Edunvalvonta

Ajankohtaista tietoa Kuopion kaupungin edunvalvonnasta. Mitä Kuopio tarvitsee ja mitä se tarjoaa.

Edunvalvonta

Kuopion kaupungin visiona on olla Hyvän elämän pääkaupunki, mitä ilmentävät terveys, elinvoima ja arjen rikkaus. Kuopio on turvallinen, ainutlaatuinen ja innostava. Kuopiossa on hyvä elää ja toimia.

  • Kestävästi ja pitkäjänteisesti kasvava 123 000 asukkaan kaupunki
  • 250.000 asukasta yhtenäisellä työssäkäyntialueella
  • Kuopio on Suomen toiseksi vetovoimaisin kaupunki. Asukastyytyväisyys on korkealla tasolla ja Kuopio on haluttu muuttokohde.
  • Kuopiossa hyvän elämän elementit ovat kunnossa; elämänlaadulliset tekijät, työn ja vapaa-ajan tasapaino, kulttuuri, ympäristö ja yhteisöllisyys.

Kuopion on pysyttävä Suomen muiden kaupunkien ja seutukuntien kehityksessä mukana ja huolehdittava alueensa vetovoimaisuudesta ja prosessien kehityksestä. Yksittäisistä toimenpiteistä edunvalvonnan näkökulmasta tärkein on liikenneyhteyksien parantaminen, jotta kaupungin kehitys jatkuisi myönteisenä. Kaupungin saavutettavuus palvelee koko Pohjois-Savon talouskehitystä.

Kuopio on kasvukykyinen ja kansainvälisesti merkittävä yliopistokaupunki, missä kestävän kasvun perustana on elinkeinoelämän uudistuminen ja työpaikkakasvu. Yrityksiä ja työelämää lähellä oleva tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta on Kuopiossa vahvaa. Kuopion merkitys koko itäiselle Suomelle on tärkeä.

Kuopion hyvinvointiseminaari ja Kuopio Highlights Stage 15.6.2023
Katso ohjelma
Uutisarkisto

123 000

Asukasta

4 Mrd

Kokonaisinvestoinnit kaupunkikehityshankkeilla

15 min

Keskustasta lentokentälle

No 1

Eläväisin kaupunkikeskusta