkimus- ja kehittämistyötä sekä yritystoimintaa maailmanluokan terveys- ja hyvinvointihaasteiden ratkomiseen.

Terveyssektorin ytimessä toimii avoin innovaatioekosysteemi Kuopio Health. Terveysalan työpaikkoja on Kuopiossa yli 5 000 ja terveyteen kytkeytyviä yrityksiä on Kuopion alueella kaikkiaan yli 1 000. Yliopistollinen kampus sijaitsee Kuopion keskustan tuntumassa Savilahdessa Kallaveden rannalla. Alueella sijaitsee kolmen koulutusasteen kampus (UEF, Savonia, Sakky), jossa opiskelee noin 18 000 tutkinto- ja jatko-opiskelijaa.

Kuopio lukeutuu huippuluokan tutkimuksen ja osaamisen ansiosta globaalisti terveysalan merkittävimpiin osaamiskeskittymiin Suomessa. Kuopiossa tehdään huipputason kansainvälistä tutkimusta sydän- ja verisuonitautien, metabolisten ja neurologisten sairauksien sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien parissa.

Itä-Suomen yliopisto on Suomen suurin lääketiede ja farmasiakouluttaja sekä koordinoi Kuopiossa Kansallista neurokeskusta, joka on neurotieteiden tutkimuksen ja kehityksen yhteistyöverkosto Suomessa. Myös VTT on käynnistänyt uutta tutkimustoimintaa digitaalisen terveyden alueella osana Kuopion kasvavaa hyvinvoinnin ja terveysteknologian ekosysteemiä. Tavoitteena on mm. luoda Suomeen ja Kuopion alueelle globaalia terveysteknologian liiketoimintaa. Kuopiossa toimii laaja joukko hyvinvointi- ja terveysalan huippuyrityksiä, kuten esimerkiksi GE Healthcare, Charles River ja FinVector.

Kuopiossa on älyä
Lue artikkeli

Lisätietoja:

Sirpa Lätti-Hyvönen

Strategiajohtaja

Jukka Pitkänen

Elinkeinojohtaja