Ulkovalaistus


Kuopion kaupungilla on ollut usean vuoden ajan käytäntö, että katuvalot sammutetaan kesäksi. Katuvalot ovat sammutettuina 18.5. - 17.7.2020 välisen ajan. Sammutus ei koske Kuopion ydinkeskustaa.

Kuopion ulkovalojen huollosta vastaa kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos Mestar.

Säästötavoitteiden vuoksi kaupunki ei tilaa yksittäisten kohteiden huoltoa. Niiden huolto suoritetaan huoltokierrosten yhteydessä. Ulkovalot huolletaan kaupunginosittain noin 3 kertaa vuodessa.

Maaseututaajamissa (Karttula, Kurkimäki, Maaninka, Riistavesi, Nilsiä, Vehmersalmi, Juankoski) huoltokierroksia on 2 kertaa vuodessa.

Mikäli koko katu, risteysalue tai bussipysäkki on pimeänä, hoidetaan valaistus kuntoon mahdollisimman pian. Myös vilkkuvat valot pyritään korjaamaan muun työn ohessa. Hengenvaaralliset kohteet (irrotetut luukut, kolarit, myrskyvauriot) korjataan välittömästi.

Huoltokierrosten ja korjaustöiden vuoksi valoja joudutaan sytyttämään alueittain myös päiväaikaan, jotta palaneet lamput ja viat voidaan paikallistaa.

Ulkovalaistuksen vikailmoitus tehdään sähköisen palautepalvelun kautta, jossa vikailmoituksen voi merkitä suoraan karttaan. Samalla varmistutaan, onko samasta viasta tehty ilmoituksia aiemmin.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Kiireelliset, hengenvaaraa
aiheuttavat viat:
080 018 0330

Muut tiedustelut:
044 718 5194 tai

asiointisähköposti
kunnossapito(at)kuopio.fi